Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
Şuan cidden şaşkınım. Bay ve bayanlar hep beraber piknik öyle mi? :/ Yakıştıramadım doğrusu..
Lütfen,bu vb şeyleri hizmet adı altında toplamayın.

Uhibbu kardeşimizde diyor ki; Hizmet edicez,birbirimizi görmicez. Niye,neden göresn ki mübarek. Sen hizmeti Allah c.c için yapmıyormusn? Illede hizmet edicem,hemde görücem diyorsan yakınlarındaki bi dergaha gidip bunu yapabilirsin.!

Bi iznillahında dediği gibi ''bırakın sanaldan kimselerle tanışıp, pikniğe gitmeyi ,ailelerini tanıdıklarımızla hatta yedi kuşak ceddini bildiğimiz kişilerle buluşup pikniğe gitmeyiz efendim...'' (!)

Ben susayim eniyisi cünkü cok sinirleniyorum ve kiziyorum karisdirmayin yaf saygi duy gec sanki hicmi sokağa cikmiyorsunuz...

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
Şuan cidden şaşkınım. Bay ve bayanlar hep beraber piknik öyle mi? :/ Yakıştıramadım doğrusu..
Lütfen,bu vb şeyleri hizmet adı altında toplamayın.

Uhibbu kardeşimizde diyor ki; Hizmet edicez,birbirimizi görmicez. Niye,neden göresn ki mübarek. Sen hizmeti Allah c.c için yapmıyormusn? Illede hizmet edicem,hemde görücem diyorsan yakınlarındaki bi dergaha gidip bunu yapabilirsin.!

Bi iznillahında dediği gibi ''bırakın sanaldan kimselerle tanışıp, pikniğe gitmeyi ,ailelerini tanıdıklarımızla hatta yedi kuşak ceddini bildiğimiz kişilerle buluşup pikniğe gitmeyiz efendim...'' (!)

Şeyh Sadi-i Şirazi ve babasının teheccüde kalktıkları sırada; Şeyh Sadi öyle bir söz etti ki, babası bile çileden çıktı...!

Şeyh Sadi-i Şirazi'nin ibadet etmek maksadıyla geç vakte kadar babasıyla birlikte oturduğu bildirildi.
Şeyh Sadi-i Şirazi'nin pencereden dışarı baktığında komşu evlerin karanlık olduğunu görerek babasına:

"Baba ! Ne olurdu şu evdekiler de kalkıp 2 rekat namaz kılsalardı. Ölü gibi uyuyorlar..."dediği öğrenildi.
Şeyh Sadi-i Şirazi'nin bu sözleri üzerine babasının kendisine şunları söylediği ifade edildi:

"Canım Oğul! Halkı çekiştireceğine keşke sen de uyusaydın..."

Durubey

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4,726
Takım
Diğer
Sanki millet toplanıpta bir namussuzluk yapmış gibi yada bir günah işlemiş gibi izlenim veriyorlar.. Elhamdulillah müslümanız kardeşim.. Senin kadar olmasada kıyısından köşesinden bizde biliyoruz neyin doğru neyin yanlış olduğunu... Böyle insanları yererek insanları zan altında bırakarak fikir beyan edeceksen tekrar diorum KUYRUĞUNU KIS. VE ÇALILARIN ARASINDA KAYBOL...

seylan_54

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,393
Etkinliğe katılan arkadaşlara:

Çeşitli sebeplerden dolayı ben aranızda bulunamadım. Bunun içinde üzgünüm. Sizlerden şunu rica ediyorum: orada yaşanan güzellikleri bizlere de anlatında ağzımızın suyu aka aka bizlerde okuyalım. Neden orada olamadık diye üzülelim :)

Bırakalım kim ne düşünürse düşünsün. Herkes inandığı gibi yaşar. Onlar öyle inanıyor varsın öyle yaşasınlar. Bizler böyle inanıyoruz böyle yaşayacağız. Bizleri, onlar gibi düşünmüyoruz diye İslamiyetten afaroz mu edecekler (Tövbe tövbe). Lütfen karşılık vermeyin.

