ve aleykümüsselam ve rahmetaullah çocuklarımız çok zeki masallah zaten zeki olmasına gerek yok normal çocuklarımızın aklına gelen sorulardır ...biz nasıl davranacagımızı bilemiyoruz sadece
birde Allahı tanıtan cocuk kitapları var. nt mağazalarında bula bilirsiniz...
.
ablamızın tavsiye ettiği gibi ...kitaplar özellikle bir kitap tavsiye edecegim ablam çok istifadeli olacagınıza eminim öyleki bu seriyi din kültürü öğretmenelrine bile tavsiye ediyorum ilköğretim çocularina bu dille yaklaşsinlar diye insaAllah
Allah'ı Merak Ediyorum - 1
Özkan Öze
Uğurböceği Yayınları
» Çocuk
» Din
içeriği
Sorulardan asla korkmayın! Yapışın soruların kuyruğuna ve çekebildiğiniz kadar çekin. Arkasından kocaman bir cevap gelecektir. Yeter ki, doğru cevapları bulma yo-lunda, engelleri aşacak kadar gayret gösterin, araştırın ve okuyun. Eğer aklınıza bir soru geliyorsa, mutlaka bir cevabı vardır...
ALLAH’I MERAK EDİYORUM adlı bu kitapta, Rabbimiz Allah hakkındaki bazı soruların cevapları veriliyor. Bu sorular, en çok merak edilenler ve en çok sorulan-lar arasından seçildi.
İşte kitaptaki sorular:
Allah’ı niçin göremiyorum?
Allah ne kadar büyük?
Allah nerede?
Allah’ı kim yarattı?
Allah nasıl bir varlık?
Allah neden bir?
Allah, aynı anda bu kadar işi nasıl yapıyor?
Allah, meyve yaratmak için, neden ağaç yaratıyor?
Allah yaratıyor, peki tabiat ne yapıyor? ...
Allah’ı Merak Ediyorum-2
Özkan Öze
Uğurböceği Yayınları
» Çocuk
» Din
Allah’ı Merak Ediyorum adlı ilk kitapta, Rabbimiz Allah hakkında merak ettiğin bazı soruların cevaplarını vermeye çalışmıştım.
Seninle birlikte uzun uzun konuşmuş ve bütün bu soruların cevaplarını bulmaya çalışmıştık. Bunlar zor sorulardı. Ama çalıştık ve gayret ettik, Allah da, bu zor soruların cevaplarını bizlere hediye etti.
Ama görüyorum ki, aklına yeni sorular gelmiş. Madem öyle, hadi seninle bir yolculuğa daha çıkalım...
Soruların peşinden koşalım, bakalım bizi nasıl cevaplar bekliyormuş, hep birlikte görelim...
İşte ikinci kitaptaki sorular:
Allah kâinatı niçin yarattı?
Allah’ın kâinatı yaratmaya ihtiyacı mı vardı?
Allah insanları niçin yarattı?
Allah neden bazılarını çirkin yaratıyor?
Allah neden bazılarını sakat yaratıyor?
Allah, öldükten sonra bizi nasıl diriltecek?
Allah’ı nasıl inkâr ediyorlar?
Allah’ın güzel isimlerini niçin bilmeliyiz?
evet ablam serisi de vardır cenneti merak ediyorum Efendimizi merak ediyorum Kuran ı merak ediyorum ... devam ediyor inş istifadeli olunmak duası ile