Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

katresu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Diğer
Nun Kalem Abla dediğin gibi yarışma heyecanlı değil bu gidişle iptal olur gibime geliyor

Ramazan ay'ının; iş hayatında olmanın ve evde iftar hazırlamanın yoğunluğu ve yorgunluğundandır, yarışmaya olan ilgisizlik ve heyecansızlık...

Bu ay hepimizde bir sessizlik var çünkü. Benim bile eve gidip uyuma isteğim var.:)

Aynaa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
11
Yettim canım..RABBİM niyetine göre versin sana..ALLAH razı olsun böyle bir konuyu açtığın için..

7.Kur’anı kerimde kaç tane sure Cenab-ı Allah’a Hamd ile başlar?..

Kur'ân'da ALLAHa hamd ile başlayan beş sure var;
Fatiha Suresi..
En'** Suresi..
Kehf Suresi..
Fatır Sûresi..
Sebe Süresi..

8.Allah’a karşı günahkar birisi, Allah’tan başka kimsenin olmadığı bir yerde işlediği günahın ahirette şahitliğini kim yapacak? FUSSİLET Suresinin bir ayetinde konuya açıklık getiriliyor..

Fussilet 20. Ayet " Nihâyet cehenneme vardıklarında, kulakları, gözleri ve derileri, yapmış oldukları işler hakkında, kendileri aleyhine şahitlik ederler."

9.Zamana yemin ederek başlayan, iman, Salih amel hakkı ve sabrı tavsiye eden bir suredir. Sahabeler birbiriyle buluştuklarında bu sureyi okumadan birbirlerinden ayrılmazlardı, Nedir bu surenin ismi?...

Ve tabi ki Asr Suresi..

nun_kalem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
24
Terikler aynaa cım hepsini bilmişsin...Yanına bir rakip bul.. yarışmaya devam edelim inşaallah..:)

Aynaa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
11
10. Müşrikler Peygamber (s.a.v.) efendimize ay ikiye bölünürse iman edeceklerini söylerler ve Cenab-ı Allah’ın izniyle Peygamber (s.a.v.) efendimizin bir mucizesiyle ay ikiye bölünür..
Bir parçası safa tepesine diğer parçası kaykaan tepesinde göründü. Bunun üzerine müşrikler bizlere büyü yapıldı diye inanmadılar..Bu olay Kamer suresinin kaçıncı ayetindelerinde açıklanmaktadır?..

Kamer Suresinin 1-2 ve 3 ayetlerinde bu olay anlatılmaktadır..

11. Yunus (as) denize atılınca onu balık yuttu. Yunus (as) kavmini Allah cc. İzni olmadan terk ettiği için çok pişman oldu. Balığın karnında;”Senden başka hiçbir İlah yoktur. Seni tesbih ederim. gerçekten ben zalimlerden oldum”.Yunus (as) Bu şekilde Allah cc. Tesbih etmeseydi ne olurdu?SAFFAT Suresin 143-144 ayetinde açıklanıyor?

Saffat suresi..143-144 "Eğer o, Allah’ı tespih edip yüceltenlerden olmasaydı, mutlaka insanların diriltileceği güne kadar balığın karnında kalırdı."

12.Kur’an-ı kerimde ismi zikredilen tek sahabedir. Ahzap suresinin 37. ayetinde ismi gecen sahabenin ismi nedir?..

Hz. Muhammed s.a.v kölesi Zeyd'dir.. (r.a)

13. Cahiliye devrinde birçok putlar vardı. Bunların en meşhuru “Lat ve Uzza” isimli putlardı. Necm suresinin 20. ayetinde Huzaa kabilesine ait bir puttan bahseder. İki büyük putun üçüncüsünün ismi nedir?...

Menat'tır..

14.Nur 27. ayette bir eve girme adabını nasıl açıklamıştır?..

Nur 27..Ey iman edenler Kendi evlerinizden başka evlere, geldiğinizi hissettirip izin alıp ev sahiplerine selâm vermeden girmeyin. Bu davranış sizin için daha hayırlıdır. Düşünüp anlayasınız diye size böyle öğüt veriliyor.

Kuran-ı Kerim'i kendimize rehber edinirsek ne güzel hayırlı bir kul oluruz..

nun_kalem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
24
Maşaallah Aynaa cım hepisini bir çırpıda bilmiş...:)

Aynaa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
11
Devamını bekliyorum büyük bir zevkle canım benim;)
Sayende öğrenmeme,tekrarlamama vesile oluyorsun ALLAH razı ola senden..

Aynaa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
11
Yarışmanın sponsoru benim, sevgili Aynaa... Hadi, bana da teşekkür et.:)

Aaa sonucunun hediye olayına bağlandığını unutmuşum:)
Vesile olan Nuncum..Hediye ne olursa ki şayet kazanırsam(bir hırs damarlarımdan giriş yapıyor şuanda:) ) nuncumla paylaşacağım..
Oyüzden paylaşılamayan birşey olsun lütfen ablacığım:D
ALLAH razı olsun..Bilmediklerimi öğrenmem ve tekrarlamam hatırlamam bile bana yeter,gönlüne sağlık..

Üst Alt