Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
Her soru yarım puan değerinde :D

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
Başladı başladı.

Parça parçada cevaplama hakkın var ama es geçemezsin ;)

seylan_54

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,393
Sessiz sessiz oturma öyle biraz soru cevapla :D :D :D

1. Afrika'da bir kabilenin eline esir düştünüz. Dilinizi bilmiyorlar. Nasıl kurtulmaya çalışırdınız?
Tuzaklı bir soru değildir inşallah :) Aslında yapılacak pek birşey yok gibi görünüyor böyle bir durumda. Kazanın en rahat köşesine geçerdim ne yapayım :)

2. Afrika'ya yardım için sitemizde bir hesap oluşturulup yardım yapma fikrine ne dersiniz?
Olabilir elbette.

3. Al yazmalım fon müziğinin girişindeki ezgiyi harflerle yazarmısınız? ;)
Notalarını yazsam daha güzel olmaz mı? ?( :)

4. Alışveriş yaptıktan sonra parayı verdiğinizde üstü kalsın diyormusunuz? Yada bahşiş veriyormusunuz?
Alışverişte üstü kalsın demem. Ve aldığım parayı da muhakkak sayarım :) Ama yemek yediğim veya vakit geçirdiğim bir yerin ortamından memnun kalmışsam bahşiş veririm.

5. Araba motorlarının çalışma prensibi sizce nedir? Benzin nasıl oluyorda yanarak mekanik enerjiye dönüşüyor?
Motor ustası değilim, pek de anlamam ama kabaca şöyle tarif edeyim. Aküye bağlı olan bujiler ilk ateşlemeyi yapıyor ve motor harekete başlıyor. Hareketin devamlılığını ise karbüratörden gelen 1/15 oranındaki hava ve benzin karışımı sağlıyor. 4 zamanlı motorlarda emme, sıkıştırma, ateşleme ve egzoz evreleri vardır. Pistonlar, emilen benzin-hava karışımını sıkıştırır. Sıkışan benzin-hava karışımı bujinin ateşlemesiyle yanar. Bu işlem sürekli tekrar edince de motor sürekli çalışır.

Pistonların hareketi krank miliyle volan dişlisine iletilir. Volan dişlisiyle debriyaja. Oradan vites kutusuna. Vites kutusu hız ayarını yaptıktan sonra hareketini şafta iletir. Şaft kendisine gelen hareketi diferansiyele, diferansiyelde akslara iletir. Akslarda tekerleğe iletince araba hareket eder.

Pek anlamam ama ehliyet sınavına iyi çalışmıştım. Koskoca bir gece.

Soruları çok mu ciddi cevaplıyorum :)

6. Atalarımız "Ak akçe kara gün içindir" demişler. O akçelerden hala mevcutmu insan hayatında?
İhtiyatlı davranan insanlar muhakkak vardır.

7. Bana bir ilahi yada türkü hediye edebilirmisiniz?
Ah bir ataş ver - Ali Kırca

8. Bana yeni bir smiley yapacak olsaydınız nasıl bir şekli tercih ederdiniz?
:buba: bunu

9. Başbakanımızın Çılgın Projesi gerçekleşirmi?
Yakın bir zamanda (50 yıl) hayır.

10. Bayanlar arabanın lastiği patlayınca neden değiştiremez? Ehliyetlerine öyle bir ibare konulması gerekmezmi?
Aracın lastiğini ben zor söküyorum. Bayanlar nasıl söksün :)

Bölüm bölüm cevaplayacağım artık. :)

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
böyle cevaplara ve cevaplama şekline can kurban.

Soruların içinde tuzaklı olan yok.

seylan_54

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,393

11. Bayanlar güzel bir çocuk resmi yada bebek gördüklerinde ilk olarak ne derler?
"Ayyyyyyyy" derler.

12. Bayanları anlayabilmek için ne yapmalı?
İyi bir dinleyici olmak gerekir ;)

13. Bayanların ve erkeklerin hayattaki en zor işi sizce nedir? Ayrı ayrı olsun
Bayanların en zor işi anne olmak,
Erkeklerin en zor işi baba olmak. :)

14. Bende görmüş olduğunuz olumsuz bir özelliğimi söyleyebilirmisiniz? Bu soruyu kendimi tanımak ve eksiğimi giderebilmek için soruyorum. Lütfen samimi cevap.
Olumsuz bir özellik görmedim. Tabi bu eksiksiz olduğunuzu da göstermez. Sadece ben görmedim.

