Urve:
-Bugüne kadar ben, Kisra, Kayser ve Necasi gibi nice krallara elci olarak gittim; ancak vallahi de ben, halki arasinda kendisine itaat konusunda ashab-i Muhammed gibi bukadar duyarli olan bir baskasini görmedim!
Vallahi de ben, hicbir melikin, Muhammed kadar tazim gördügüne sahit olmadim; halbuki O melik de degil!
ALLAH'A yemin olsun ki; ne zaman yere tükürecek olsa, tükürügü yere düsmeden önce ashabindan birileri avuclarini aciyor ve onu yüzlerine gözlerine sürüyorlar; bir seyin yapilmasini emrettiginde, onu yerine getirmek icin birbirlerini ezercesine kosturuyorlar; abdest almak istediginde, O'nun abdest suyundan bir damla alabilmek icin neredeyse birbirleriyle kavga edecek kadar gayret gösteriyorlar; sacinin bir tek telini bile yere düsürmemek icin azami dikkat sarf ediyorlar; O konustugu zaman, bulundugu ortamda kimse ses cikarmiyor; O'na olan hürmetlerinden dolayi yüzüne bile bakamiyorlar; izin almadan hic kimse O'nun yaninda konusmuyor; O, izin verirse konusuyor, vermezse sesini bile cikarmiyor!