Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

venom06

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Galatasaray
herkeze hayırlı geceler, hayırlı sahurlar. ben ahlaklı, allah korkusu olan, ibadetlerini yerine getirmeye çalışan bir ailenin 21 yaşındaki erkek oğluyum. küçükken kuran öğrendim, namazı öğrendim. yani anlıcanız doğruyu yanlışı biliyorum şuan şükürler olsun. ancak şeytana uydum hep, içki de içtim, zina da yaptım, yalan da söyledim... günah olan ne varsa yaptım rabbim beni affetsin inşallah. tövbe ettim, rabbimin kapısına gittim namaza başladım, şeytanın hilelerinden sakınmaya çaba sarfediyorum elimden geldiğince de. ancak namaz kılarken aklıma geçmişte yaptığım şeyler geliyor ve çok rahatsız oluyorum. biliyorum bu da şeytanın bir hilesi. sureleri yüksek sesle okuyarak karşılık vermeye çalışıyorum. dualarımda da hep allahım nolur bana bu düşünceleri aklıma getiren şeytandan kurtulmak için güç ver diyorum. sizin tavsiyeleriniz var mı? çünkü gerçekten bu durumdan çok rahatsız oluyorum ve allahım inşallah kabul etmiştir namazımı diyorum. biliyorum bu da şeytanın verdiği bir vesvese ama aklıma geliyo işte. yorumlarınız için şimdiden allah razı olsun...

nur_41

..hamd..

Aldığı Beğeniler
3,707
Takım
Galatasaray
Hayırlı geceler kardeşim, halini arz etmen buna çareler araman ne güzel, ne mutlu sana ki gencecik bir yaşında günahlarından dönüp Allah'a tam manada teslim olma mücadelesi veriyorsun, ki bu mücadeleyi hepimiz veriyoruz, karamsarlığa düşme.
Bir din aliminin sözüydü bu ;şeytan kişiyi önce dinsiz yapmaya çalışırmış, başaramadı mı dinin emirlerinden uzak tutmaya çalışırmış, bunuda yapamadımı yaptığı amellere vesvese verirmiş.
Nacizane ibadetlerimizde bunu hep yaşıyoruz, bunun savaşını veriyoruz.
Bir sefer dönüşleride Allah Resulü (asm), ashabına "Küçük cihattan büyük cihada döndük" buyurmuşlar ve nefisle cihadın düşmanla çarpışmaktan çok daha zor ve önemli olduğunu veciz bir şekilde ders vermişlerdir.
Bu hep varolan bir savaş, nacizane tavsiyem devamlı Allah ile meşgul olmanız, O'nu anan ortamlarda çokca bulunmanız, sohbet ortamlarına dahil olmanız, yararını göreceksiniz.
Rabbim tövbenizi kabul etsin, geçmiş büyük günahlarınızı büyük sevaplara dönüştürsün inşallah ve yardımcınız olsun her daim.

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Abdestini Alırken farz sünnet ve edebleri dikkat edersen inşellah namazda vesveseden kurtulacaksın

Allah Kabul etsin

CiLeKTiNa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
8
Takım
Diğer
Rabbim doğruyoldan hiçbirimizi ayırmasın inşallah
sanada ne mutlu kardeşim hak yolu bulmuşsun
Nur ne güzel söylemiş pek bir şey ekleyemiyorum
ama naçizane bilgim dahili namazların başında Ayetel Kürsi okursan vesveseden uzak kılabilirsin
Rabbim yapabildiğimiz kadarıyla kabul etsin inşallah
ve hakyolda sabit kılsın...

azerin

uhuvvetnur

Aldığı Beğeniler
12
selam kardeşim. Rabbim doğru yoldan ayırmasın seni. Düşdüyün vesveseler dikkat yetırmezsen keçib geder İnşallah. Vesvese dıkkat etdikce artar. Kalbınız düşüncenıze gelen vesvese gunah sayılmaz. Hüzurunuzu boşuna bozmayın.

