Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Amellerin Allah'a en sevgili olani, namazi ilk vaktinde kilmaktir.(Bazi alimler namazin ilk vakitte kilinmasini ezan okundugu gibi kilinmasi gibi gordugu halde cogunluk bunun ezan okundugu gibi ve cemaatle oldugunu savunmuslardir.) Ravi: Hz. Ummu Ferve (r.a.)
Cuma gunu oldugunda, sizden birisi basini yikar, gusl eder, mescide erkenden gider, yakin oturur, hutbeyi dinler ve sukut ederse, o kimsenin attigi her bir adim icin kendisine bir senelik oruc ve bir senelik namaz sevabi vardir.
Ravi: Hz. Evs Ibni Evs (r.a.)
Insana olum hazir oldugunda, onu Hak'dan alikoyan ve terkettigi hersey derlenip toplanir, iki gozunun onune getirilir. Iste o anda o insan soyle der: "Ya Rabbi beni geri dondur. Umulur ki terkettigim salih amelleri yapayim."
Ravi: Hz. Cabir (r.a.)
Bir muallimin onunde veya ilim meclislerinde oturdugunuzda, onlara yaklasin ve birbirinize yakin oturun. Cahiliye ehlinin yaptigi gibi daginik oturmayin.
Ravi: Hz. Ebu Hureyre (r.a.)
Cemaate temiz gelinir:
"İmamlarınızın ardında namaz kılacağınız zaman temizliğinizi güzel yapın. İmamın arkasında namaz kılanın temizliğinin kötü olması okuyan (o adam)'ın okuyuşunu yanıltır, güçleştirir."
Kul bir cok zamanlar, bir cok zamanlar, bir cok zamanlar musluman yasar. Fakat sonunda Allah'in gazabina ugrayabilir. Yine, omrunu hep kufurle gecirir. Fakat sonunda Allah'in Rahmetine ugrayabilir. Kim ki herkese giybet ederek ve fena lakap takarak olurse, kiyamette, burnu ile iki dudagi arasina damga vurulur.
Kul zulme ugradiginda, intikam alamamis, yardimci da bulamamis oldugu halde, ellerini goge kaldirmis dua ederse, Allah ona; "Lebbeyk kulum: Ben sana dunyada ve ahirette yardim edecegim. " buyurur.