Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
En samimi cevaplamaya çalışan siz görünüyorsunuz ilk 10 soruda. Devamını bekliyorum :)

Fahl_

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
30
Takım
Beşiktaş
11.Sitemizde Muhtarlık seçimi olsa ben, siz ve yönetim hariç aday olarak kimi gösterirsiniz?

ArorA olabilir..Ayrıntıları farkeden bir kardeşim

12.Sizce Türkiyede ilk çözülmesi gereken sorun nedir?
-
Siyaset ağırlıklı bir toplumuz..
Şahsen siyasetin bu kadar önplanda tutulması sevmediğim bir olgu..

13.Muhalefet lideri olsaydınız neye muhalefet ederdiniz?

-İnsanların güce dayalı varoluşlarına dayanarak kimsesiz kişileri ezmeye çalışmalarına oldum olası kızmışımdır..

14.Bana benzer soru sorulmuştu. Fenerbahçe'nin şike olayından sonra şampiyonluk Galatasaray'a verilebilirmi?
-Bu konuları asla takip etmedim ve etmem de..
Sevmiyorum futbola dair bu tür konuları

15.Siz bir minibüste muavin olsanız ücretleri toplarken nasıl bağırırsınız?

-Ücretleri unutmayalım bayanlar baylar..
16.Psikolog olsanız bana ne önerirsiniz?

Sorununuz olduğunu zannetmiyorum..Öneriler bir yol göstericilik adına yapılır

17.Kaplumbağaya yaklaşmaya çalışınca neden kafasını içeri saklar?

Her canlının kendini savunma sistemi eşsiz bir algı ile varolmuştur

18.Fok balıklarının katledilmesi için görüşleriniz?

Katledilmemesi ..Belki klasik bir cevap olacak ama..Ekosistemin dengesini gelecek kuşaklar adına korumak görevimiz

19.Timsah gözyaşı ne demek?

Sahte anlatışlar
Bir çıkara yönelik duygusal aldatma..

20.Karakedi neden uğursuz sayılır? Suçu renginin siyah olmasımı?

Olumsuzluğun rengi olarak siyah sık sık misal verilir..Mesela karalar bağlamak gibi..Uğursuzluğu haklı göstermek için bir neden olarak sunmuş olabilir insanlar..Halbuki ne kediyle ne uğursuzlukla ilgili değildir bazı durumlar..Bizim hatalarımızdır aslında..Ama işin kolay yanı suçu yansıtmak..

21.Bana sormuşlardı. Ben düşünmüş ama bulamamıştım. Hiç kopya çekmeden "N" harfi ile başlayan hayvan adı biliyormusunuz?

Şu an aklıma gelmiyor..Ninja kaplumbağalar desem:))

22.Gözlerinizin rengi biri sarı diğeri mavi olmuş olsa ne düşünürsünüz? Biliyormusunuz benimkinin biri kahve diğeri ela

Zor bir durum olurdu..Yakın renkler sizinkisi ..

ama mavi ve sarı olsaydı,fenerbahçeli olmadığım için:))

Renginden ziyade, görebiliyorum şükür diye düşünmeye çalışırdım

23.Ellerinizden birinde altıncı parmak yedek olarak verilmiş olsa onu nerde kullanırdınız?

İnsan eylemi yaşadıkça öğreniyor..Gerçekten bilemiyorum..

Fahl_

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
30
Takım
Beşiktaş
24.Bayanlar güzel bir çocuk resmi yada bebek gördüklerinde ilk olarak ne derler?

-:))Çok şirin

25.Bayanları anlayabilmek için ne yapmalı?

Bunu tümüyle başarmak zor olsa da daha duygusal ve ayrıntılı düşünmek ve güçlü bir belleğe sahip olmak derim..
Bayanlar ayrıntıları hep hatırlar..En çok da bu ayrıntıların hatırlanamayışına kızar..

26.Bende sanki tik oluşmuş. Karnım tokken bile buzdolabının kapısını açar, ne var ne yok diye bakar ve kapatırım. Evinizde iken benim gibi yaptığınız saçma bir iş varmı?

