- Aldığı Beğeniler
- 3,661
- Takım
- Galatasaray
Dediler Fatma tarihin ister
Dedim ki Fatma tarih içinde
Anka - Sadık Yalsızuçanlar
Sayfa 98
Dediler Fatma tarihin ister
Dedim ki Fatma tarih içinde
Ibn Übeyy'in Oglu Abdullah:
„Senin Hakkinda söylediklerinden dolayi sayet Babami öldürecek olursan, o isi bana birak; vallahi de ben, daha sen su oturdugun yerden kalkmadan basini buraya getiriveririm!“
Buna kesinlikle inanıyorum, düşünmede de bir sürme zamanı vardır, bir de hasat zamanı.
„Gerci, Hazrec de bilir ki, anne babasina iyilik konusunda onlar arasinda benden daha ileri olan kimse yoktur; su zamandan bu yana onun yemeklerini hep ben hazirlar ben takdim ederim!“
„Ben sundan korkuyorum ya Resulullah; sayet onu benden baskasina emredek öldürürtürsen, babamin katili gözümün önünde ve insanlar arasinda dolasirken nefsim buna dayanamaz ve ben de belki birgün kendimi kaybedip onu öldürüp cehenneme girerim! Elbette senin affin daha degerli, ve lütfun da daha büyüktür!“
Zaman ne büyük müfessirdi; demek ki, dün problem gibi duran nice mesele zamani gelince cözülecek ve disler sIkIlipda sabir kuvvetine dayaninca nice problemler kendiliginden hallediliverecekti!
"Bihruze!.." diye fısıldadı, "Şimdi de kelebekler rüyalarında kendilerini sen olarak görebilmek için uykuya dalıyorlar mıdır acaba?!..."
Hayamızı yitidik
ve münzevi hayallerde eklemledik ahlarımızı birbirine,düşlere karışan hayatımızı zincir yaptık.
Huzurun ak sayfalarına deruni sağanaklardan kan revan acılar gönderdik.
Gazaller ve kasideler hep yitik sevdalarda döndü mersiyeye
Ağladık geceler ve gündüzler boyu ,ağlayacağız aylar ve yıllar yılı ...
Haya ..Aaah ! en eski yitiğimiz.
Hayadan ötesi hayaL ,aslı yok bir düşünce..
Hayadan ötesi hayat esası bozuk günce..
Mesneviyi şerhedenlerin çoğu bu ölümsüz eserin 'b' harfiyle başlamasına dikkat çeker.
İlk kelimesi 'bişnev'dir yani 'dinle'
Tesadüf mü dersin ismi (hamuş) 'Suskun' olan bi şairin
en kıymetli yapıtına dinle 'dinle' diye başlaması...
Sahi sessizlik dinlenebilir mi?
Geceye döndü nurlar geceye kan sızdı..
Yaralandık...
Bilemedik bizmi gafildik gecemi kansızdı !
Zilhiccemiz muharreme döndü,
Günahsız uykularmızın hırsızları yorumladı rüyalarımzı
Demedik,düşünüyorum ..çünkü varım !