Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Hasbi

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Orjinal Yazarı YaMusaB
Benimde bu konu hakkında kafamda bazı soru işaretlerim var...
Yaklaşım açılarının farklılığı, farklı düşünceleri getiriyor...
Nasıl bakarsan öyle görüyosun, nasıl görüyosan da öyle düşünüyosun...
Neyse...

NOT:Başını açıp okuyan insanları görüp, böle olmaz, bunlar evinde durması lazım... Bunların okumasına gerek yok diyenleri, samimiyetsiz buluyorum...

NOT:Hasbi abi, taviz tavizi getirir sözünüze katılıyor, ama bu konu da bu sözün yeri ne kadar bunu soruyorum, şimdi üni kapısında başını açan, ilmini gördükten sonra da kapatan kardeşlerimiz daha ne taviz verecekler ki...

YaMusab Kardeşim vermiş olduğun cevap için teşekkür ederim...

Yalnız bir hususa dikkat çekmek istiyorum benim düşüncem kesinlikle Başörtülü bacılarımızın okumaması eve hapsolması yönünde değildir ben bu anlayışta olan kişileri de tasvip etmem asla mümkün değil kaldı ki tepkimde bu değil zaten ...

Başörtüsü yasağını uygulayanlara karşı tepkim var evvela her şeyden önce ....

Bunların hidayet e ermeleri mümkünse Allah(c.c.) ıslah eylesin değilse kahru perişan eylesin.

Anlatmak istediğim bir hususta dinin bir emiri olan başınızı ve avret yerlerinizi kapatın hükmüne riayet edilmeyince acep Allah(c.c.) hükmü nasıl olur...

Şimdi Laik çi kesim biz eğer taviz verirsek nasıl bir ses çıkaracağını şimdiden kestirin bakalım hem onların bir şeyler demesi önemli değil esas olan Allah(c.c.)ın ne hüküm verdiğidir..

bir yerlere gelmek için islamın emirleri çiğnenmeli gibi bir anlayış ortaya çıkacaktır.Allah(c.c.) korusun ben bundan korkuyorum..Biz kimliğimizle inancımızla vede Allah(c.c.) emir ve yasaklarına riayet ederek gelmeliyiz...Tesettürümüzle kıyafetimizle...

Ve inanıyorum ki gelecekte Allah(c.c.)'ın izniyle yadımı inayetiyle bu yasak son bulacak inşaAllah .....

Maximillian

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
ŞİMDİ BEN BİR SORU SORMAK İSTİYORUM .HİÇ YIKILMAYAN BİR DUVAR DÜŞÜNÜN BİR DE HER ÖNÜNE ÇIKANI DEVİREN BİR ALEV TOPU SONUÇTA BU İKİSİ KARŞILAŞIRSA NE OLUR.(CEVAP:BUNLAR HİÇ BİR ZMAN KARŞILAŞMAZ.)NE ANLAMDA SÖYLEDİM BİLİYORMUSUNUZ:ÖRTÜNMEK FARZ,OKUMAK YİNE FARZ .SONUÇ NE OLUR İKİ FARZ BİRİBİRİNE TERCİH EDİLEBİLİR Mİ?
OKUMAYI DİNİZİMİZ SADECE ERKEKLERE HAS KILMAMIŞTIR.KADIN-ERKEK BÜTÜN KULLARA EMREDİLMİŞTİR.BURDAKİ ÖLÇÜTÜMÜZ BENCE ŞU OLMALI (BU BENİM FİKRİM) SİLAUCAN KARDEŞİMİZİN DEDİĞİ GİBİ KURU KURUYA BİR ÖRTÜNME OLMAMALI YANİ KADININ KAFASININ İÇİ BOŞ OLAMAMALI.ONDAN SONRA HANGİSİ DİNE DAHA FAYDA GETİRECEKSE BUNA GÖRE + - Yİ DÜŞÜNEREK KARAR VERMELİ.GEREKİRSE TAVİZ VERMELİ ANACAK YİNE DE GELECEK NESLİN ŞEKİLLENMESİNDE KATKISI DAHA FAZLA OLACAKSA HEMEN MEYDANI İTE KOPUĞA BIRAKMAMALI :DOKTOR OLMALI,ÖĞRETMEN OLMALI ,HİZMETİ ÖN PLANA ALMALI.ZİRA MEYDAN BAŞKALRINA KALIRSA ÇOCUKLAERIMIZ VE YENİ NESİLİMŞİZ DAHA BEDBAHT OLAVCAKTIR.GERİSİNİ VARSIN ALLAHA BIRAKSIN.VE UNUTULMASIN Kİ AMELLER NİYETLER GÖREDİR.

