Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

ervah

Başyücelik

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Fenerbahçe
Veda

Artık iş kalmadı yarenler bizde
Tökezliyor olduk yazıda düzde
Şairdik,hatiptik,yazardık sözde

Ekmeği yemeğe ağızda diş yok
Dedik ya efendim bizlerde iş yok

Sağ yanım titriyor,sol yanım tutmaz
Nabzım tekler durur,muntazam atmaz
Ayağım bir türlü ileri gitmez

Ağzım her an kuru,gözümde yaş yok
Artık bundan böyle bizlerde iş yok

Bir secdeye varsam başım dolanır
Ne yesem ne içsem,miğdem bulanır
Bütün dertler birbirine ulanır

Yuvamız da bomboş uçacak kuş yok
Hayra yorulacak hayal yok,düş yok

Yakını uzağı seçemez oldum
Bir ufak hendeği geçemez oldum
Bir bardak soğuk su içemez oldum

Tatlılarda bile lezzet yok,tat yok
Benim bu halime takacak ad yok

İki adım atsam durmaz düşerim
Eski hallerime şimdi şaşarım
Allah’ım ben böyle nasıl yaşarım

Kendimi kollayacak gövdede baş yok
Bağrıma basacak evlat yok,eş yok

Yaşıtlarım birer birer ölüyor
Yeşil yaprak kara toprak oluyor
Azrail de baş ucumda soluyor

Üstüme dikmeye ağaç yok,taş yok
Arkamdan vermeye yemek yok,aş yok...

Osman Yüksel Serdengeçti

dipnot: buna heyytt be değil de ufak bir izah düşelim. Malumunuz Serdengeçti Üstadım NFK'nın yakın dostudur. Birbirirleriyle muazzam atışmaları vardır bir ara araştırıverin derim. Neyse efendim her insanın sonu gibi Serdengeçti de yaşlanır ve parkinson hastalığına yakalanır. Git gide elden ayaktan düşer. Şiirde de geçtiği gibi parkinson hastalığının menem derdi bir sallantıdır Serdengeçti'yi alır. Öyle ki çayını karıştırırken döker. Der ki;

_Heyy gidi günler heyy! Bir zamanlar Ankara'yı karıştıran ben, şimdi bir çayı bile karıştıramıyorum.

Bir de şu vardır beni hem tebessüm ettirir hem içim cız eder;

Gelirler ziyatere Serdengeçti'yi yakın dostları. Derler;

_Nasılsın, iyi gördük seni?

_Valla görüyorsunuz mutluluktan yerimde duramıyorum, der. Şunu da yazayım fazla şişirmeyeceğim kafanızı. Şöyle bir cümlesi;

_Ömrümüz boyu fakir yaşadık. Ama sonunda araba markası gibi bir hastalığım oldu, der.

Allah gani gani rahmet eyleye. Okuyan akedeşlerden birer fatiha istirham ediyorum efendiler..

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
Ziyadesi ile hâz alarak okudum lal-ü güher'im benim, bir kaç anektod iktibas etmeden geçemeyeceğim müsadenizle.
Osman Yüksel’e hastalandığında sorarlar:
Tansiyonunuz nasıl, Osman Ağabey?
Düşük... Düşük... Zaten tek düşük tarafımız tansiyonumuzdur.
Ve yine;
Serdengeçti’ye takılmasını seven bir arkadaşı sormuş: Serdengeçti, sağ mısın, sol musun? Serdengeçti’nin cevabı peşindir:
-Yaşadıkça sağım!

Nur içinde yatsın, burada en çok bilinen bir cümlesini paylaşmak istiyorum. " Hayatta iki İsmet' den çektim, biri hürriyetimi, biri de zürriyetimi aldı. " demiştir. ( Rahmetliyi İnönü hükümeti her fırsatta içeri tıkmıştır, Hanımının adı da İsmettir çocuğu olmamıştır.)

Ömrünü dinine, milletine, vatanına kastedenlere karşı mücadele etmekle geçirmiş olan Serdengeçti, hayatının son demlerini sağlık sorunlarıyla mücadele etmekle geçirdi ve parkinson hastalığından kurtulamayarak 10 Kasım 1983'de HAKK'ın rahmetine kavuştu. 11 Kasım 1983 Cuma günü, Hacı Bayram Veli Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından, inanmışların elleri üzerinde, büyük bir kalabalık eşliğinde Cebeci Asri Mezarlığı'na götürüldü.
Yüce Allah(cc) mekânını cennet etsin...

