Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Gölge

Dost İstersen Allah Yeter

Aldığı Beğeniler
29
Takım
Galatasaray
Ablamızdan ALLAH razı olsun çok faydalı bir konu istifade edenlerden oluruz inşaallah ...

:tşk:

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Allah razı olsun kardeşim,ellerinize sağlık.

Dinleyen ve hayatta da tatbik edenlerden oluruz inş.

Selam ve dua ile.

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
YİRMİİKİNCİ TAVSİYE
İHLASLI OLMAK

Muaz b. Cebel(ra) Yemen'e gönderildiğinde Rasulullah(sav)'e:" Ya Rasulellah bana tavsiyede bulun " dediği O'nun da şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir:" Dininde ihlaslı ol, az amel sana yeter. " (Hakim).
Sevban(ra) Rasulullah(sav)'in şöyle derken işittiğini rivayet etmiştir:" Muhlislere ne mutlu. Onlar hidayet yolunun ışıklarıdır. Onlardan tüm karanlık fitneler uzaklaşır. "
(Beyhaki).
Ebu İmame (ra) Rasulullah(sav)'ten rivayet ettiği hadiste şöyle denilmiştir:" Aziz ve celil Allah ameli ancak ihlaslı ve kendi rızası için yapıldığında kabul eder. (Ebu Davud, Nesei).

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
YİRMİÜÇÜNCÜ TAVSİYE
ALLAH'a BİR HACETİ OLAN KİMSENİN NE YAPACAĞI HAKKINDADIR

Abdullah b. Evfa (ra) Rasulullah (sav)'in şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir:" Kimin Allah'a veya Adem oğlundan birisine bir haceti olursa, o kişi bir abdest alsın ve abdesti de güzelce alsın ve iki rekat namaz kılsın. Sonra Allah'a hamd ve senada bulunsun, Peygamber'e de salat getirsin ve sonunda da şöyle desin:"

Halim ve Kerim olan Allah'tan başka ilah yoktur. Yüce arşın Rabbini tesbih ederiz. Hamd alemlerin Rabbi olan Allah'a mahsustur. Allah'ım Senden rahmetinin gereklerini, mağfiretinin azimetlerini, her türlü iyilikten ganimet, her türlü kötülükten de selamet isterim. Benim için bağışlamayacağın bir günah, gidermeyeceğin bir üzüntü, rızana uygun olan yerine getirmeyeceğin ber hacet bırakma Ey merhamet edenlerin en merhametlisi. " (Tirmizi, İbn-i Mace).

İbn-i Mace'nin rivayetinde:" Ey merhamet edenlerin en merhametlisi" sözünden sonra şu ilave vardır:" Sonra da dünya ve ahiret işlerinden dilediğini ister. Şüphesiz Allah herşeyi takdir eder.

HACET NAMAZI VE DUASI

Osman b. Hanif(ra) şöyle anlatır:" Rasulullah (sav)'e bir ama geldi ve:" Ey Rasulellah Allah'a gözümdeki perdeyi açması için dua et" dedi. Peygamberimiz:" İstersen seni bırakayım sabret" dedi. Adam :" Ya Rasulellah gözümün kaybı bana çok zor gelmiştir" dedi. O da:" Git abdest al sonra da iki rekat namaz kıl sonra da şöyle de:"

Ey Allah'ım ben Rahmet Peygamberi Peygamberim Muhammed ile Sana yöneliyor, Senden istiyorum. Ey Muhammed ben Rabbine Seninle gözümü açması için yöneliyorum. Allah'ım O'nu benim hakkımda şefaatçi kıl, beni kendime de şefaatçi kıl, " sonra adam gözleri açılmış olarak geri döner. " (Tirmizi, Nesei, İbn-i Mace, İbn-i Huzeyme, Hakim).

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
YİRMİDÖRDÜNCÜ TAVSİYE
NEFSİN AFETLERİ

Ebu Zer (ra) anlatır:Rasulullah(sav) şöyle buyurdu:" Üç kişi vardır ki Allah Kıyamet Günü onların yüzüne bakmaz, onlarla konuşmaz ve onları temize çıkarmaz. Onlara acıklı bir azap ta vardır. " . Rasulullah bunu üç defa söyledi. Ben de:" Bunlar hüsrana uğradı, zarar ettiler, kim bunlar?" dedim. Şöyle buyurdu:
" Yürürken kibirle elbisesini uzatan,
yaptığı iyiliği başa kakan
ve yalan yeminle malını sarfedendir. "
(Müslim, Ebu Davud, Tirmizi, Nesei).
Ebu Berze el-Eslemi(ra) Rasulullah (sav)'in şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir:" Sizin hakkınızda ençok korktuğum şey karınlarınızda ve belden aşağınızdaki sapıklık şehvetler ve fitneleridir. " (Razzin).

