Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun çok güzel bilgiler.

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Allahu Teala Tarafından özel seçilmişlerdir.

Onlar Allah Teala'nın seçilmiş kullarıdır.Allah onlarla kalpleri aydınlatır.İnsanlığa yol gösterir.Fitneler onlara buşamaz.Onlar ilahi bir huzur ve afiyet içindedirler.

Resulullah (a.s.) buyurmuştur ki:

(Gerçek Rabbani ) alimlerin yeryüzündeki misali, gökyüzündeki yıldızlar gibidir.O yıldızlarla kara ve deniz yolculuğunda karanlıklarda yol bulunduğu gibi (alimlerle de küfür, gaflet ve ma'siyet karanlıkları içinde ) Allah'a yol bulunur.Yıldızlar yol olduğu (kaybolduğu) zaman yolcuları sapıtması yakındır." (Ahmed,müsned 3.157)

"Allah Teala'nın kulları içinden seçmiş olduğu bir takım kimseler vardır ki, Allah onları (fitne ve zulmetlerde) afiyet içinde yaşatır, afiyetiçinde öldürür, afiyet (ve iman selameti) ile cennet götürür.(Dünyada ) onların üzerine gece karanlığı gibi fitneler gelir, fakat onlar bunlardan selamette kalırlar." (Ebu nuaym,Hilye 1.6;İbnu ebi'd dünya,Kitabül evliya,30 No4)

hakan55

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
11
Takım
Fenerbahçe
Rabbim razı olsun İnşallah.

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Allah'ın Nuru ile bakarlar, Nur yayarlar

Onlar Allah'ın nuruyla bakarlar.Nazarları şifa, sözleri deva, meclisleri safi safadır.

"(Kamil) mü'minin fersateinden sakının.Şüphesiz o, Allah 'ın nuru ile bakar.(Tirmizi,tefsir,16;..)

Lokman (a.s.) oğluna demiştir ki: "Oğlum ! (Allah'a yönelmiş) alimlerle beraber ol, onların meclislerinden ayrılma.Şüphesiz Allah, gökten indirdiği yağmurla ölü (kuru) toprağı canlandırdığı gibi, (nur sahibi alimlerden çıkan) hikmetle de ölü kapleri diriltir.(İbnu abdilberr, beyanil ilm,1,106)

Resulullah (a.s.) buyurmuştur ki:"Sizin hayırlılarınız, görülmesi size Allah'ı hatırlatan, sözleri (marifet) ilminizi artıran,ameli ahirete rağbet ettiren kimselerdir."(suyuti, elcamiul sağir1.617)

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Kalbleri Takva Madeni, Feyiz Menbaıdır.

Onların kalbi takva madeni ve ilahi aşk menbaıdır.Allah için onlara gidenler o hazineden nasiblerini alırlar.

"Herşeyin bir madeni (mebaı) vardır; takvanın madeni de ariflerin kalpleridir."(taberani,elmucemul kebir,12.234;Heysemi, mecmauz zevaid 10)

Allah Teala'nın yeryüzünde yaşayanlar içinde (feyzi ve nur) kapları vardır.Rabbinizin kapları; salih kullarını kalpleridir.Bu kalplerin O'na sevgili olanları da en yumuşak ve ince olanlarıdır."(Suyuti,el camiul sağir 2.415;Münavi feyzul kadir 3720)

Allame Münavi (rah) bu hadisin şerhinde der ki:

"Kalp (zikir,tefekkür ve taatla) incelip yumuşadığı zaman parlar bir ayna gibi olur.melekut urları oraya yansıdığında göğüs aydınlanır ve o nurları şualarıyla dolar.O zaman kalp gözüyle Allah Teala'nın halk (ve eşyadaki) emir ve teecellilerin batınını (sırrını) görür.Bu onu Allah teala'nın nurları mülahaza ve müşahedeye sevkeder.Kul bu nurları müşahede edince, elde ettiği safa ve safilikle tam olarak süslenirve yücelir.İşte o zaman yarattıkları içinde Allah teala'nın nazar mahalli olur.Cenab-ı Hakk o kalbe her nazar edişinde onun sevinci, sevgisi ve izzeti artar.Mevla onu rahmetiyle kuşatır, içinden sıkıntıyı giderir ve )manevi) ilimleriyle nurlarıyla doldurur."(münavi,feyzul kadir,2,496)

vakkas

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
42
Takım
Diğer
kardesim rabbim razi olsun

herkesi rabbim sevdigi dostlarinin eteklerinden tutmak nasib eylesin insaallah

eline saglik.:çay:

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Zikrin Anahtarlarıdırlar, Allah'ı Hatırlatırlar

Mürşidi Kamiller (Allah dostları) zikrin anahtarıdır.Onları gören, iman ve sevgiyle seyreden Allahteala'yı hatırlar.Kalbi dünyadan kopup Allah'a ve ahirete yönelir.Onların hali buna yeterlidir.Özlerinde ilahi nur, gözyaşı ile sürmelenmiş gözlerinden dışa yansır.Yüzlerinde secda huşu eseri görülür.