15. Bende sanki tik oluşmuş. Karnım tokken bile buzdolabının kapısını açar, ne var ne yok diye bakar ve kapatırım. Evinizde iken benim gibi yaptığınız saçma bir iş varmı?
Buzdolabının kapağını açmışsam muhakkak birşeyler yerim :)
Bende arada birşey yapmak için yerimden kalkarım. Ama ne yapacağımı unuturum. Biraz dolanıp tekrar otururum.

16. Beni az çok tarif edebilirmisiniz?
Fiziksel olarak tarif edemem. Diğer türlü iyi niyetli biri olduğunuzu düşünüyorum.

17. Beni boğmak isteseniz bir kaşık suyumu tercih edersiniz?
Boğmak istemem.

18. Benim nickim size neyi çağrıştırıyor?
Kendi anlamından başka birşey çağrıştırmıyor.

19. Beş vakit ezanın sesini hepimiz duyuyoruz? Hepsi farklı makamlarda okunuyor. Sizi en çok etkileyen hangi vaktin ezan makamı?
İkindi

20. Bildiğimiz kadarıyla siyahla beyazın karışımına "ala" denir. Peki o zaman üzerinde kırmızı benekler olan balığa neden alabalık denilmiştir?
Bilmiyorum.

Kalanına yarın devam edeceğim artık. Mesaim bitti :)

seylan_54

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,393

21. Bir ayağı olmayan topal birini gördüğünüzde aklınızdan neler geçiyor?
Engelli kardeşlerimize herhangi bir önyargı ile yaklaşmadığım için hiçbirşey geçmiyor aklımdan. Aklımdan birşey geçtiği anda onlara karşı ayrımcı bir tutum içine girdiğimi düşünürüm.

22. Bir besteci olsanız yazacağınız şarkının nakarat kısmını 4 satır olarak yazarmısınız?
Dört satır nakarat yazabilecek kadar usta olsaydım kesin besteci olurdum :)

23. Bir fincan kahvenin kırk yıl hatrı var derler. Bu hatır sizce nerden geliyor?
Kahve bahane asıl olan muhabbet, sohbet.

24. Bir Türk profesör 2+2=5 işleminin doğruluğunu kanıtlamış. Düşünceniz?
Matematik kabullenmedir. O öyle kabul etmiş saygı duyarım :)

25. Birçok insanımız zengin olunca hep değişik iyiliklerden ve yardımlardan bahseder ama zengin olduklarında para onları değiştirir. Sözler unutulur. Zenginlik paradamı yoksa başka şeylerdemidir sizce?
İnsanı para değil "güç" değiştirir. Zengin olan maddi olarak güçlüdür. Bu gücü tatmamış olan yurdum insanı, eline o güç geçtiği zaman kontrol edemez. Altında ezilir. Bir aralar pirelli'nin bir reklamı vardı: "kontrolsüz güç, güç değildir" diyordu. Paranın saptırdığı insan paranın gücünü kontrol edemeyen insandır.

Maneviyatı güçlü olan biri ise her türlü maddi "güç"ün üzerinden gelir. Bu nedenle zenginlik=güç "iç"tedir.

26. Birçok kişi google'a amca der. Peki dayı kimdir?
Altavista

27. Biriyle vedalaşırken gidenin arkasında "güle güle git" denilir ama o kişi ayrıldıktan sonra hiç gülmez. Bunun nedeni sizce nedir?
Güle güle git diyen kişiyi avutmaya çalışır. Ama o kolay kolay avunmaz :)

28. Biz Türkler olarak yüzyıllardır kaybetmeye tahammülümüz yok? Futbol sahalarındaki şiddet bundan dolayımı yoksa bu işi abarttığımızdan dolayımı sizce?
Zannetmiyorum

29. Bu sitede olmak nasıl bir duygu?
Güzel

30. Bu sorulardan sonra ilk beni banlayacağınızdan şüphem yok Benden sonra kim gelirdi?
Herkesin sınırları zorlamadan konuşması taraftarıyım. Farklı bir düşünceyi belli bir çerçeve (ahlaki) içerisinde savunan kişilerinde banlanmasına her zaman karşı olmuşumdur.