MEVLANA : NİCE İNSANLAR GÖRDÜM ÜSTÜNDE ELBİSE YOK,NİCE ELBİSELER GÖRDÜM İÇİNDE İNSAN YOK DİYOR.GERÇEKTEN ÖNCELİKLE BİLİNÇLİ OLMAK
SELAMLAR

konyali-kiz

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
8
YA NIYE BIZLERLEN UGRASIYOLAR ;(
BUNDAN BIR KAC HAFTA ÖNCE LEYLA SAHIN KANALIN BIRINDE (NU KANAL TÜRKIYEDEKI EN TEHLIKELI KANALLADAN BIRIDI HATTA BASINDA GELIYODUR X() DAVETLIYDI
4 BAYAN VARDI 2 SI CADININ TEKIYDI
NEYMIS EFENDIM OKULDA BASÖTÜSÜNE SERBETLIK VERIRSELER HILAFETIN GERI GELMESINDEN KOKUYORLARMIS
COK KOMIK KADINLARMI HILAFETI GERI GETIECEK YADA BIZIM ÜLKEMIZ OKADARMI ACIZ!!!!

BEN KENDIM HESSEN EYALETINDE YASIYORUM VE ZATEN BURDA DOGDUM VE BASKA BIR EYALTTEDE HIC YASAMADIM
BIZIM EYALETIN KÜLTÜR BAKANLIGINDA CDU CULAR VA YANI SAGCILAR
ALMANYADA SOLCULAR SAGCILARDAN IYIDIR
VE BIZIM BAKAN KARIN WOLF ÜNILERE VE OKULLARA BASÖTÜYASAGI GETIMEK ICIN UGRASTI HATTA POGRAM BILE YAPTILAR AMA SAGOLSUN ALMAN GENCLIGI NEKADAR HIPPI GIBI OLSALAR BILE BIZI DESTEKLEDILER
KADIN YASAGI GETIREMEDI BIR BASKAKI SENELERE SAKLADI
SEBEP ÖGRETMENLERE MAASLARINA ZAM SÖZÜ VEMSITI AMA YERINE GETIREMEYINCE ÖGRETMENLER AYAKLANDI VE BIZIM PROBLEM BASKA ZAMANA KALDI

BIZIM OKUL MÜDÜRÜMÜZ COK IYI BIR ADAM BIZ TÜRKLER OKULDA NEKADAR KAVGA BILE CIKASAK BIZI HEP KORUR
BU BASÖRTÜSÜOLAYINDAN SONRA MÜDÜR BENI VE BIR KAC ARKADASIMI GÖRDÜ (BIZ OKULDA 20-25 BASÖRTÜLÜ FELANIZ) VE BIZE DEDIKI BASÖTÜYASAGI GELISE NEYAPACAKSINIZ?
BIZDE BISEY DIYEMEDIK GÜLDÜK SONRA ADAM BIZE DOGRU YAKLASTI VE DEDIKI BENDE ISTEMEM YASAK GELSIN SIZIN BU GÖRÜSÜNÜZE COK ALISTIM:D

AMA YINEDE DEVLET ISLEINE YASAK GELDI BIZIM KONYALI ABLANIN BIRI ILK OKUL ÖGRETMENI OLDU VE BASÖRTÜSÜYLEN CALISAMIYOR DIYE BASKA EYALETE TASINMAK ZORUNDA KALDI
HATTA KENDISI ÜNIVESITEDE SON SEMESTERINDE PROFFESÖE ELINI VERMEDI DIYE ONA DIPLOMASINI VERMEMISTILER
MECBUREN BIRDAHA YAPMAK ZOUNDA KALDI :(