Resulullah (s.a.v.) Efendimiz buyurmuştur ki:

"Sizin en hayırlılarınız; görüldüklerinde (simasındaki nur, halindeki edep, üzerindeki ilahi heybet sebebiyle) Allah'ı hatırlatan kimselerdir." (ebu nuaym, Beyhaki,suyuti,...)

"İnsanlardan bazıları zikrullahın anahtarıdır.Görüldüklerinde ALlah'ı hatırlatır." (Taberi,ibnu ebid dünya)

Resulullah (a.s.)'a "Ya Resulullah! Allah'ın velileri kimleridir?" diye soruldu;Efendimiz (a.s.)

"Görüldüklerinde Allah'ı hatırlatan kimseler-dir."

Diğer hadis-i şeriflerde ise şöyle buyrulmuştur:

Allah Teala buyurur ki:"Şüphesiz kullarımın içinde benim velilerimve halk içinde seçtiğim dostlarım öylekimselerdir ki; zatım zikredilince onlar hatırlanır, onlar hatırlanınca da ben zikrolunurum." (Ebu nuaym;Ahmed,müsned;Taberi)

"Sizin hayırlılarınız; görülmesi size Allah'ı hatırlatan, konuşması ilminize bereket katan ve ameli ahirete rağbetinizi artıran kimselerdir." (Ebu yala;Suyuti;Münavi)

Allame Münavi (rah.) bu hadisin şerhinde Hakim et-Tirmizi'den şu nakli yapar:

"Kendilerine bakıldığında sana Allah'ı hatırlatan kimseler öyle kamillerdir ki; Onların üzerinde Allah tarafından verilmiş zahiri bir görüntü vardır. Allah 'ın celal nuru, kibriya heybeti, vakar ünsü onalrı kaplamiştır.Bu durumda onalar bakan kimse Allah'ı hatırlar.Çünkü onun üzerinde melekut alemin eser ve nurları vardır.Bunlar velilerin sıfatıdır.kalb, bu şeylerin ma'deni ve yerleştiği yerdir.Yüz, kalp olanı (bir şekilde) çekip dışa yansıtır.Kalpde Allah'ın marifet nuru ve ilahi emirlere itaat ziyası hakim olunca, bu nur yüze etki eder, dışa yansır.Sen böyle yüze bakınca, sana hayır ve takvayı hatırlatır.Bu da sende iyi hal ve ilme meyli artırır.Bunlar ise sıdk ve hakka sevkeder.Böylece sende istikamet oluşur.Kamil insanın yüzünde parlayan Allah'ın nuru (Hakk talibine ) Allah'ın celal ve cemalinin azametini hatırlatır.Böyle bir nuru görmek insanı nakıs (ve rezil) işlerden alıkoyar." (Münavi)

"Muttakiler (insanların en ) efendisidir).Alimler ve fakihler (kendilerine uyulacak) önder kimselerdir.Allah Telal onlardan ilmin gereğini yerine getirme (ve onun tebliğ etme) sözü almiştır.Onlarla oturma bereket, kendilerine (ve güzel hallerine) bakmak nurdur." (Ali el muttaki,Heysemi,(hz aişeden)

Diğer bir hadiste ise şöyle buyrulmuştur:

"Bereket (hal, ahlak ve yaşca) büyük olanlarınızla beraberdir." (beyhaki,suyuti)

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Her Şeyleri Allah İçindir:

Ehlullah (hususiyle kamil mürşid) her işini Allah için yapar.Allah için sevip, Allah için kızar.Nefisleri ve dünya adına bir hesapları, ilahi rızanın dışında gizli de olsa başka bir hedefleri yoktur.

"Bir kul Allah için sevip Allah için buğzetmedikçe imanın hakikatine (rabbaniliğin sırrına) ulaşamaz.Allah Teala'nın rızası için sevip, O'nun rızası için kızdığında Allah'ın dostluğunu haketmiş olur.Allah Teala şöyle buyurmaktadır:"Kullarım içinde benim sevdiklerim;ben zikredilince hatırlananlar ve onalrın anılmasıyla da benim zikredildiğim kimselerdir." ( Ahmed,müsned;İbnu ebiddünya;suyuti)

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Zikrin Anahtarıdırlar.Allah'ı Hatırlatırlar:

Ehlullah zikrin anhatarıdır.Onları gören, iman ve sevgiyle seyreden Allah Teala’yı hatırlar.kalbi dünyadan kopup Allah’a ve ahrete yönelir.Onları hali buna yeterlidir.Özlerindeki ilahi nur, göz yaşı ile sürmelenmiş gözlerinde dışa yansır.Tüzelerinde secde ve huşu eseri görülür.