Kitap okurken çok sigara içiyorum..Kitapları mısraların altını çizerek ve not alarak okurum..Bazen kalemi sigara gibi tuttuğum oluyor:((

27.Lcd televizyonlar insanları tombul gösterir. Mühendisler projedemi hata yaptı yoksa obeziteyi önlemek için olabilirmi?
İkincisi daha makul:))

28.Birçok kişi google'a amca der. Peki dayı kimdir?

Yanıt yok:))
29.Her yerde ıssız bi adaya götüreceğiniz üç şey diye sorulur. Ne işimiz varsa o adada? Olmazsa olmaz dediğiniz hayatınızdaki 3 kişi?

iki evladım ve annem

30.Hep merak etmişimdir. Araba motorlarının çalışma prensibi sizce nedir? Benzin nasıl oluyorda yanarak mekanik enerjiye dönüşüyor?

Yakıt--Kimyasal Enerji--Isı Enerjisi--Hareket:))

Ben bu kadar biliyorum..Zaten yeni sürücüyüm efendim:))

31.Kalp doktorları ameliyatı kalbi durdurmadan yapar. Motorda bir nevi arabanın kalbidir. Peki araba motoru tamir eden ustaları doktor sayarsak neden motor çalışırken tamir edemezler?

Çalışan birşey tamir edilmez de ondan:))

32.Atalarımız "Ak akçe kara gün içindir" demişler. O akçelerden hala mevcutmu insan hayatında?

Hem de efendisi konumunda maalesef..

33.Biz Türkler olarak yüzyıllardır kaybetmeye tahammülümüz yok? Futbol sahalarındaki şiddet bundan dolayımı yoksa bu işi abarttığımızdan dolayımı sizce?

Bana futbol demeyin:))

İşin psikolojik yanı bence ,bilinçaltı kızgınlıklarımızın deşarjının normalleştirilmiş yansıması
34.Yarasalar gibi gözleriniz olmadan biryerleri bulmak nasıl bir duygudur sizce?
İşitsel algı ile..Yarasaların bu radarları gelişmiştir
35.Sizce İstanbul ne demek?

Doğduğum şehir..Tarih mirasımız..
36.Ülkemizde tatil günlerinin, müslümanların tatil günü olan cuma gününe alınması için ne yapabiliriz?

İmza kampanyası toplumsal iradenin anlatımı olarak ifade edilebilir

37.Bi yurt dışı turu yapalım. Afrika'da bir kabilenin eline esir düştünüz. Dilinizi bilmiyorlar. Nasıl kurtulmaya çalışırdınız?

Bilmiyorum..

38.Bilirsiniz. Genelde hız denemelerini çöllerde yaparlar. Müthiş donanımlı bir araçla çölde hız denemesi yapıyorsunuz? Duygularınız?
Çöl ve hız denemesi.. Yanıt yok

39.Yine çöldesiniz, yolculuk yapıyorsunuz ve karşınıza bir ceset çıkıyor. Üzerinde hiçbir eşya yok. Elinde de kısa bir kibrit çöpü var. Acaba neden?

Hani filmlerde vardır ya,son şansı değerlendirme adına çubuk çekilir..
Ceset büyük ihtimalle maktül olabilir bu açıdan..

Fahl_

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
30
Takım
Beşiktaş
40.Uzakdoğuluların gözleri neden çekiktir? Ülkemizde gördüğümüz çekik gözlülerde bir zamanlar uzakdoğudan gelmiş olabilirmi?

Bir yerde okumuştum..Çinliler'in gözlerinin çekik olması onların eski iklim şartlarında soğuğa karşı bir koruma mekanizması işlevi görüyormuş..

Kırım ve Asya insanlarınınki de çekiktir ve benim de..

41.Memleketinizin neleri meşhur? Bize hediye olarak gönderebilirmisiniz?
Ankara Polatlı ,Eskişehir civarı..Tabi ki çiğ böreği..

Güzel yaparım..İnşallah birgün

42.Türkiye yakında çöl olur deniliyor. Sizce olurmu? Olmaması için küçükte olsa bir çalışmanız oldumu?

Duyarlılığın azlığı ile..olabilir
Sistematik okul etkinliklerimiz içinde görev alıyoruz bu konuda..

43.Buzulların eridiği söyleniyor. Tekrar eski haline dönmeleri için ne gibi bir çalışma yapılabilir?