Velhasıl-ı Kelam
12 Eylülcülerin açtıkları davayı da sayarsak, tam doksan beş defa yazdıklarından ve söylediklerinden dolayı hakkında davalar açılan, mahkemelere verilen;sekiz defa mahpus,bir defa da mebus olan Serdengeçti'yi bir nebze olsun anlatabilmişsek,onun hakkında küçük bir fikir verebilmişsek ne mutlu bizlere.
Serdengeçti, mecmuasında davasını şöyle tanımlar:"Çünkü davamız, Allah davası, millet davası, vatan davasıdır. Bu mukaddes dava karşısında biz, nefsimizi sildik, kendimizi bildik".
Ne mutlu bu kutlu davaya gönül verenlere, nefsini silip, kendin bilenlere...
Ne mutlu mukaddesleri uğrunda serden geçebilenlere...
Ve ne mutlu "SERDENGEÇTİ" olabilenlere...

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
Sakın terk–i edepten, kuy–i mahbub–ı Huda’dır bu,

Nazargâh–ı ilahidir, Makam–ı Mustafa’dır bu.

Nabi

Şair Nabi, zamanın paşalarından birinin iltifatına mazhar olur ve beraberce hacca giderler. O devirlerde hacca deve ile gidilir. Develerin sırtına yüklenen mahmil ismi verilen, iki kişinin rahatça yolculuk edebileceği bir semer vardır.

Nabi ile Paşa da böyle bir deve de yolculuk ederler. Nihayet bir seher vaktinde Medine topraklarına girerler. Nabi, Peygamberin kabrini ziyaret edeceğim diye heyecanlanır, mahmilin öbür tarafında ise Paşa yatmış uyuyor. Bu durum Nabi' yi mütessir eder.

"iki cihan güneşi bulunduğu topraklara geldik. Biraz sonra Medine şehrine gireceğiz. Böyle yatmak hiç münasip olur mu?" diye düşünür ve bu heyecanla dudaklarından şu mısralar dökülür.

Sakın terk-i edebten kuy-ı mahbub-ı hudadır bu Nazargahı ilahidir, makamı Mustafa' dır bu...

Nabi farkında olmayarak bu mısraları birkaç kere tekrarlar. Her tekrar edişte sesi biraz yükselir. Ve nihayet öbür tarafta uyumakta olan Padişah uyanır.

-Nabi ne oldu, ne söylüyorsun, der. Nabi de :

- Efendim, Peygamberimizin kabr-i sadetlerinin bulunduğu Medine şehrine geldik de, bazı şeyler hatırladım, bunları söyledim. Paşa da Nabi' nin heyecanına katılır. Abdest alıp yay olarak Medine sokaklarında Ravza-i Mutahhara'ya doğru yürürler. Bu esnada kulaklarına bir ses gelir. Durup dinlerler.

Gelen ses Mescid-i Nebevi'nin minarelerinden yükseliyor. Sesi dikkatle dinleyince, biraz evvel Nabi' nin söylediği mısraların müezzin tarafından okunduğu anlaşılır. iyice duygulanırlar. Paşa Nabi'ye şöyle seslenir.

-Nabi bu hal nedir? Nabi de:

-Bilmiyorum, der.

Her ikisi de sükût ederler ve beraberce minarenin kapısına girerler. Müezzin minareden inmesini beklerler. Müezzin inince:

-O söylediklerin ne idi, onları ne için söyledin, sebebi nedir, diye sorarlar. Fakat müezzin bir türlü söylemez. Ne kadar ısrar ederse de ,

"Söylemem, kafamı kesseniz de söylemem!" deyince:

-Ama, der Nabi, Bunları biraz önce ben söyledim. Sana kim söyledi. Bu sefer müezzinin tavrı ve şekli değişir heyecanla:

-Senin ismin Nabi mi? der. Evet cevabını alınca müezzin Nabi'nin ellerine, Nabi de müezzinin boynuna sarılır. Bu dehşetli manzarayı seyreden Paşa, dayanamayıp:

-Nereden bildin bunun isminin Nabi olduğunu, Allah aşkına söyle, der. Müezzin rüyasını anlatır.

-Efendim, akşam abdestli olarak yatmıştım. Biraz evvel Peygamberimizi rüyamda gördüm. Ya müezzin kalk yatma. Benim aşıklarımdan biri benim kabrimi ziyarete geliyor. Şu cümlelerle minareden onu istikbal et, dedi. Ben de hemen kalktım. Abdest aldım. Peygamberimizin iltifatına mazhar olan aşık kimdir diye düşünerek minareye koştum.

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
Sensiz giden trenler, ufuklarda kaybolan birer ümit
Nehir gibi akmıyor günler Heraklit Heraklit.
Zaman masal kuşlarına benziyor…
Abûs, kocaman, sâkit.
Ve geceleri
Alnında dolaşır biteviye
Kirli, soğuk pençeleri.
Yıldızları söndürmüş fırtına,
Batan gemidesin;
Senden ne kalacak yarına!
Kıyılardan imdat isteyen sesin.

ervah

Başyücelik

Aldığı Beğeniler