Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

SiyahSancaktaR

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,294
O öyle olmuyor abiler :) işi bırakır yada başka iş bırakır olmuyor işte.. mecbur adamlar..işverenin günahı boynuna 200 kişi çalışıyor 8 vardiyadan dahada fazlası varda bildiğim 200 kişi bunların ortalama 70 kişisi namaz kılıyor yaş aralıkları 45 58 .. ev almışlar borçları var kiminin kanser çocugu var. Eski kadifiye eleman bunlar .. patron diyor kapı orda siz bilirsiniz .. :) bırakanda oldu geri döndüler kolay değil... Allah yardım etsin... ama cidden o iş öyle olmuyor bıraksın yada başta sorsun olayı o olay olsada mecburiyet diye bişey var.. zaten bunun ruhsatı fetvası varkende bıraksın gisin diye birşey diyemeyiz biz.. ben iman varsa imkan vardırı böyle görmüyorum çünkü şahit oluyorun... iş veren saygı duymuyorsa sonradan su koyuyorsa yapacak bişey yok .. biri çıksa yerine eleman geri alınıyor. . Çıkanlar geri gelince onlarıda aldı.. adam diyor bizim iş zaman aralığı kaldırmıyor çalışıyorsan yapacak birşey yok.... önceden izin vardı .. bi namaza gidiyorlardı yarım saatten fazla gelmiyorlardı dinlenme amaçlı kullanıyorlardı namazı.. dakkayıda azalttılar ama baş edemediler adamda kaldırdı.. :D aslında iş evet zaman ayırttırmıyor yerine adam bırakman lazım ama 8 saat yani 8 saatte namazı bahane edip kaytarmakta o namazı ne kadar makbül kılar bilemem..ekmek yediği emek yani.. ne biliyim aman .. duyar kasmak için kullanılıyor işte bazen... imanla imkanın alakası yok yani
Değerli muhterem kardeşim benim...

Ben ne zor durumlarda iken en büyük fırsatları teptim namaz için hatta bir ekmeğe muhtaçken...

Bana göre olmuyor diye bisi yok..

Rabbim halis niyete ne kapılar açıyor...

Ama ben kimseyi ne yargılıyor nede kınıyorum..

Yanlış anlama sakın....

Kul ile Rabbinin arasındadır..

Ama hakikat değişmez...

Ben şunu örnek alırım aklıma hep gelen...

Sevgili Peygamberiz ve ashab-ı cihadda iken açlıktan karnına taş bağlayıp cihada devam ettiğini ve o halde iken namazdan asla taviz verilmediğini..

Günümüzle kıyas bile edilmez ama hakikatler var...

#SudoSu

Buda'mı Gol' Değil

Aldığı Beğeniler
3,492
Takım
Galatasaray

Ben ne zor durumlarda iken en büyük fırsatları teptim namaz için hatta bir ekmeğe muhtaçken...

Bana göre olmuyor diye bisi yok..

Rabbim halis niyete ne kapılar açıyor...

Ama ben kimseyi ne yargılıyor nede kınıyorum..

Yanlış anlama sakın....

Kul ile Rabbinin arasındadır..

Ama hakikat değişmez...

Ben şunu örnek alırım aklıma hep gelen...

Sevgili Peygamberiz ve ashab-ı cihadda iken açlıktan karnına taş bağlayıp cihada devam ettiğini ve o halde iken namazdan asla taviz verilmediğini..

Günümüzle kıyas bile edilmez ama hakikatler var...
valla abi sende haklısında.. elektirik doğal gaz su faturası birde kış zamanı olunca.. müslümanlık yapıyoruzda müslüman devletin icra ettiği kamuoyuna sunulanmı derler ona .. firmalar acımıyor.. bir şekilde karnını doyurmak zorundasın .. sen kişisel olarak tepe bilirsin ite bilirsin.. din benim ben dindarım o namazı kılacam diye bilirsin.. işverende diyorki zaten tamam kardeşim şartlarım bu şu o zaman git diyor zaten .. :D pandemiden önce öğle namazını ben eda ederken bana geldi mesela .. dedi napıyorsun yasak biliyorsun.. biliyorum dedim.. e ozaman dedi ? dedim zamanı olmayana yasak ben ne alaka yani ben posta koya biliyorum benim durumum geniş... ben mekanik ustasıyım arızalara bakarım.. ama makina başında olan ayrılamaz onu demeye çalışıyorum.. bir kaç kişinin yerine bakıp'da gönderdiğimde oldu ama .. bana iş kitlediler.. yani iş yerine bırakamıyorsun.. misal bak en basit örneğini vereyim sana.. 15 yıllık bir eleman durup dururken imza atıp'da çıksa 15 senesine yazık olacak ne tazminat var ne bişi.. ya birde bunlar çorap fabrikası türkiyenin en önde gelen çoraplarını yapıyorlar avrupaya .. düşünsene bi 15 yıl çalışmışsın maaşın çok iyi düzenli bir gelirin var.. çoluk çocuk okuyor para durumun iyi... namazdan dolayı işi bıraktın.. herşeyin alt üst oldu ailen bile bitiyordu yani o dereceye geliyorsun.. meslek farklılığı var .. bir insanın 1 mesleği varsa uzun zaman çalışınca başka bir meslek yapamıyor tekrar sıfıra iniyor..