Eski haline dönüşün sözkonusu olabileceğini sanmıyorum ama mevcut koşulların daha kötüye gitmemesi için ekosistemin değerini bilmek,bu konuya bana neci yaklaşmamak gerekiyor..

44.Sitemizde Filistin'le ilgili resimler yayımlanıyor. O resimleri görünce Filistin için ne düşünüyorsunuz?

Önce bir anne olarak bir evlat acısına tahammül bile edilebileceğini düşünemiyorum..Allah masum insanların katillerine fırsat vermesin ve mazlumların gözyaşının durdurulması için tüm olanakları kullanmamızı nasip etsin..
45.Ülkemizde yaşayan herkes karar alıp İsrail mallarını satın almazsa yaklaşık bir milyon kişi işsiz kalacak. Bu açıdan bakarsak İsrail mallarını boykot etmek sizce iyimi kötümü?

İsarail'i destekleyen güçlerin de boykot edilmesi taraftarıyım..
46.Kendinizi ilk hatırladığınız yaş hangisi? Nasıl hatırlıyorsunuz?

Annemle çocuk parkına gidişimizi hatırlıyorum..
Çok güzeldi
47.Çocukluk anılarınızdan birini bizimle paylaşırmısınız?
Çocukluk değil de bir lise anımı anlatsam..

Edebiyat öğretmenimiz Sait Faik Abasıyanık'ın Karanfiller ve Domates Suyu isimli
eserini kitaptan okutuyordu..

Ben fırsat buldukça edebiyat kitabını konuyu işlemeden daha önce okumayı seven bir öğrenci idim..

O yazıyı neredeyse ezberlemiştim..Konusu beni etkilemişti..

Kim okumak ister dediğinde cesaret edip parmak kaldıramayışımı hatırlıyorum..
Lakin okumaya başlayan arkadaşımızın okumasını beğenmeyince devam edecek birini seçmeye çalışırken hocamla gözgöze geldik..Artık nasıl baktığımı hatırlamıyorum ama o anlamış okumak istediğimi ve tüm yazıyı bir coşkuyla bitirdim..

O günden aldığım hisse..Öğretmenlerin önce bakışları okuması gerektiği idi..Hocama saygılarımla

48.Çocukluğunuzda en son oynadığınız çocuk oyunu neydi?

Ben seksek ve ip atlamayı çok severdim:))
49.Ne zaman kendinizi büyümüş hissetmeye başladınız?

Galiba artık sokakta oynama izni çıkmamaya başladığında..
Aslında bir yanım hala çocuktur..Çocuklarımla bunu hissediyorum

50.Hayatı sadece 2 dakika kaydetme şansınız var ve birer dakika olarak iki parça halinde. Bu parça dilimleri ne olurdu?

Doğduğumuz ve öldüğümüz an..

Sayın Livechillah..

Öncelikle çok keyif aldığımı belirtmek isterim..

Soruları yanıtlandırırken bu forumun bir parçası olmaktan dolayı bahtiyar olduğumu hissettim..

Rabbim hepinizden razı olsun..

Çok teşekkürler varlığınıza..

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
Siz böyle gayet iyi gidiyorsunuz. Devam edelim :)

51.Resim yapmayı severmisiniz? Sevsenizde sevmesenizde benim resmimi nasıl çizerdiniz?

52.Bir besteci olsanız yazacağınız şarkının nakarat kısmını 4 satır olarak yazarmısınız?

53.İlkokulda başlayıp liseye kadar süren okul serüveninde matematik dersinin ilk konusu hep "kümeler" olmuştur. Bunun nedeni ne olabilir?

54.Bildiğimiz kadarıyla siyahla beyazın karışımına "ala" denir. Peki o zaman üzerinde kırmızı benekler olan balığa neden alabalık denilmiştir?

55.Nickiniz alıntımı, çalıntımı yoksa tamamen el emeği göz nuru olarak sizemi ait?

56.Benim nickim size neyi çağrıştırıyor?

57.Elinizde olsa sorduğum soruların cevaplarını kopyala-yapıştır yöntemiyle cevaplarmıydınız? Neden?

58.Beş vakit ezanın sesini hepimiz duyuyoruz? Hepsi farklı makamlarda okunuyor. Sizi en çok etkileyen hangi vaktin ezan makamı?