31. Buzulların eridiği söyleniyor. Tekrar eski haline dönmeleri için ne gibi bir çalışma yapılabilir?
Dünyayı "sera etkisi"nden kurtarmak gerekiyor. Bu ise belki onlarca yıllığına tüm fabrikaların susturulması anlamına geliyor.

32. Camcıların cam keserken kullandığı aletin adı nedir? :)
Elmas

33. Cep telefonlarımıza gelen mesaja "sms" deniyor. Kopyasız olarak açılımını söyleyebilirmisiniz?
"short message service" şeklinde olabileceğini tahmin ediyorum :)

34. Çocukluğunuzda en son oynadığınız çocuk oyunu neydi?
Çocukluk kriteri nedir? Yaş, gelişmişlik vs..

35. Çocukluk anılarınızdan birini bizimle paylaşırmısınız?
Çocukken ayak bileğim kırılmıştı :)

36. Çölde yolculuk yapıyorsunuz ve karşınıza bir ceset çıkıyor. Üzerinde hiçbir eşya yok. Elinde de kısa bir kibrit çöpü var. Acaba neden?
En kısa çöpü çeken bahtsız bir bedevi diye düşünürdüm :)

37. Depremler sizce neden oluyor? Yeraltından elde edilen madenlerin oluşturmuş olduğu boşluğun toprak ve kaya kütlelerini taşıyamayıp göçmesiyle olabilirmi?
Bahsi geçen sebep depremlerin asıl sebebi değildir. Depremlerin asıl sebebi yerkabuğu hareketleridir. Levhaların birbirine yakınlaşması veya uzaklaşması sonucunda depremler meydana gelir.

38. Diliniz sürçmeden en güzel söyleyebildiğiniz tekerlemeyi bizimle paylaşırmısınız?
Şemsi paşayla alakalı vardı ama unutmuşum.

39. Dini sohbetlere katılıyormusunuz?
Fırsat buldukça

40. Doğuda şehit düşen askerlerimiz için bir dua alabilirmiyiz?
Rabbim tüm şehitlerimizin mekanını cennet eylesin ve arkasında bıraktıkları yakınlarına sabırlar ihsan eylesin.. Amin..

41. Doktora gittiniz ve size 3 ay içinde öleceğiniz bir hastalığın haberini verdi. Ne yapardınız?
Üç ay beklemeden hemen ölürdüm herhalde :)

42. Dua ederken Rabbimizden en çok istediğiniz şey nedir?
O'nun razı olacağı bir kul olma gayreti ve basireti..

43. Düğünlerinizde ne gibi gelenekleriniz ön planda?
Oyunlardan damat halayı vardır. Her düğünde oynanır. Bir gelenek olarak kabul edilirse budur :)

44. Dünyada tek bir başkent seçilmiş olsa neresi olsun isterdiniz?
Sakarya :D

45. Dünya'daki en uzun köprü Çin'de bulunuyor. Peki yapılması planlanan dünya'nın en uzun ikinci köprüsü hangi ülkede yapılacak?
Bilmiyorum.

46. Dünyamızı dikey olarak kesen meridyenler ne işe yarar?
Dünya saatlerini anlamamızı sağlar sanırım. Başka bir özelliği daha varsa hatırlamıyorum.

47. Dünyanın odak noktalarına baktığımızda illaki Türklerin parmağı vardır ve beyinlerimizi hep başka milletler kullanıyor. Beyinlerimizi kendimiz kullanabilmek için neler yapmalıyız?
Ülke olarak tüm varlığımızla değerlerimize sahip çıkmalıyız.

48. Eğer bana nick bulmak isteseydiniz bu soruları gördükten sonra ne olarak değiştirmemi isterdiniz?
Meraklı

49. Eğer siz çizgi kahraman şirinlerden biri olsanız, bu hangi şirin olurdu?
Şirinlerin hepsini hatırlamıyorum.

50. Elinizde fırsat olsa en çok neyin heykelini yapmak istersiniz?
Hiçbirşeyin.

51. Elinizde olsa sorduğum soruların cevaplarını kopyala-yapıştır yöntemiyle cevaplarmıydınız? Neden?
Cevaplamazdım.

52. Ellerinizden birinde altıncı parmak yedek olarak verilmiş olsa onu nerde kullanırdınız?
Söylemesem :D:D

53. En çok hangi duaları okuyorsunuz?
Fatiha, İhlas surelerini okuyorum.

54. En sevdiğiniz "Mehter Marşı" hangisi?
Ceddin deden neslin baban şeklinde başlayanı.

55. En sevdiğiniz öğretmeninizin karakterini yazabilirmisiniz?
Anlamadım?

56. Eskiden Türk evlerinde (özelliklede köylerde) kapı girişinde geyik yada koyun kafası asılırdı? Ben hep merak ederdim. Acaba bu neden olabilir?
Gözle göremediğimiz zararlı varlıklardan korunmak için olabilir. Asıl sebebini bilmiyorum.