“Sizin en hayırlılarınız; görüldüklerinde (simasındaki nur, halindeki edep, üzerindeki ilahi edep sebeiyle) Allah’ı hatırlatan kimselerdir.” (Ebu nuaym,beyhaki,suyuti,ibnu ebiddünya)
“İnsanları bazıları zikrullahın anahtarıdır.Görüldüklerinde Allah’ı hatırlatırlar.” (Taberi,ibnu ebiddünya)
Resulullah (a.s.)’a:”Ya Resulullah! Allah’ın velileri kimlerdir?” diye soruldu;Efendimiz(a.s.)
“Görüldüklerinde Allah’ı Hatırlatan kimselerdir.” (ibnu mübarek,ibnu ebiddünya,ibnu mace zühd,Suyuti)

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Onları seven, Allah Tarafından sevilir:

Ehlullahı (Kamil mürşidleri ) sevmek ilahi sevginin alametidir.Onların sevgisi Allah’ın rızasını celb ve te’min eder.Onlar Rabbi ile kulunu birbiirne sevdirirler.Aleme ilahi sevgi sergilerler.Samimi sevgi insanı sevdikleri ile beraber eder.Allah için olan sevginin azı da büyük menfaat verir.

Resulullah (s.a.v.) buyurmuştur ki

“Allah Teala buyurur ki: Benim için birbirini seven, birbirini arayıp soran, birbiirni ziyaret eden, birbirine infak ve ikram da bulunanlara muhabbetim hak olmuştur.” (Ahmed,Müsned;Hakim, müstedrek)

Allah Teala kıyamet günü şöyle buyurur:Benim celalim (rızam) için birbirlerini seveler nerede? Hiçbir gölgenin bulunmadığı bugün onları kendi (rahmet) gölgemde gölgelendireceğim.” (Müslim,Birr 12.No:37)

Allah Teala buyuru ki: Benim için bir araya gelip (ilim ve zikir ) meclisi kuranlara muhabbetim hak olmuştur.Onlar (dostlarım) zikrimle meclisleri ma’mur edenler.İnsanlara hayrı öğretirler.onları benim taatime çağırırlar.Onlar (kıyamette) arşımın gölgesinde gölgelendireceğim dostlarımdır.Onlar yakınımda oturtur,azabımdan emin ederim.kendilerine diğer insanlardan beşyüz sene önce cennete dahil ederim.Oraya nimetler içinde ebedi kalırlar.Resulullah (s.a.v.) daha sonra şu ayeti okudu:
“Dikkat edin, Allah’ın velilerine hiçbir korku ve hüzün yoktur.” (Yunus suresi-62)

“Nefsimi (ruhumu ) elinde tutan Allah’a yemin olsun.İsterseniz size Allah’ın adıyla (çokça) yemin edebilirim;Hiç şüphesiz Allah’ın kullarını en sevimlisi; Allah Teala’yı kullarına sevdiren ve yeryüzünde (halka) nasihat ederek dolaşanlardır.” (İbnu ebiddünya,Ali el muttaki)

Ebu zerr (ra) anlatıyor:Resulullah (a.s.)’a:

“Ya Resulullah! Bir adam (güzide )bir topluluğu seviyor.Fakat onların ameline gücü yetmiyor, bunun durumu nedir?” diye sordum.Resulullah (a.s):

“Sen Ya Eba Zerr, sevdiklerinle berabersin.”buyurdu.Ben
“Ben Allah ve Resulunu seviyorum.” Dedim.Resulullah (a.s.)
“Şüphesiz sen sevdiklerinle berabersin.” Buyurdu.Bu sözü üç defa tekrar ettim,Efendimiz(s.a.v.) de aynısını tekrar etti.” (Ebu davud , edeb,113)

Enes (rah) anlatıyor.Resulullah (a.s.)’a bir adam gelerek:

“Ya Resulullah! Bir adam birisini hayırlı ameli ve halinden dolayı seviyor,fakat onun gibi amel edemiyor, bunun durumu nedir?” diye sordu.Resulullah (a.s.):

“Kişi sevdiği ile beraberdir.” Buyurdu.Resulullah (a.s.)’ın ashabının bu hadisi duydukları gün sevindikleri gibi hiç sevindiklerini görmedim.” (Buhari,edeb 96;Müslim birr 50;ebu davud edeb 113)

Üst Alt