59.Evden çıkarken dua okurmusunuz? Okuyorsanız hangisi?

60.Risale-i Nur okuyabiliyormusunuz?

61.Ne zaman hacca gitmeyi düşünüyorsunuz?

62.Kendinizi hiç sırat köprüsünden geçerken hayal ettinizmi? Ettiyseniz düşünceniz ne oldu?

63.Herkes son okuduğunuz kitap nedir diye sorar. Bense ilk okuduğunuzu öğrenmek istiyorum?

64.Evinizde küçükte olsa kütüphaneniz varmı? Varsa içinde ne tür kitaplar yoğunlukta?

65.Sitede olmayıpta olması gerektiğini düşündüğünüz konu yada bölümler varmı? Varsa hangileri?

66.Sitede eskiden tanıdığınız üyeler varmı? Varsa kimler?

67.Özel üye olunca site içindeki hayatınızda neler değişti?

68.Sitede görev verilse hangi bölümde görev almak istersiniz?

69.Site sahibi kardeşimizin (Onur) sitedeki şu anki yoğunluğunu göz önüne alırsak tahmini kaç mesajı olurdu.

70.Gülmeyi severmisiniz? Neden?

71.Espri anlayışınız nasıl?

72.Kemal Sunal deyince aklınıza ilk hangi esprisi geliyor?

73.Biriyle vedalaşırken gidenin arkasında "güle güle git" denilir ama o kişi ayrıldıktan sonra hiç gülmez. Bunun nedeni sizce nedir?

74.Uzağa giden birinin arkasından çabuk dönsün diye su dökülür. Gerçekten çabuk dönen birine rastladınızmı? O zaman bu saçmalık değilde nedir?

75.Resimlerin sentez edilmesi diyorlar ama sizce Fotosentez ne demektir?

76.Evinde hayvan besleyen arkadaşlarımıza bir öneriniz olabilirmi?

77.Faks makinesi nasıl oluyorda yazılanları aynı şekilde karşı tarafa iletiyor?

78.Hayatımızın olmazsa olmazı para diyebiliriz şu zamanlarda. Parayı bulan Lidyalılar'a dua ediyormusunuz bunun için?

79.Mısır piramitlerinin bilinmeyen yanları çözülebilirmi?

80.Başbakanımızın Çılgın Projesi gerçekleşirmi?

81.Siteye müzik eklemeyi biliyormusunuz?

82.Sitemizin portal menüsüne dini birşey eklemek isteseniz bu ne olurdu? (Samimice)

83.Size kırmızı bir Mercedes hediye etsek bize ne dersiniz?

84.Elinizde imkan olsa siz bize hediye edermisiniz?

85.Limon yemeyi Severmisiniz :)

86.Biraz terlettim herhalde :) Peki insan neden terler?

87.Üşümek hissiyatmıdır? Neden?

88.İnsanlar araba kullanırken tanıdığı birince görünce üzerine araba sürerler. Bunun nedeni ne olabilir?

89.Bayanlar arabanın lastiği patlayınca neden değiştiremez? Ehliyetlerine öyle bir ibare konulması gerekmezmi?

90.Biz Türklerde tokalaşma adeti nereden gelir?

91.Hortlak olarak rüyanıza girsem acaba burdaki gibimi davranırım size :)

92.Dünyamızı dikey olarak kesen meridyenler ne işe yarar?

93.Omuzlarınızın tavana değdiği bir anınız varmı? Paylaşırmısınız?

94.Bir fincan kahvenin kırk yıl hatrı var derler. Bu hatır sizce nerden geliyor?

95.Online listesinde en sık gördüğünüz üç kişi? (Siz ve ben hariç:) )

96.İnsanın yürüme prensibi nasıl gerçekleşir?

97.Ben karadenizliyim ama bilmiyorum. :) Karadenizin dalgaları neden hırçın olur?

98.Ölümü Özlüyormusun?

99.Sanalda arkadaşlık ile reelde arkadaşlık arasında ne farklar var?

100.İnsan hayatında, çevremizde yada eskilerden yitirdiklerimiz sizce neler?

Fahl_

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
30
Takım
Beşiktaş
Ama siz uykusuz kalmayasınız..

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
Sayın Livechillah..

