Değerli muhterem kardeşim benim...O öyle olmuyor abilerişi bırakır yada başka iş bırakır olmuyor işte.. mecbur adamlar..işverenin günahı boynuna 200 kişi çalışıyor 8 vardiyadan dahada fazlası varda bildiğim 200 kişi bunların ortalama 70 kişisi namaz kılıyor yaş aralıkları 45 58 .. ev almışlar borçları var kiminin kanser çocugu var. Eski kadifiye eleman bunlar .. patron diyor kapı orda siz bilirsiniz ..
bırakanda oldu geri döndüler kolay değil... Allah yardım etsin... ama cidden o iş öyle olmuyor bıraksın yada başta sorsun olayı o olay olsada mecburiyet diye bişey var.. zaten bunun ruhsatı fetvası varkende bıraksın gisin diye birşey diyemeyiz biz.. ben iman varsa imkan vardırı böyle görmüyorum çünkü şahit oluyorun... iş veren saygı duymuyorsa sonradan su koyuyorsa yapacak bişey yok .. biri çıksa yerine eleman geri alınıyor. . Çıkanlar geri gelince onlarıda aldı.. adam diyor bizim iş zaman aralığı kaldırmıyor çalışıyorsan yapacak birşey yok.... önceden izin vardı .. bi namaza gidiyorlardı yarım saatten fazla gelmiyorlardı dinlenme amaçlı kullanıyorlardı namazı.. dakkayıda azalttılar ama baş edemediler adamda kaldırdı..
aslında iş evet zaman ayırttırmıyor yerine adam bırakman lazım ama 8 saat yani 8 saatte namazı bahane edip kaytarmakta o namazı ne kadar makbül kılar bilemem..ekmek yediği emek yani.. ne biliyim aman .. duyar kasmak için kullanılıyor işte bazen... imanla imkanın alakası yok yani
Ben ne zor durumlarda iken en büyük fırsatları teptim namaz için hatta bir ekmeğe muhtaçken...
Bana göre olmuyor diye bisi yok..
Rabbim halis niyete ne kapılar açıyor...
Ama ben kimseyi ne yargılıyor nede kınıyorum..
Yanlış anlama sakın....
Kul ile Rabbinin arasındadır..
Ama hakikat değişmez...
Ben şunu örnek alırım aklıma hep gelen...
Sevgili Peygamberiz ve ashab-ı cihadda iken açlıktan karnına taş bağlayıp cihada devam ettiğini ve o halde iken namazdan asla taviz verilmediğini..
Günümüzle kıyas bile edilmez ama hakikatler var...
aslında iş evet zaman ayırttırmıyor yerine adam bırakman lazım ama 8 saat yani 8 saatte namazı bahane edip kaytarmakta o namazı ne kadar makbül kılar bilemem..ekmek yediği emek yani.. ne biliyim aman .. duyar kasmak için kullanılıyor işte bazen... imanla imkanın alakası yok yani