57. Eskilerden bir ses diyorki: Şu taş plakların çalışma prensibi sizce nasıl oluyor?
Bilmiyorum.

58. Espri anlayışınız nasıl?
Sanırım iyi ;)

59. Evden çıkarken dua okurmusunuz? Okuyorsanız hangisi?
Arasıra Ayetel Kürsi'yi okurum.

60. Evinde hayvan besleyen arkadaşlarımıza bir öneriniz olabilirmi?
Yok.

61. Evinizde küçükte olsa kütüphaneniz varmı? Varsa içinde ne tür kitaplar yoğunlukta?
Var. Her türden kitap var. Daha çok tarih ve siyasetle ilgili.

62. Evli iseniz gelin arabasının plakasında ne yazdığını hatırlıyormusunuz? Değilseniz ne yazmasını isterdiniz?
Evli değilim.

63. Faks makinesi nasıl oluyorda yazılanları aynı şekilde karşı tarafa iletiyor?
Bir çeşit veri transferi yöntemiyle sanırım.

64. Filistin'e yardım götüren "Mavi Marmara" gemisinde olmayı istermiydiniz? Neden?
İstemezdim. Temelinde kimin parmağının olup olmadığını ve neye hizmet ettiğini bilmediğim bir gemiye binmem.

65. Fok balıklarının katledilmesi için görüşleriniz?
Dünyanın birçok yerinde insanlar katledilirken, daha başkaca önemli birçok sorun varken; açıkçası fok balıkları çokda umurumda değil. :)

66. Genelde hız denemelerini çöllerde yaparlar. Müthiş donanımlı bir araçla çölde hız denemesi yapıyorsunuz? Duygularınız?
Toz toprak sıcak ter... Nasıl olsun...

67. Gözlerinizin rengi biri sarı diğeri mavi olmuş olsa ne düşünürsünüz?
Allah vergisi derdim ve çok da birşey düşünmezdim :)

68. Guiness'e giren dünya'nın en uzun balık mangalı nerede kurulmuştur?
Kopyala yapıştır yapmayacağım. Bilmiyorum. :)

69. Gülmeyi severmisiniz? Neden?
Severim. Nedeni yok.

70. Güzel bir yaz akşamında gökyüzünü seyretmek size neyi ifade ediyor?
Keyifli oluyor

71. Hacıyatmaz bir türlü neden yatmıyor?
Şeklin ağırlık merkeziyle ilgili bir durum galiba. Bilmiyorum.

72. Hamur işi yemekleri yapabiliyormusunuz?
Makarna yaparım :D

73. Hangi tür kitapları okumayı seviyorsunuz?
Tarih.

74. Hayat bir sahneyse siz o sahnenin neresindesiniz?
Bilmiyorum.

75. Hayata şu yaşımdan tekrar başlasam dediğiniz anlar oldumu?
Olmadı.

76. Hayatı sadece 2 dakika kaydetme şansınız var ve birer dakika olarak iki parça halinde. Bu parça dilimleri ne olurdu?
Bu soruya cevap verebilmek için ölüm halinde olmak lazım sanırım.

77. Hayatımızın olmazsa olmazı para diyebiliriz şu zamanlarda. Parayı bulan Lidyalılar'a dua ediyormusunuz bunun için?
Etmiyorum.

78. Hayatınızda yaptığınız saçmalıklara bir yenisini eklemek isteseniz bu ne olabilir?
Saçma işler yapmam.

79. Hazır konu Japonya'dan açılmışken Japonların başarısının sırrı ne olabilir?
Çalışmak

80. Her yerde ıssız bi adaya götüreceğiniz üç şey diye sorulur. Ne işimiz varsa o adada? Olmazsa olmaz dediğiniz hayatınızdaki 3 kişi?
Canlı olarak, olmazsa olmaz diye birşey olmaz diye düşünüyorum. Çünkü (Allah Korusun) en sevdiğimiz insanları kaybetmiş olsak bile pekala yaşıyoruz. Demek ki, onlarsız da oluyor. Herşeyin sabrını Rabbim bizlere vermektedir.

