Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Benim hadislerim birbirini tasdikler. Kur'an-i Kerim ayetlerinin birbirini tasdiklemesi gibi. Ravi: Hz. Ibni Omer (r.anhuma

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Allah'a en sevgili ev, icinde ikram goren yetim bulunan evdir. Ravi: Hz. Ibni Omer (r.anhuma)

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Amellerin Allah'a en sevgili olani, namazi ilk vaktinde kilmaktir.(Bazi alimler namazin ilk vakitte kilinmasini ezan okundugu gibi kilinmasi gibi gordugu halde cogunluk bunun ezan okundugu gibi ve cemaatle oldugunu savunmuslardir.) Ravi: Hz. Ummu Ferve (r.a.)

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Cuma gunu oldugunda, sizden birisi basini yikar, gusl eder, mescide erkenden gider, yakin oturur, hutbeyi dinler ve sukut ederse, o kimsenin attigi her bir adim icin kendisine bir senelik oruc ve bir senelik namaz sevabi vardir.
Ravi: Hz. Evs Ibni Evs (r.a.)

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Insana olum hazir oldugunda, onu Hak'dan alikoyan ve terkettigi hersey derlenip toplanir, iki gozunun onune getirilir. Iste o anda o insan soyle der: "Ya Rabbi beni geri dondur. Umulur ki terkettigim salih amelleri yapayim."
Ravi: Hz. Cabir (r.a.)

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Bir muallimin onunde veya ilim meclislerinde oturdugunuzda, onlara yaklasin ve birbirinize yakin oturun. Cahiliye ehlinin yaptigi gibi daginik oturmayin.
Ravi: Hz. Ebu Hureyre (r.a.)

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Cemaate temiz gelinir:
"İmamlarınızın ardında namaz kılacağınız zaman temizliğinizi güzel yapın. İmamın arkasında namaz kılanın temizliğinin kötü olması okuyan (o adam)'ın okuyuşunu yanıltır, güçleştirir."

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Kul bir cok zamanlar, bir cok zamanlar, bir cok zamanlar musluman yasar. Fakat sonunda Allah'in gazabina ugrayabilir. Yine, omrunu hep kufurle gecirir. Fakat sonunda Allah'in Rahmetine ugrayabilir. Kim ki herkese giybet ederek ve fena lakap takarak olurse, kiyamette, burnu ile iki dudagi arasina damga vurulur.

Ravi: Hz. Ibni Amr (r.a.)

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Kul zulme ugradiginda, intikam alamamis, yardimci da bulamamis oldugu halde, ellerini goge kaldirmis dua ederse, Allah ona; "Lebbeyk kulum: Ben sana dunyada ve ahirette yardim edecegim. " buyurur.

Ravi: Hz. Ebud Derda (r.a.)

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Kul bir yalan soyler ki, melek onun agiz kokusundan bir mil oteye kacar.

Ravi: Hz. Ibni Omer (r.anhuma

Üst Alt