*Hayat*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4,059
dikkatimi çekti son zamanlarda sitede çok tartışma oluyo
kimse kimseye fikrini kabul ettirmek zorunda değilki bence en güzeli yorumsuz kalmak
yorumsuzum:)

Durubey

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4,726
Takım
Diğer
Etkinliğe katılan arkadaşlara:

Çeşitli sebeplerden dolayı ben aranızda bulunamadım. Bunun içinde üzgünüm. Sizlerden şunu rica ediyorum: orada yaşanan güzellikleri bizlere de anlatında ağzımızın suyu aka aka bizlerde okuyalım. Neden orada olamadık diye üzülelim :)

Bırakalım kim ne düşünürse düşünsün. Herkes inandığı gibi yaşar. Onlar öyle inanıyor varsın öyle yaşasınlar. Bizler böyle inanıyoruz böyle yaşayacağız. Bizleri, onlar gibi düşünmüyoruz diye İslamiyetten afaroz mu edecekler (Tövbe tövbe). Lütfen karşılık vermeyin.

bravo

ciler

Bir B/Aşk'a 'yım..

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Galatasaray
şaşıyorum sadece... Arzuhaliminde söylediği gibi bir çok toplantıdan çok çok daha hayırlıydı bu ... orda yoktunuz nasıl oldugumuzu muhabbetimizi bilmiyosunuz.. bilmeden yorum atıpta değer düşürmeyinn ... ÖN YARGIYI KIRIN...

Kalb-i Mecruh

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Beşiktaş
kıl oluyorum böyle kendinden başkasını müslüman sanmayanlara:) Sizin içiniz fesat kardeşim.... Zaten gelseydinizde kimbilir ne fesatlıklar yapacaktınız.. sohbeti baltalayıp duracaktınız... şurda insanlar bi araya gelmiş bi organize yapmış.. Ne yapmamız yada nasıl yaşamamız gerektiğini kimse size sormuyor.. sen gitnmezsen gitme gidenede laf atıp durma.. Ha milletin piknik hakkında iyi dileklerini okumayı hazmedemiyorsan: kuyruğunu kıs ve çalıların arasında kaybol....

Ben sizlere cidden inanamıyorm. Bu nasıl çirkin bu uslubtur. Bu beinm düşüncem. Fesatım demek, buda iftiradır arkadaşım. Rabbım niyetimi biliyor.

Durubey

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4,726
Takım
Diğer
çirkin mirkin işine geliyosa... seni üslubun oysa benim üslubumda bu... öle milleti suçlu duruma düşürerek zan altında bırakarak yazmaya devam ettikçe üslubum aynı kalacak.. yada +

EkSen

Çelİşkilli

Aldığı Beğeniler
13
Evvela önce bir herkes sakinleşşsin ..
Her nedense forum içerisinde açılan onlarca tefekkürlü konuya gösterilmeyen rağbet, nefs-i tartışmalara haddinden fazla gösteriliyor ..

Yıllar önce bir binanın zemin katında asansör bekler iken yanı başımda benimle beraber asansörü bekleyen tesettürlü bir bayan geldi aklıma ..
Asansör geldiğinde benimle beraber asansöre binmek istemeyen bu bayan doğrusu çok ağırıma gitmişti ..
Sanki ona ne yapacaktım ki ..! Ya da beni ne sanmıştı ..?
Ama sonra onu anladım ve saygı duydum .. Kendince bir yaşam düzeni kurmuştu ve kuşkusuz bu düzeninin kaynağı Kuran ahlakından başka bir şey değildi ..
EyvaALLAH .. Benimle aynı asansöre binmemekte haklıydı ama ne varki bilmeden de beni üzmüştü .. Gocundurmuştu ..

Şimdi sorarım size .. Pikniğe eleştri getiren ve eleştrilerini yaparken haddi aşan, ölçüyü kaçıran kardeşlerime sorarım ..

EMRİ BİL MARUF NEHY-İ ANİL MÜNKER YAPABİLMENİN ŞARTLARINI GERÇEKTEN BİLİYORMUSUNUZ ..?
VE KARŞINIZDAKİ İNSANLARI UYARIRKEN GERÇEKTEN NEFSİNİZİ DE UYANDIRMADIĞINIZDAN EMİNMİSİNİZ ?
SİZCE TAKVAYA ÖNEM VEEN BİR MÜSLÜMANIN ÖNCELİĞİ KARDEŞİNİN KALBİNİ KIRMAMAKMI OLMALI YOKSA İZZET-İ NEFİSLERİ EZİP GEÇERCESİNE İTHAM ETMEK Mİ ..?

Yapmayın .. Gelmeyenlerin gelmeme tercihlerine duyulan saygıyı sizde gelenlerin gelme tercihlerine duyun lütfen ..
Ve konuyu uzatmayın ..
Selametle ..

Üst Alt