Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧
P

Pusarık

Guest
Orjinal Yazarı ExELaNcE
valla ben mehmet talu hocadan bunu okumuştum.ama bazı hocalarımızda ve diyanette sanırım helal diyor.ben buldu um zaman içerim.ama alışkanlı ım yoktur..büyük marketlerde satılıyor..ilmine çok güvendi im hayreedin karaman hocamızada maille sordum bu soruyu ama daha henüz cevap gelmedi..

Bu konuda eger hala mailinize cevap gelmediyse Hayrettin Karaman hocadan, 9 Eylül 2005 Cuma günün Gerçek Hayat Dergisini alırsanız orda mail çekenlere cevap vermiş.. Uzun bir yazı oldugu için aynı sayıda yazmamış anladıgımıza göre ama 9 Eylül 2005 tarihinden itibaren (Geçte olsa) takip ederseniz sorunuza cevap bulabilirsiniz :)

Biliyorsunuzdur belki ama bir ihtimal söylemek istedim.. Bu arada internet sitesinden araştırdım ama gözüme ilişmedi o yazı... İsteyen o konu için bakabilir.. Belki siz görürsünüz benim görmedigimi... Tabii sadece o konu degil bir çok şey var bilgilenmek adına... :)

İşte url adresi...

Gerçek Hayat

Bu arada okudum o konusunu hocanın ve bir çok konuda oldugu gibi bu konudada bir uzlaşma yoluna gidilmeyecek besbelli :)

Tebessümle ..

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
Kefir konusunda Kimyager ve akademisyen olan ve şu an Türkiye'nin en büyük gıda firmalarından birinde yetkili bir pozisyonda görev yapan Arkadaşımla iritbat kurup meseleyi kendisine aktardım. Konuya hakim oldu unu, kefir içece inin bir takım fermantasyonun oldu unu ancak kapa ı ilk açıldıktan sonra takriben 1 aya kadar içilmesinde bir sakınca görülmedi ini ifade etti. Bu süreden sonra alkol fermantasyonu başlayaca ından bu süreden sonra kullanılmaması gerekti ine (haram-helal ölçüleri açısından) dikkat çekiyor. Bu süreyi kestiremeyece imizden heralde en uygunu bir kaç hafta içinde tüketmek. Kefir, bana biraz bozayı hatırlatıyor. Aynı durum onun için de geçerli. ancak bozada zaman gün ile sınırlı. Neyse...

Arkadaşım, konuyla ilgili teferrruatlı bir makale iletecek. Gelince onu da sizlerle paylaşaca ım inşallah.

SariGül

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Trabzonda tanidigim bir arkadasim var
Kendisi bir senedir kefir'i kullaniyor ama sedef icin
cok memnunum fayda goruyorum diyor.

Sedef hastaligi olan arkadaslara duyurulur.
Ayrica deginmisken sedefin kesin cozumu cikmis bu konuda hakkindada konu acar ayrinti detay veririm insallah.

Konuyu acan fzehra ablamdan Allah razi olsun her zamanki gibi faydali konulara deginiyor. :)

Üst Alt