Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Mehmet E

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
merhaba merhaba şehr Ramazan merhaba
merhaba merhaba şehru sıyam merhaba
Evvel hu .aHİR HU .ZAHİR HU.BATIN HU
Kul ya hu ya hu ya men hu hak
La ilahe illallah Muhammedür Rasulullah
ve ilahun Ehadun.Samedun Ebeda !!

bu dizeleri sivasta teravihlerde tüm müminler teravih namazlarında hep birlikte ulu camiide söylerlerler. Hoşgeldin Merhaba ey şehru RAMAZAN diye.. birden maziye dalıp giittim .

çocuklugum ah ilk tuttugum orucumu öğleye kadar tutmuş ve onuda para karşılıgı Rahmetli babaanneme satmıştım büyüklerimin tavsiyesiyle :tongue: Rahmetli babaannem Ruhu şad olsun bana epey bir harçlık vermişti. mavi renkte bir Yüz lira. Yüz lira deyip geçmeyin o zamanlar bir çocuk için çook büyük bir paraydı o. Doğruca koşup Bakkala neler neler almıştım bir bilseniz :)

Büyüklerimiz oruca tutsunlar alışsınlar diye bizleri böyle yetiştirdiler işte. Ramazan ayını hep heyecanla beklemişimdir taa o zamandan beri.Ahh çocuklugum .ne güzel günlerdi.
Karagöz ve hacivat bile yapmışlardı komşumuz mustafa abiler. öyel pek eskilerden degilim ama bende yaşadım işte böylesi bir hayatı. Daha o zamanlar Tv ler filan yoktu ki. Topçuoglu mahallesinden İftar topunun atılmasını heyecanla bekler sonrada hızla evlerimize koşardık

hey gidi günler hey.. hey gidi eski Ramazanlar. Hoşgeldin yine ey sevgili AY. HOŞGELDİN EY ŞEHRU RAMAZAN

10/09/2007 m_emin ( çocuklugumdan bir hatıra )

Gülistan34

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Bu yilki Ramazani serif ayimizda bütün ümmeti
Muhammede hayirli ugurlu bereketli, salih amelli,
sadakatli, iyi niyetli, sihhatli gecsin insallah.......

Allahim ramazan aynini bizden hosnut eylesin...
birdahaki ramazana da erismeyi cümlemize nasip
eylesin ins......

Hekimoglu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
191
Cenab-ı Hak'dan bu mübarek Ramazan ayını milletimize, memleketimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlı ve bereketli kılmasını dilerim.....

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
7_035.jpg

Bakara Suresi

183- Ey iman edenler! Oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi size de farz kılındı. Umulur ki korunursunuz.

184- (Size farz kılınan oruç), sayılı günlerdedir. İçinizden hasta olan veya yolculukta bulunan ise, diğer günlerde, tutamadığı günler sayısınca tutar. Ona dayanıp kalacaklar üzerine de bir yoksulu doyuracak kadar fidye gerekir. Her kim de hayrına fidyeyi artırırsa, hakkında daha hayırlıdır. Bununla beraber, eğer bilirseniz, oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır.

Çok şükür bu günlere kavuştuk

Tüm İslam aleminin Ramazan-i serifi hayırlı, Mübarek olsun insAllah. Nice hayırlara, bereketlere kavusmak duası ile.

Üst Alt