ben kendi bildiğim gördüğüm üzere konuşuyorum 2 firma var böyle o 1 firmadayım şuan.. pandemiden dolayı ben dışardan gelip gidiyorum zaman bol bende.. ama çalışanlar sıkıntılarını haala çekiyor.. ona bir çözüm bulunamadı henüz şuanlık tabi.. şuan bile konuşuluyor nasıl halledicez diye :D beni seçseler ben hallederim valla 'da küçüğüm ben aralarında usta olsamda :D dinlemiyorlar beni ajskhjkdfahf neyse uzatmıycam..

SiyahSancaktaR

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,294
valla abi sende haklısında.. elektirik doğal gaz su faturası birde kış zamanı olunca.. müslümanlık yapıyoruzda müslüman devletin icra ettiği kamuoyuna sunulanmı derler ona .. firmalar acımıyor.. bir şekilde karnını doyurmak zorundasın .. sen kişisel olarak tepe bilirsin ite bilirsin.. din benim ben dindarım o namazı kılacam diye bilirsin.. işverende diyorki zaten tamam kardeşim şartlarım bu şu o zaman git diyor zaten .. :D pandemiden önce öğle namazını ben eda ederken bana geldi mesela .. dedi napıyorsun yasak biliyorsun.. biliyorum dedim.. e ozaman dedi ? dedim zamanı olmayana yasak ben ne alaka yani ben posta koya biliyorum benim durumum geniş... ben mekanik ustasıyım ağrızalara bakarım.. ama makina başında olan ayrılamaz onu demeye çalışıyorum.. bir kaç kişinin yerine bakıp'da gönderdiğimde oldu ama .. bana iş kitlediler.. yani iş yerine bırakamıyorsun.. misal bak en basit örneğini vereyim sana.. 15 yıllık bir eleman durup dururken imza atıp'da çıksa 15 senesine yazık olacak ne tazminat var ne bişi.. ya birde bunlar çorap fabrikası türkiyenin en önde gelen çoraplarını yapıyorlar avrupaya .. düşünsene bi 15 yıl çalışmışsın maaşın çok iyi düzenli bir gelirin var.. çoluk çocuk okuyor para durumun iyi... namazdan dolayı işi bıraktın.. herşeyin alt üst oldu ailen bile bitiyordu yani o dereceye geliyorsun.. meslek farklılığı var .. bir insanın 1 mesleği varsa uzun zaman çalışınca başka bir meslek yapamıyor tekrar sıfıra iniyor..

ben kendi bildiğim gördüğüm üzere konuşuyorum 2 firma var böyle o 1 firmadayım şuan.. pandemiden dolayı ben dışardan gelip gidiyorum zaman bol bende.. ama çalışanlar sıkıntılarını haala çekiyor.. ona bir çözüm bulunamadı henüz şuanlık tabi.. şuan bile konuşuluyor nasıl halledicez diye :D beni seçseler ben hallederim valla 'da küçüğüm ben aralarında usta olsamda :D dinlemiyorlar beni ajskhjkdfahf neyse uzatmıycam..

Ben kendi adıma konuştum ve kimseyi yargılamam kınamam haddime bile değil :)

Müsterih olasın düşüncemi paylaştım sadece :)
Kendi adıma :)

#SudoSu

Buda'mı Gol' Değil

Aldığı Beğeniler
3,492
Takım
Galatasaray

Ben kendi adıma konuştum ve kimseyi yargılamam kınamam haddime bile değil :)

Müsterih olasın düşüncemi paylaştım sadece :)
Kendi adıma :)
yahu zaten bende öyle dedim.. gördüğüm bildiğim... genel olarak fikrimde iman ile imkanı kıyaslamıyorum işte ben.. ben buna duyar kasmak diyorum.. ister yanlış anlayın ister anlamayın... o sosyal medyada o şekilde duyar kasanlar varya allah peygamber kardeşim diyenler... bi bas kuyruklarına bakalım.. nasıl sövüyorlar o dedikleri şeylere... :D sende istanbuldasın abi.. binbir çeşit insanları az çok tanırız :p

Üst Alt