Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

katresu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Diğer
“…Gecenin; zifiri karanlığına karışmış ürkütücü sessizliğinde, kulakları tırmalayn tek sesin; açlıktan, belimize yapışmış karnımızın gurultusu idi… Açtık…

“…Ağabeyim tıpkı bir asker edasıyla sürünerek, sığınak dışına çıkmış ve yere düşen yarı çürük yarı kurşunlardan dolayı kalbura dönmüş turunçlardan bir kaç tane toplamış ve yanımıza sağ-salim dönebilmişti… İki kardeş bu turunçları kabuklarıyla yemiş ve ağzımızda bıraktığı acı ve iğrenç tadı, baldan daha tatlı bulmuştuk… “ (Alıntı-Gerçek hayattan kişisel anlatım)

“…Gece sığınaklara gelen müjdeli haberle, yalınayak koşuyorduk hepimiz. “Türk Askeri” gelmişti ve bizi kurtaracaktı. Koştuk, koştuk, işte karşımızda askerler… ve içimizden taşan duygu seliyle ağlayarak, daha hızlı koştuk, kollarımızı sonuna kadar açık, sarılmayı, sarmalanmayı beklerken; o da ne, bu askerler silahlarını niçin bize doğrulttular ki, oysa biz, Türk idik…

Allahım…! Neden bizi vuruyorlar…? Çoluk-çocuk demeden, niçin bizi öldürüyorlar…? Annemin kollarında geriye doğru başlayan koşuda, herkesin bağırtısı neler olduğunu anlatmaya yetiyordu…”Bunlar Türk Askeri değil… Türk askerinin kıyafetini giyen Samson’un askerleri, kaçın, kaçın…” (Alıntı – Gerçek hayatttan kişisel anlatım.)

Ve geriye dönük, daha nice anlatımlar, nice ağıtlar, nice yok oluşlar…

Şimdi mi…? Asimile olmuş, çoğu etnik kökeninin Türk olmasından rahatsızlık duyan nice gençlik…

Türk Askerine “işgalci” diyebilecek kadar ileri giden çapulcu güruhu…

Ancak, ne olduğunu ve kim olduğunu unutmayıp; Vatanına, Bayrağına ve Dinine sahip çıkan nice insanları da, bu son cümlemden tenzih ederim…

20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın 37. yıl dönümü, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı resmi kutlamaları, bu gün yavru Vatan da kutlanıyor.

Sonuç olarak; her Kıbrıslı Türk’ün kendine sorması gereken soru şu: 20 Temmuz olmasaydı, ne olurdu…?

KKTC’nin ve KKTC’li tüm kardeşlerimizin, bağımsızlık ve özgürlük günü kutlu olsun…

Bu bağımsızlık için, canını feda eden şehidlerimize de, Rabbim rahmet eylesin…

EkSen

Çelİşkilli

Aldığı Beğeniler
13
Kıbrıs gazilerinden tanıdığım bir büyüğüm anlatmıştı ..
Savaş esnasında Kıbrıslı Rumların eline düşmüş bir silah arkadaşlarının naaşını bulduklarında insanlıklarından utanmışlar zira şerefsizler şehidimizin en özel organlarıda dahil olmak üzere bir çoğunu kesip kopararak işkence etmişler ..

Bugünse bir kesim benlikleri asimile olmuş ne Türklükle ne müslümanlıkla alakaları kalmamış Kuzey Kıbrıslı gençler Türkiye'ye " bizi rahat bırakın biz Kıbrıslı Rumlarla birleşmek istiyoruz " diye çıkışıyorlar ..

Bizim dedelerimiz amcalarımız dün uzuvları koparcasına savaştıkları için bugün " bizi rahat bırakın be " diye idraklarını yitirmiş gençler analarından doğabildiler ..
Ne diyelim .. ALLAH idrak açıklığı versin bu şaşırmışlara ..

Fahl_

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
30
Takım
Beşiktaş
20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın 37. yıl dönümü, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı resmi kutlamaları, bu gün yavru Vatan da kutlanıyor.

Sonuç olarak; her Kıbrıslı Türk’ün kendine sorması gereken soru şu: 20 Temmuz olmasaydı, ne olurdu…?

KKTC’nin ve KKTC’li tüm kardeşlerimizin, bağımsızlık ve özgürlük günü kutlu olsun…

Bu bağımsızlık için, canını feda eden şehidlerimize de, Rabbim rahmet eylesin…

*
Emeğine,yüreğine sağlık Katresu..Allah razı olsun

ArorA

Attractive-Heart

Aldığı Beğeniler
3,056
Teşbihte hata olmaz: ... doktor,bağırıp,çıkışan hastaya neşter vurmuyorum demez hatta darılmaz,alınmaz küsmez..
O gençlere ne verildi ki ne beklensin.
okuldayken arkadaşım Kıbrıs'tandı.. tın tın boş, bişey yok. Allah sonlarını, sonlarımızı hayr etsin ne diyelim... çünkü maneviyat olmadan herşey mübah görünür vesselam.

Allah Razı olsun katresu gündem yapmak iyi olmuş.

katresu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Diğer
"O gençlere ne verildi ki ne beklensin."

Bu toplum, uzun yıllar İngiliz sömürgesinde yaşamış ve gelenek, kültür, Din dahil herşeye yozlaştırılmış, bozulmuştur...

Ancak, benim ömrümün yarısı KKTC de geçtiği için, şunu da samimiyetle söylemek isterim ki; oradaki gençlere ve bana, Din adına aslında çok şey verildi...

Cemaatlerin oraya gönderdiği Din adamları ve Hanımlar, bizlerle çok ilgilendiler... Çoğu arkadaşım, düzenli olarak İslami hayatı yaşamaya başladı...

Demek istediğim, verilen çok şey var ama, alabilene... Zira On'lar bu bilgileri alırken, ben hiç bir şey almamıştım... Bu benim zafiyetim idi...

Fahl_

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
30
Takım
Beşiktaş
Bu toplum, uzun yıllar İngiliz sömürgesinde yaşamış ve gelenek, kültür, Din dahil herşeye yozlaştırılmış, bozulmuştur...

Ancak, benim ömrümün yarısı KKTC de geçtiği için, şunu da samimiyetle söylemek isterim ki; oradaki gençlere ve bana, Din adına aslında çok şey verildi...

Cemaatlerin oraya gönderdiği Din adamları ve Hanımlar, bizlerle çok ilgilendiler... Çoğu arkadaşım, düzenli olarak İslami hayatı yaşamaya başladı...

Demek istediğim, verilen çok şey var ama, alabilene... Zira On'lar bu bilgileri alırken, ben hiç bir şey almamıştım... Bu benim zafiyetim idi...

Vicdan olgusudur bu,bir yerde..
Tarihi ve dini hazine gibi saklayıp,nakşetmek..

Nasipleri arttırsın Rabbim inşallah..

Katresu..Bilinç ile ayna olmanız çok güzel..Hem bunun için hem de özel üyeliğiniz için,tebrikler kardeşim

katresu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Diğer
Teşekkür ediyorum...

Allah razı olsun kardeşim.

Üst Alt