Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
Mustafa Bey,
Size güvendim muhalif olacağı konuyu belirttim. Umarım kimse alınmaz. Alınan olursa sizin muhatabınızdır artık. Benim değil :Smiley (6)::Smiley (6):

Gazetelerde bile yazılar sahibini bağlar. :D

Teşekkür ederim. Ne bizim İstanbul konusu ne de bu kadar uzun bir cevap alacağım aklımdan geçmezdi. Bu sadece bir yorum. Katılan olur ya da olmaz. Konu hakkında yorum yapmak istemiyorum zaten. Teşekkürlerimde zahmet edip soruma cevap verdiğiniz içindir.

seylan_54

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,393
Yeni fark ettim baya uzun bir cevap olmuş. Muhalif olduğum konuyu kısaca açıklamak istemiştim sadece :D

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
Yeni fark ettim baya uzun bir cevap olmuş. Muhalif olduğum konuyu kısaca açıklamak istemiştim sadece :D

Allah'tan kısaca açıklamak istemişsiniz. Okumak yarım saatimi aldı. Uzun açıklasaydınız ne yapardık bilemiyorum artık :)

ArorA

Attractive-Heart

Aldığı Beğeniler
3,056
bukadar uzun bir yazının satırarasında özet olarak edille-i şeriyenin 2. ana kaynağı olanSünneti(ki sahih ve mütevatir hadisleri içerir) kabul etmiyorum ,ikra emriyle sadece kuran okurum mu diyorsunuz ?
eğer öyle diyorsanız (ki ihtimal vermiyorum) o halde Ahzap suresi 21. ayetin ve bu meyandaki benzer ayetlerin sizdeki karşılığı nedir?
Ayetle tavsiyeden öte emredilen O'nun hayatından örnekleri hadislerden değilde nereden alırız?
bilinsinki bunları anlamak adına soruyorum. ;)

seylan_54

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,393
bukadar uzun bir yazının satırarasında özet olarak edille-i şeriyenin 2. ana kaynağı olanSünneti(ki sahih ve mütevatir hadisleri içerir) kabul etmiyorum ,ikra emriyle sadece kuran okurum mu diyorsunuz ?
eğer öyle diyorsanız (ki ihtimal vermiyorum) o halde Ahzap suresi 21. ayetin ve bu meyandaki benzer ayetlerin sizdeki karşılığı nedir?
Ayetle tavsiyeden öte emredilen O'nun hayatından örnekleri hadislerden değilde nereden alırız?
bilinsinki bunları anlamak adına soruyorum. ;)

Özet olarak şunu demek istemiştim: Hangi hadislerin sahih ve mütevatir olduğunu tam olarak anlayabilmemiz için Kur'an'da işaret edilen hadislere itibar etmemiz gerektiğidir. Yoksa biz sahih ve mütevatir kabul ettiğimiz için hiçbir hadis sahih ve mütevatir olmaz. Burada dayanağımız Kur'an'dır. Kur'an'a bakmadan ben veya toplum bunu sahih-meşru kabul etti artık buna göre hareket edebilirim demek olmaz.

Diğer taraftan, hadisçilerin bizlere aktardıklarının tamamına itibar etmenin İslamiyet'i yozlaştırdığını söylüyorum. Çünkü zaman içerisinde geleneklerine (İslamiyet öncesi) bağlı olan veya dini kendilerine uyarlamaya çalışan kötü niyetli insanların-hadisçilerin-kavimlerin Kur'an'da değişiklik yapmaya cüret edemedikleri için, kendi gelenekçi-modern-post modern yapısını hadis değişikliği-uyarlaması yoluyla tesis etmeye yönelik değişiklikler yaptıkları kanaatindeyim.

Bu nedenle birincil rehberimiz Kur'an-ı Kerim. Bundan sonraki ikincil, üçüncül kaynakların birincil kaynağa aykırı-çelişik olmaması gerekir. Mesela bir ülkede en üstün hukuk normu anayasadır. Bundan sonra çıkarılacak olan kanun, khk, tüzük, yönetmelik, tebliğ, yönerge, vs. başta anayasaya sonra kendinden üstte yer alan hukuk normuna aykırı olmaması gerekir.

Velhasıl, İslam dünyasında Kur'an'dan sonra gelen ikincil dini kaynağımız olan hadisler hakkında hadis alimleri veya bu işi kendine vazife etmiş olan din görevlilerin hiçbir etki altında kalmadan (gelenek, toplum, düzen vs.) Kur'an-ı Kerim ışığında detaylı bir çalışma yapması gerekir ki, İslamiyetle çelişen hususlar aydınlatılatılabilsin.

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
Tanıştığımıza memnun olduk.
Verdiğin samimi cevaplar için teşekkkür ederiz (:
Allah sarsılmaz bir iman ve salih amel versin ömrünce.
:bye:

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
Esselamun aleyküm değerli kardeşimiz Seylan bu haftaki misafir konuğumuz
yeni üyelerimizinde onu tanımaya hakkı var :D
sorusu olan arkadaşlar buyursun gelsin :çekiç:
hosgeldin.gif

Çayları tazeledim geldim..
31z1l.jpg

Hayatınızda neler değişti

konuk olmayalı nasılsın :)

............. öğrendim
............. sevdim
.............' da erindim :)
.............' da başarılıyım

Güzel ülkemizde gezdiğin şehirler arttımı

Sizin gözünüzden yenidendoğuş ;

eh birde askerlik anılarından bir tanesini paylaşırsın :)

kolay gelsin :cambaz::cambaz:
:

dilsitan

Ya HaY

Aldığı Beğeniler
9,655
Takım
Galatasaray
ah canomm:)
senden kacis yok gibi :hihi:
tekrardan hosgeldin kolay gele kardesim..

Güner

mekan 07 vatan 58

Aldığı Beğeniler
4,292
Takım
Fenerbahçe
kolay gelsin kardeşim..

Üst Alt