Tartışmaların, -münakaşaya dönüşmediği sürece- çıktılarının bizleri doğru sonuca yaklaştıracağını düşünüyorum. Bu sebeple tartışma zararlı değil faydalıdır.
Engin Bey Kardeşim,
Fitne çıkarmak gibi bir durum söz konusu değildir. Siz fikrinizi söylediniz, bende dahil olmak üzere diğer arkadaşlarımızda fikrini söyledi. Bir orta yol bulunmaya çalışıldı. Bulundu mu peki? Orası sanırım belli değil.
Bu nedenle foruma uğramamak ve/veya ayrılmak için herhangi bir sebep oluşmamıştır. Bu başlık altında herhangi bir hakaret, kötü-aşağılayıcı bir söz duymadım görmedim. Bunlar birisi olmadıktan sonra insanların birbirine tavır koymasını doğru bulmuyorum (Tavır konulduğunu da düşünmüyorum).
Sizinde bahsetmiş olduğunuz gibi karşıt görüşler muhakkak olacaktır. Her tartışma ortamında düşüncelerimize uymayan sözlere tepki olarak o ortamla olan ilişiğimizi kesersek eğer, zaten bu dünyada barınamayız.
Bu forumdaki, her bir arkadaşımız, kardeşimiz ayrı ayrı değerli ve kıymetlidir.
Foruma yazılanların silinmesi konusunda da birkaç şey söylemek istiyorum: Yazılan mesajlar konuyla alakalı olsun veya olmasın bünyesinde hakaret, kötü-aşağılayıcı söz içermiyorsa silinmemesi gerektiğini düşünüyorum. Forum kurallarında site yetkilerinin böyle bir hakkı olduğu yazılıdır evet. Ama bu hak üyeleri bir kalıba sokmaya çalışmak için kullanılmamalıdır. Netice de, bu site yetkililerin değil üyelerindir. Üyeler olmadan sitede forum da bir işe yaramaz.
Bu nedenle yukarıda bahsi geçen hak ile üyelerin sitedeki hakkı göz önünde bulundurularak daha şeffaf bir şekilde kullanılmalıdır.
Bir diğer karşı olduğum konu da, tartışma yaşanan konuların kilitlenmesidir. Konuların kilitlenmemesi gerekir. Gördüğüm kadarıyla buradaki insanların hepsi aklı başında. Kültür seviyesi yüksek bir forum. Bu sebeple kültür seviyesi yüksek aklı başında olan insanlar çoğunlukla ne zaman nasıl konuşması gerektiğini veya ne zaman durması gerektiğini bilir. Konuların kilitlenmesi belki ihtiyat gereğidir. Ancak tartışmanın odağında olan kişi yada kişileri susturmaya yöneliktir. Kişileri kıran şey tartışmak değil bu şekilde susturmaktır. Böyle davranışlar üyelerin siteden uzaklaşmasına veya ayrılmasına sebep olur. Bu durum bize hiçbir şey kazandırmaz aksine kaybettirir.
(Başlıkla alakalı olmayan şeyler/eleştiriler söylediğim için yazdıklarım umarım silinmez

)