ALMANYA SUAN PISA STUDIEDE GEILEDI HEMDE BAYA GERILEDI ALMANLARIN ESKI ZEKASI YOK
DIGER GERI ÜLKELER BILE ALMANYAYI GECTI
ÖRNEK UKRAYNA
UKRAYNA VE DIGER ÜLKELER PISADA YÜKSELMEYE BASLADILAR BUNDA ORDA OKUYAN TÜRKLERIN OLÜ COK BÜYÜK
UKRAYNADA PEK ÜNIYE GIDEN YOK ODA GIDIP TÜKYIEDEKI TÜK ÖGRENCILERINI KENDI ÜNISINE DAVET ETTI VE HATTA MECLIS BILE ACTILAR NAMAZLARINI KILABILSINLER DIYE

BIZIM ÜLKEMIZ ALTINLARINI BIR BIR KAYP EDIYOR :(

INSALLAH BIZIM BURAYADA YASAK GELMEZ
GELIRSE NEYAPARIM HIC BILMIYORUM

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
Orjinal Yazarı Maximillian
HİÇ YIKILMAYAN BİR DUVAR DÜŞÜNÜN BİR DE HER ÖNÜNE ÇIKANI DEVİREN BİR ALEV TOPU SONUÇTA BU İKİSİ KARŞILAŞIRSA NE OLUR.(CEVAP:BUNLAR HİÇ BİR ZMAN KARŞILAŞMAZ.)NE ANLAMDA SÖYLEDİM BİLİYORMUSUNUZ:ÖRTÜNMEK FARZ,OKUMAK YİNE FARZ .SONUÇ NE OLUR İKİ FARZ BİRİBİRİNE TERCİH EDİLEBİLİR Mİ?
OKUMAYI DİNİZİMİZ SADECE ERKEKLERE HAS KILMAMIŞTIR.KADIN-ERKEK BÜTÜN KULLARA EMREDİLMİŞTİR.
MEVLANA : NİCE İNSANLAR GÖRDÜM ÜSTÜNDE ELBİSE YOK,NİCE ELBİSELER GÖRDÜM İÇİNDE İNSAN YOK DİYOR.GERÇEKTEN ÖNCELİKLE BİLİNÇLİ OLMAK
SELAMLAR

yürekten katılıyorum....

Yönetimler hakları olmadığı halde kişilerin dış görünüşlerine müdahale edebiliyor malesef ama yüreklerimize asla müdahale edemeyecekler.....Bu yürek başını açsa bile,yüreğindeki Allah sevgisi ve korkusunu asla yitirmemeye azmetmiştir....

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
Bu konu ile ilgili hiç unutmıycağım bir olay vardı.Aktarıyorum;
"Tv de bir siyaset programı idi sanırım.Gündem başörtüsü tabi.Gençler sıra ile söz alıp konuşuyorlar.Koca bir salon.Bir genç kız söz alarak konuşmaya başladı:

-Ben dedi örtülü bir bayandım.Eğitimim için örtümü açtım/açmak zorunda kaldım.Peki benim beynimde ki başörtüyü kim açacak...

diye salona haykırdı.Kimseden ses çıkmadı bir süre...İçi dolu gençlik bekliyoruz.Boş gençliğe/ kızlara,oğlanlara ihtiyacımız yok!...

Hasbi

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Orjinal Yazarı yarali-gönül

BIZIM ÜLKEMIZ ALTINLARINI BIR BIR KAYP EDIYOR :(

INSALLAH BIZIM BURAYADA YASAK GELMEZ
GELIRSE NEYAPARIM HIC BILMIYORUM

;( ;( ;(

İnşaAllah kardeşim

Dua ,Dua, Dua

içten gelerek samimi dua en etkili silahımız

Zalimler istemesede Allah(c.c.) nurunu tamamlıyacaktır..

Hasbi

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Orjinal Yazarı silaucan

Yönetimler hakları olmadığı halde kişilerin dış görünüşlerine müdahale edebiliyor malesef ama yüreklerimize asla müdahale edemeyecekler.....Bu yürek başını açsa bile,yüreğindeki Allah sevgisi ve korkusunu asla yitirmemeye azmetmiştir....

Allah(c.c.) siz ve sizin gibilerden razı olsun..

