Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Yalnızlığım

Dünyadan uzak.

Aldığı Beğeniler
63

Arapça Metin

وَلَأُضِلَّنَّهُمْ وَلَأُمَنِّيَنَّهُمْ وَلَآمُرَنَّهُمْ فَلَيُبَتِّكُنَّ آذَانَ الْأَنْعَامِ وَلَآمُرَنَّهُمْ فَلَيُغَيِّرُنَّ خَلْقَ اللَّهِ ۚ وَمَنْ يَتَّخِذِ الشَّيْطَانَ وَلِيًّا مِنْ دُونِ اللَّهِ فَقَدْ خَسِرَ خُسْرَانًا مُبِينًا

Türkçe Transcript(*)

Veleudillennehum veleumenniyennehum veleâmurannehum feleyubettikunne âżâne-l-en’âmi veleâmurannehum feleyuġayyirunne ḣalka(A)llâh(i)(c) vemen yetteḣiżi-şşeytâne veliyyen min dûni(A)llâhi fekad ḣasira ḣusrânen mubînâ(n)

Abdülbaki Gölpınarlı

Onları doğru yoldan saptıracağım, olmaz isteklere sürükleyeceğim, putlara hayvanlar adatacağım da onların kulaklarını yarmalarını, Allah'ın yarattığını bozmalarını emredeceğim. Allah'ı bırakıp Şeytan'ı dost edinen, apaçık bir zarara düşmüş, ziyana uğramıştır.

Nisa suresi.

Kaş alıp kıl yoldurmaya fetva verip caiz olduğunu söyleyenlere "İslam'da Zekeriya Beyaz" yoktur;yaşamda, yalnız ALLAH'ın koyduğu hudud,sınır ve EMİR ler vardır,Ayet'ler ile sabitlenmiştir.Kadınlara söyleyin;örtülerini omuzlarında salsınlar Ayet'inin bir kısmına binaen;pardesülerin renk, belden oturma ve modasının hışmına uğratılmış;omuz çizgilerinin "çarşaf" dışında belli etmeyen bir dış kıyafetin olmadığını biliriz;yoksa çarşaf niyetine oturaklı pardüsüleri rahibe elbiselerinden daha örtülü bulanlar mı var?.Kûhsar bir dünyada yaşam sürmüyoruz;keza mahremiyetin ev içinde bazen zorunluluğunun zaruretten kaynaklandığını,kaynaklanabileceğini;yoksa İslam müslümanların bir kısmına tolerans mı vââd ediyor?.Paranoya içinde olup;Ayet'leri kendine (göre) yorumlayıp tefsirinde bulunanlar "yaşadığı gibi inanmaya başlar" cümlesini bağrına basmış;yoksa saçlarımı boyasam; rengini değiştirsem türban yerine geçer mi gibi bir soru tezahür eder mi?.

Namaz kılanlar?,kılmayanlar?.Kılınmıştır.

Gülistan

İMAM HATİP'Lİ

Aldığı Beğeniler
25
Takım
Diğer
Esselamü Aleyküm.gördüm ki süre gelen bir tartışma var. lakin kızıyorum .kapalı bayanların açıkları cehennemlikmiş gibi görmelerine kızıyorum, çarşaflı bayanlarında pardüse giyenlere cehennemlikmiş gözü ile bakmalarına... önemli olan kişinin kalbinde tesettür babında rahat ettiğini bilmesidir.insan evli olunca da her istediğini yapamıyor.boydan elbise giymekte sünnet midir farz mıdır?.....vs.uzayıp gidiyor. yaşlılıkta giyilmesi gereken kıyafet olarak görülüyor.Allah'ın Emrini sorgulayan yok.gelenek ve görenekler daha çok ön plana çıkıyor.bende bazen pardüse bazenleride tunik giyiyorum ama kendimden iğreniyorum .çünkü kişinin vucud hatlarını olduğu gibi çıkarıyor.ama çarşaf giymeyi istediğim halde (renkli giymeyi sevdiğim içindir ki) koyu renkler terciğim değil.NE ZAMAN Kİ İKİ RENKLİ ÇARŞAF ÇIKARSA O ZAMAN Allah nasip ederse giyerim.:)hakkını vererek giyen bayanları tebrik ediyorum .dualarını bekliyorum.Hamdolsun hepimiz müslümanız
Mevlam cümlemizin günahlarını affetsin inşallah.AMİN.Allah'a Emanet olunuz.

samanyolu

“Ya Bâki ente’l-Bâki”

Aldığı Beğeniler
19
Takım
Diğer
Allah razı olsun.Çok kıymetli paylaşımlar.

Üst Alt