Öncelikle çok keyif aldığımı belirtmek isterim..

Soruları yanıtlandırırken bu forumun bir parçası olmaktan dolayı bahtiyar olduğumu hissettim..

Rabbim hepinizden razı olsun..

Çok teşekkürler varlığınıza..

Aynı duyguları bende yaşadım.

Samimiyetiniz için çok teşekkür ederim.

Allah sizdende razı olsun.

Sitede daha önce bir arkadaşımızın konukluğunda çok samimi bir ortam varmış. Varmış diyorum, çünkü ben o vakitler sitede yoktum. Yakın bir süre önce o yazılanlar denk geldi ve okudum. Çok etkilendim ve kendim bu samimiyeti devam ettirmek için soru hazırlamaya başladım. Tamamına yakını bana ait size sorduğum soruların. İnsanları çok seven biriyim. Ve bu sorularla daha çok tanıyıp daha çok sevmeye çalışıyorum.

Fahl_

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
30
Takım
Beşiktaş
51.Resim yapmayı severmisiniz? Sevsenizde sevmesenizde benim resmimi nasıl çizerdiniz?

Resim yapmayı çok severim..Bu konuda yeteneğim olduğunu da düşünüyorum..Oğlum da bu konuda çok iyi..
Resminizi yapsaydım portre çalışmasında bakışları gizemli birini çizerdim sanırım..
Ne düşündüğünü tam belli etmeyen ama düşünen..

52.Bir besteci olsanız yazacağınız şarkının nakarat kısmını 4 satır olarak yazarmısınız?

Zamanın gölgesi altında adım adım
Ne hatıralar saklı özlemkar
Mavinin gözyaşınca tutuklu
Nidalarımda adı gizli yar

53.İlkokulda başlayıp liseye kadar süren okul serüveninde matematik dersinin ilk konusu hep "kümeler" olmuştur. Bunun nedeni ne olabilir?
Hayatımızın hep kümeler içinde geçiyor olması olabilir mi:))

Alt küme,boş küme,birleşik küme vb..:))

54.Bildiğimiz kadarıyla siyahla beyazın karışımına "ala" denir. Peki o zaman üzerinde kırmızı benekler olan balığa neden alabalık denilmiştir?
Kopya çekmek istesem de:))

Çekmeyeceğim..:))

Karışık renkli manasında olabilir

55.Nickiniz alıntımı, çalıntımı yoksa tamamen el emeği göz nuru olarak sizemi ait?

Osmanlıca sözlüğe merak salmıştım bir ara..
Orada okumuştum..Fahl kelimesi gerçek adım ile aynı manayı taşıdığı için seçilmiş bir nicktir,hoşuma gitti

56.Benim nickim size neyi çağrıştırıyor?

Allah için

Manası çok güzel..

57.Elinizde olsa sorduğum soruların cevaplarını kopyala-yapıştır yöntemiyle cevaplarmıydınız? Neden?

Bazen içimden geçmedi değil ,ama o zaman bu soruları ben değil de
başka zihinler yanıtlamış olacaktı..Sonuç ne olursa olsun insan kendisiyle yüzleşebilme cesaretini gösterebilmeli

58.Beş vakit ezanın sesini hepimiz duyuyoruz? Hepsi farklı makamlarda okunuyor. Sizi en çok etkileyen hangi vaktin ezan makamı?
Beni en çok etkileyen sabah ezanıdır..
Çünkü İmam-Hatip'te çalıştığım yıllarda başladığım namaz sabah namazlarıydı önce.. o günlerin güzelliğini çağrıştırıyor

59.Evden çıkarken dua okurmusunuz? Okuyorsanız hangisi?

Ben ''salaten tüncina''yı okurum..''Bismillahillezi la yedurru'' duası aklıma her geldikçe okuduğum dualardandır..

60.Risale-i Nur okuyabiliyormusunuz?

Alanım olmadığı için çok sonra keşfettiğim ve bir öğrencim aracılığı ile idrak ettiğim külliyatı ,bölüm bölüm irdelemeye gayret ediyorum..

Fahl_

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
30
Takım
Beşiktaş
61.Ne zaman hacca gitmeyi düşünüyorsunuz?

Zamanını bilmiyorum ama inşallah gitmeden ölmeyeceğimi hissediyorum..Gördüğüm bir rüya ile alakalı olarak..