ZALİMLER İSTEMESEDE ALLAH(C.C.) NURUNU TAMAMLIYACAKTIR

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
[bt]Rabbim niyeti gayesi rizayi ilahi olan ve bu uğurda başını açmayıp eğitimine ilmine devam edenlere herşeye rağmen beşeri sistemin isteklerine uymayan tüm kardeşlerimize sabır versin ve davalarında onları muzaffer kılsın.....benim niyetim gayemde rızayı ilahi deyip baskılara boyun eğip başını açan ve fakat gerçek davası uğruna kendini feda edenlere de katında onların hakkında en hayırlı olanı onlara nasip etsin......[/bt]

[schild]UNUTMAYALIM Kİ ......EN GÜZEL DAVA EN ZOR OLANDIR....[/schild]

Hasbi

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Orjinal Yazarı *perwerder*
[bt]Rabbim niyeti gayesi rizayi ilahi olan ve bu uğurda başını açmayıp eğitimine ilmine devam edenlere herşeye rağmen beşeri sistemin isteklerine uymayan tüm kardeşlerimize sabır versin ve davalarında onları muzaffer kılsın.....benim niyetim gayemde rızayı ilahi deyip baskılara boyun eğip başını açan ve fakat gerçek davası uğruna kendini feda edenlere de katında onların hakkında en hayırlı olanı onlara nasip etsin......[/bt]

[schild]UNUTMAYALIM Kİ ......EN GÜZEL DAVA EN ZOR OLANDIR....[/schild]

amiiiiiin

Zor olanın meyveside bir başka tatlı olur Allah(c.c.) cümle bacılarımıza ve tüm müslümanlara sabırlar ve hayırlı akıbetler ihsan eylesin.

amiiin

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Orjinal Yazarı Hasbi
Orjinal Yazarı YaMusaB
Benimde bu konu hakkında kafamda bazı soru işaretlerim var...
Yaklaşım açılarının farklılığı, farklı düşünceleri getiriyor...
Nasıl bakarsan öyle görüyosun, nasıl görüyosan da öyle düşünüyosun...
Neyse...

NOT:Başını açıp okuyan insanları görüp, böle olmaz, bunlar evinde durması lazım... Bunların okumasına gerek yok diyenleri, samimiyetsiz buluyorum...

NOT:Hasbi abi, taviz tavizi getirir sözünüze katılıyor, ama bu konu da bu sözün yeri ne kadar bunu soruyorum, şimdi üni kapısında başını açan, ilmini gördükten sonra da kapatan kardeşlerimiz daha ne taviz verecekler ki...

YaMusab Kardeşim vermiş olduğun cevap için teşekkür ederim...

Yalnız bir hususa dikkat çekmek istiyorum benim düşüncem kesinlikle Başörtülü bacılarımızın okumaması eve hapsolması yönünde değildir ben bu anlayışta olan kişileri de tasvip etmem asla mümkün değil kaldı ki tepkimde bu değil zaten ...

Başörtüsü yasağını uygulayanlara karşı tepkim var evvela her şeyden önce ....

Bunların hidayet e ermeleri mümkünse Allah(c.c.) ıslah eylesin değilse kahru perişan eylesin.

Anlatmak istediğim bir hususta dinin bir emiri olan başınızı ve avret yerlerinizi kapatın hükmüne riayet edilmeyince acep Allah(c.c.) hükmü nasıl olur...

Şimdi Laik çi kesim biz eğer taviz verirsek nasıl bir ses çıkaracağını şimdiden kestirin bakalım hem onların bir şeyler demesi önemli değil esas olan Allah(c.c.)ın ne hüküm verdiğidir..

bir yerlere gelmek için islamın emirleri çiğnenmeli gibi bir anlayış ortaya çıkacaktır.Allah(c.c.) korusun ben bundan korkuyorum..Biz kimliğimizle inancımızla vede Allah(c.c.) emir ve yasaklarına riayet ederek gelmeliyiz...Tesettürümüzle kıyafetimizle...

Ve inanıyorum ki gelecekte Allah(c.c.)'ın izniyle yadımı inayetiyle bu yasak son bulacak inşaAllah .....

Abicim aynı düşünüyoruz da, sadece şu tavz sözünde biraz takıldım işte, bu kardeşlerimiz biliyosunuz taviz verirken bile Allah rızası için ilim öğrenmek ve şuan dinsizlerin bulunduğu yrlere gelmk için... İnş dediğiniz gibi bu yasak en kısa zamanda son bulur

Üst Alt