Cabir b. Abdillah el-EnsârR(ra) Rasulullah(sav)'in şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir:" Zulümden sakınınız, zira zulüm Kıyamet Günü'nün zulumat ve karanlıklarıdır. Cimrilikten de sakınınız, zira cimrilik sizden öncekileri helak etmiş ve onları kanlarını dökmeye mahrem dokunulmazlıklarını helal saymaya taşımıştır. " (Müslim).
Cündüb(ra) Rasulullah(sav)'in şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir:" Kim (başkasının gizli kusurlarını) duydurup işittirirse Allah'ta onu duydurup işittirir. Kim (başkasının gizli kusurlarını) görürse Allah'da onu görür. " (Buhari, Müslim).

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
ORiJiNAL YAZARI : fzehra
YİRMİNCİ TAVSİYE
SABAH NAMAZINDAKİ İKİ REKAT NAMAZIN FAZİLETİ

Abdullah b. Ömer (ra) şöyle anlatır:" Bir adam şöyle dedi:" Ya Rasulellah bana öyle bir amel göster ki Allah onunla beni faydalandırsın. " Rasulullah (sav) şöyle buyurdu:" Sabah namazının iki rekat sünnetine devam et, zira bunda fazilet vardır. " (Taberani).
Yine Abdullah b. ömer(ra) demiştir ki:" Rasulullah(sav)'i şöyle derken işittim:" Sabah namazından önceki iki rekat namazı bırakmayınız. Çünkü bu namazda rağbet ve iyilikler vardır. "
Hz. Aişe(ra) Peygamber(sav)'in şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir:" Sabah namazının iki rekatı, dünya ve dünyadaki olan herşeyden daha hayırlıdır. " (Müslim, Tirmizi).
Müslim'in rivayetin de ise:" İki rekat, bana bütün dünyadan daha sevimlidir. "

çok güzel yazılar..ablam.ALLAH razı olsun..şimdi ki zamana bakıyoruz..birakin sabah namazının sünnetini ,farzını bile kılmaktan aciz hale gelmiş insanlarımız..ALLAh islah etsin.. ve değerini bilenlerden eylesin bizleri.

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
ORiJiNAL YAZARI : fzehra
bu bilgileri daha önce kaybetmiştim yenice buldum inşallah kaldığım yerden devam edicem

YİRMİBİRİNCİ TAVSİYE
NAMAZDA İKEN SAĞA SOLA DöNMEMEK

Enes (ra)'dan şöyle rivayet edilmiştir: Rasulullah (sav) şöyle buyurdu:" Ey oğulcuğum namazda iken sağa sola dönmekten sakın, çünkü namazda böyle dönmek tehlikelidir. " (Tirmizi).
Ebu Hureyre(ra)'dan şöyle rivayet edilmiştir: Rasulullah (sav) şöyle buyurmuştur:" Kul namaza durduğunda o Rahman olan Allah'ın huzurundadır. Eğer sağa sola dönerse Allah Taala;Kime dönüyorsun?. Benden daha hayırlısına mı?. Ey Adem oğlu Bana yönel, Ben yönelip döndüğün şeylerin hepsinden daha hayırlıyımdır. "[/
B] (El-Bezzar).

evet kimin huzuruna durduğumuzu şuur etmemiz lazim.ALLAH razı olsun.

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
bu güzel ve önemli tavsiyeler için HAK c.c. razı olup,muvaffak eylesin.

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
YİRMİBEŞİNCİ TAVSİYE
ALLAH'tan İSTEMEK

Cabir(ra), diğer bir nüshaya göre İbn-i ömer(ra) Rasulullah(sav)'in şöyle buyurduğunu rivayet temiştir:" Kim Allah ile sığınma isterse onu koruyun ve kim Allah ile isterse ona veriniz kimde sizi çağırır davet ederse ona icabet ediniz. Size iyilik yapanı ödüllendiriniz. Eğer onu ödüllendirecek birşey bulamazsanız kendinizin onu ödüllendirdiğinizi görmesi için ona dua edin. " (Ebu Davud, Nesei, İbn-i Hibban, Hakim).
" Allah rızası için " diyerek birşey istemenin yasaklığı hakkında ise şu hadis mevcuttur:
Rafi(ra) Rasulullah(sav)'in şöyle dediğini rivayet etmiştir:" Allah rızası için diyerek dilenen Rahmetten uzaktır. Kendisinden Allah rızası için istenilipte isteyene vermeyen de Rahmetten uzaktır. " (Taberani).

Üst Alt