81. Herkes son okuduğunuz kitap nedir diye sorar. Bense ilk okuduğunuzu öğrenmek istiyorum? Cin Ali tarzındaki hikayeler hariç.
Çok kitap okudum. O nedenle ilkini hatırlayamıyorum. Ama ilk diye düşününce okumayı öğrendiğim zamanlar evimizde "Sevgili Peygamberim" isimli kalın ciltli bir kitap vardı. Onu okuduğumu hatırlıyorum. Ama dediğim gibi ilk olmayabilir.

82. Herşey forum kuralları çerçevesinde işliyor. Eğer site sahibini banlamak isteseydiniz ne gibi projeler üretip onu banlardınız. (Proje forum kuralları dahilinde olacak ve onun sizi banlama yetkisi yok)
Kurallar, iş ve işlemlerin düzgün işlemesi içindir.

83. Hiç kopya çekmeden "N" harfi ile başlayan hayvan adı biliyormusunuz?

Aklıma gelmiyor. Kim bilir belkide yoktur :) Varsa da inek, köpek gibi birşey değildir. Latince isimlerdir

84. Hiç uçağa bindinizmi? Bindiyseniz nasıl bir duygu?
Bindim. 20 Saatlik yolu 1,5 saatte gitmek güzel bir duygu

85. Hortlak olarak rüyanıza girsem acaba burdaki gibimi davranırım size
Bilmem.

86. İki arkadaş tartışırken biri "yalanım varsa as beni incir ağacına" diye tabir kullanır? Bu incir ağacı muhabbeti ne anlama gelir? Neden incir ağacı?
Bilmiyorum. Hatta ilk defa duydum.

87. İlkokulda başlayıp liseye kadar süren okul serüveninde matematik dersinin ilk konusu hep "kümeler" olmuştur. Bunun nedeni ne olabilir?
O eskindendi. Şimdilerde ilk konu kümelerle başlamıyor. ;)

88. İnsan doğduğu yeri neden özler?
Doğduğu yeri değil, büyüdüğü yeri özler bence. Nedeni de; kişinin, kişiliğinin şekillendiği, dünya diye bildiği yer orasıdır.

89. İnsan hayatında, çevremizde yada eskilerden yitirdiklerimiz sizce neler?
Değerler.

90. İnsan neden terler?
Vücutta biriken toksinleri atmak için. Başka açıklamaları da vardır muhakkak. Mesela heyecanlanınca yada utanınca da terleriz. Bunların sebeplerini bilmiyorum.

91. İnsanın yürüme prensibi nasıl gerçekleşir?
Sabit olan ile hareketli olanın uyumuyla :)

92. İnsanlar araba kullanırken tanıdığı birince görünce üzerine araba sürerler. Bunun nedeni ne olabilir?
Kazmalıktan :)

93. İnsanlarla uğraşmak zormu sizce?
Evet zor.

94. İnternete girdiğiniz zaman ilk hangi işlemi yaparsınız?
Mynet'i açarım.

95. İsteyipte başarmakta çok zorlandığınız şeyler varmı?
Elbette var.

96. Japonya ile Türkiye arasında kaç saat fark vardır?
Bilmiyorum. Bakmam lazım :D

97. Kalp doktorları ameliyatı kalbi durdurmadan yapar. Motorda bir nevi arabanın kalbidir. Peki araba motoru tamir eden ustaları doktor sayarsak neden motor çalışırken tamir edemezler?
Kalbi duran bir insanı ameliyat yapmaya gerek kalmaz.

98. Kaplumbağaya yaklaşmaya çalışınca neden kafasını içeri saklar?
Kendisini kamufle eder. Neden? Bilmiyorum.

99. Karadenizin dalgaları neden hırçın olur?
Deniz akıntılarında sıcaklık farkı fazla olduğu için olabilir. Yoksa attım mı?? :D

100. Karakedi neden uğursuz sayılır? Suçu renginin siyah olmasımı?
Herhalde :)

Bitirmeye çalışıyorum :)

Üst Alt