62.Kendinizi hiç sırat köprüsünden geçerken hayal ettinizmi? Ettiyseniz düşünceniz ne oldu?

Bunu aklın alabileceği sınırlar içerisinde hayal ettiğimizde dahi korkunçluğunu hissediyorum..Büyük bir sorumluluk içinde yaşamak boynumuzun borcu

63.Herkes son okuduğunuz kitap nedir diye sorar. Bense ilk okuduğunuzu öğrenmek istiyorum?

Herhalde Cin Ali'dir:))

64.Evinizde küçükte olsa kütüphaneniz varmı? Varsa içinde ne tür kitaplar yoğunlukta?

Çoğunlukla alanla ilgili kitaplarım var,felsefe grubu..Bunun dışında üniversiteden itibaren spritüalizm ilgimi çekiyordu..

Tasavvuf ilgi alanım olarak seçkilerim arasında..

Dini menkıbeler ve özlü hayat hikayeleri en sevdiklerimden..Biyografi kitapları vazgeçemediklerimden..

65.Sitede olmayıpta olması gerektiğini düşündüğünüz konu yada bölümler varmı? Varsa hangileri?

Bazı bölümleri çok incelemedim ama psikoloji bölümü olabilirse memnun olurum..

66.Sitede eskiden tanıdığınız üyeler varmı? Varsa kimler?

Sitede hiç kimseyi tanımıyorum eski üye olarak..
Sitenin adı ilgimi çekmişti..
Sonra düzeyli paylaşımları

67.Özel üye olunca site içindeki hayatınızda neler değişti?
Daha önce başka forumda da yeraldım ve orada özel üye olmak için koşul beş yüz konu başlığına sahip olmaktı..

O yüzden burada özel üyeliği biraz daha kolay elde ediyoruz gibi düşünüyorum..
İkinci olarak daha önce de bir konuda belirtmiştim..Renkten ziyade insanların özüdür önemli olan..
Fakat gözlemlediğim güzel bir olgu..

Özel üyeliği elde etmiş arkadaşlarımızın gerçekten ayrım yapmaması ve alçakgönüllü olması..Bunun için hepsine teşekkür ediyorum..

68.Sitede görev verilse hangi bölümde görev almak istersiniz?
Daha önce kısa bir süreliğine süper modluk yaptım ..İş hiç de dışarıdan göründüğü kadar kolay değilmiş..

İşin en büyük zorluğu bence psikolojik..
Fedakarlık gerektiren zor bir iş..O yüzden bu işi yapan herkese teşekkürlerimi sunuyor ve kolaylıklar diliyorum..

69.Site sahibi kardeşimizin (Onur) sitedeki şu anki yoğunluğunu göz önüne alırsak tahmini kaç mesajı olurdu.

Niceliksel olarak zihni yorgunluğunu tahmin edebiliyorum..

Sayıdan çok mesajların içeriği ve çözümlenecek ya da talep edilmiş olanların planlaması,yanıtları bu iş için özveriyi anlatıyor

70.Gülmeyi severmisiniz? Neden?
Mizahi olan ya da hoş bir an tabi ki mutlu eder,..
Kahkaha ile değil de tebessüm ile bakanlardanım diyeyim..

71.Espri anlayışınız nasıl?

Pek yaratıcı değilim bu konuda..Yeteneksizim..Yeteneği olanları da tebrik ediyorum..

72.Kemal Sunal deyince aklınıza ilk hangi esprisi geliyor?

:))Bizi güldürürken düşündüren film içerikleri ile bir çoğu hoştu..

73.Biriyle vedalaşırken gidenin arkasında "güle güle git" denilir ama o kişi ayrıldıktan sonra hiç gülmez. Bunun nedeni sizce nedir?

Hoşnut kal manasında ..Mecazi manada ..Huzurun daim olsun diyerek yolcu ederiz..

74.Uzağa giden birinin arkasından çabuk dönsün diye su dökülür. Gerçekten çabuk dönen birine rastladınızmı? O zaman bu saçmalık değilde nedir?

Buna benzer bir soru vardı..

Bazı adetler anlamı sorgulanmadan uygulanır..Ve bize teselli verir

Üst Alt