Aklınıza geldikce Ayetel Kürsü, Nas , Felak surelerini çok okuyun.

hazan mevsimi

İdi Amin Dada

Aldığı Beğeniler
20
Takım
Galatasaray
Başka ne olmasını beklerdin kardeşim ?
Şöyle düşünelim ; Faraza bir ülkenin kralıyız ve başka bir ülkeye savaş ilan ediyoruz . Bu ne demektir karşıdanda bize saldırı olacak . Sen günhalardan kaçıp islamın 5 şartından biri ve dinin direği olan namaza başlayarak şeytana savaş ilan ettin . O zaman o lanetlenmiş iblisin her saldırısına hazırlıklı olmalısın . Eğer diyorsan onunla baş etmek çok zor , o zaman bir velinin eteğine yapışacaksın ... ( bak bunu demekle şeytanı ne kadar kızdırdım biliyormusun ? beni parça pinçik etmek istiyordur . Çünkü o aleyhillane Allah dostlarından çok çekinir ... :okeyto:

azerin

uhuvvetnur

Aldığı Beğeniler
12

KanDamLaSi

Ubeyd

Aldığı Beğeniler
64
Saygideger karde$im...
önceLikLe senin gibi karde$Lerim oLdugu icin gurur duyuyorum.. hayatin $artLarina aLdirmadan ALLAH yoLunu secip o yoLda iLerLemeye caLi$an..
hepimiz günahLar i$Ledik ve i$Liyoruz.. kimse günahsiz degiLdir..
fakat tövbe edip bu günahLardan pi$man oLmak kadar güzeL bir$ey yoktur..
DiLerim Rabbim tövbenizi ve pi$manLiginizi kabuL eder ve günahLardan sizi arindirir..
$eytan ALLAHi seven, O'na ibadet eden kuLLarinin pe$ini birakmaz.. kaLpLerine vesvese verir, kaLbi öLdürmeye ve böyLeLikLe ibadetten uzakLa$tirmaya caLi$ir.. $eytanin hiLeLeri coktur.. önemLi oLan kaLbin gercek sesine, yani kaLbe geLen meLek iLhamina kuLak vermektir, $eytanin vesveseLerine degiL.. size böyLeLikLe bir hadis-i $erif aktarmak istiyorum:

Hadisi Abdullah bin Mes'ud rivayet etmektedir. Resul-i Ekrem (a.s.m.) şöyle buyurmuşlardır:
"Âdemoğlunda bir şeytanın lemmesi vardır, bir de meleğin lemmesi vardır. Şeytanın lemmesi, şerre (küfür, günah ve zulme) teşvik etmek ve hakkı yalanlamaktır; meleğin lemmesi ise iyiliği ilham etmek ve hakkı tasdik etmektir. Bunu her kim vicdanında hissederse Allah'tan olduğunu bilsin ve Allah'a hamdetsin. Öbürünü hisseden de şeytandan Allah'a sığınsın. Daha sonra Resulullah (a.s.m.) şu âyeti (meali) okudu: 'Şeytan sizi fakir düşmekle korkutur da, cimriliğe ve kötülüğe teşvik eder. Allah ise Kendi hazinesinden size mağfiret ve bolluk vaad ediyor..."(7)

Hadis-i şerifte geçen lemme, hadis âlimleri tarafından "şeytanın inmesi, yakınlığı, dokunması ve vesvesesi" olarak açıklanırken, meleğin lemmesi de "ilham" olarak izah edilmektedir.

Rabbim yoLunuzda muvaffak kiLsin ve sizi $eytandan ve nefsani istekLerden korusun insaALLAH... amin...

venom06

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Galatasaray
hepinizden allah razı olsun, çok doğru şeyler yazmışsınız. allah hepimizin günahlarını affeylesin inşallah. tavsiyelerinizi denicem yardımlarınız için sonsuz teşekkürler.

İÇTİHAT

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Fenerbahçe
Allah cümlemize hidayet nasip etsin...

Üst Alt