Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

nun_kalem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
24
Devamını bekliyorum büyük bir zevkle canım benim;)
Sayende öğrenmeme,tekrarlamama vesile oluyorsun ALLAH razı ola senden..

Devamı gelecekte sen tek başınasın..:)
Ya bu forumda hiç mi babayiğt yok..
veya anayiğit..
heyecan aksiyon olsa daha güzel olmaz mı?

Aynaa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
11
Devamı gelecekte sen tek başınasın..:)
Ya bu forumda hiç mi babayiğt yok..
veya anayiğit..
heyecan aksiyon olsa daha güzel olmaz mı?

Evet ama neden rakip yok bana:)
Oysa ki nice melayani işler için google tıklanıyor,birde Kuran-ı Kerim' hatırlamak,ALLAHın emrettiklerini öğrenmek,tekrarlamak adına tıklansa olmazmı?
En azından bunun için çaba sarfetmek bile benim nazarımda büyük bir amel..
Hayırlısı..

Aynaa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
11
15.“Allah sizin (kasıtsız olarak yaptığınız) yeminlerden dolayı sorumlu tutmaz. Fakat bile bile yaptığınız yeminlerden dolayı sizi sorumlu tutar. Bununda kefareti, ailenize yedirdiğiniz yemeklerin orta derecelisinden on fakiri doyurmak yahut onları giydirmek veya bir köle azad etmektir. Bunlara gücü yetmeyen (ara vermeden) Üç gün oruç tutar. İşte yemin ettiğiniz zaman yeminlerinizin kefareti budur. Bununla beraber yeminlerinizi tutun . Allah şükredesiniz diye ayetlerini size böyle açıklıyor.” Bu yeminin kefaretiyle ilgili ayet Maide Suresinin kaçıncı ayetidir?..

Maide Suresi 89.Ayet...

16. Cenabı Allah cc. İbrahim Suresinde şeytanın cehennemdekilere verecehi hutbeyi açıklıyor Mealen: “İş bitirilince (kullara ait ilahi hüküm verilince) şeytan (cehennemdekilere): “Doğrusu Allah size gerçeği vaat etmişti, ben de size (istediğiniz gibi yaşayın, korkmayın, ahiret yoktur diye) vaat etmiştim. Sonra sözümden cayıp sizi yüz üstü bıraktım. Benim sizin üzerinizde hiçbir hakimiyetim/baskı gücüm yoktu. Ben sizi sadece (inkar ve isyana) çağırdım, sizde hemen bana uyup geldiniz. O halde (kusuru bana yüklemeyip) beni kınamayın. Artık ben sizi kurtaramam, sizde beni kurtaramazsınız. Esasen evvelce beni (Allah’a) ortak tutmanızı (Allah yerine bana tapmanızı) da kabul etmemiştim.” der. Elbette böyle zalimlere pek acıklı bir azap vardır”. Bu ayet İbrahim suresinin kacıncı Ayetidir?....

İbrahim Suresi 22.Ayet..

17. Lokman (as) oğluna öğüt verirken ilk olarak oğlunu neyden sakındırıyor?

Şirk konusunda uyarmıştır..

Lokman Suresi..
13. Lokman, oğluna öğüt vererek..Yavrucuğum Allah’a ortak koşma..Doğrusu şirk, büyük bir zulümdür, demişti.

18. Yeryüzündeki ve gökyüzündeki her şeyi Cenabı Allah cc.bizler için yaratmiş ve bütün hayvanlarıda bizim hizmetimize vermiş bir ayette yüce Rabbimiz : “ Kuşkusuz sizin için hayvanlarda da büyük ibretler vardır. Zira size onların karınlarındaki fışkı ile kan arasından gelen içenlerin boğazından kolayca gecen halis bir süt içiriyoruz.” Bu ne kadar büyük bir nimet Elhamdülillah Bu ayet NAHL Suresinin kacıncı ayetidir?..

Nahl Suresi 66.Ayet..

Beserim

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Diğer
gUZEL SOZLER GUZEL MEVZULAR VAR MUTLAKA YARARLANMAK LAZIM PAYLASIMIN HAYIRLISINI NASiP ETSiN RABBİM

Gülistan

İMAM HATİP'Lİ

Aldığı Beğeniler
25
Takım
Diğer
ESSELAMÜ ALEYKÜM.SANIRIM SORULARIN DEVAMI BU RAMAZANDA DEVAM EDECEĞE BENZİYOR:)
Rabbime Emanet Olunuz.

Üst Alt