Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
30 bin kişinin katili ve PKK terör örgütünün başı Öcalan da; Sezer gibi, En büyük tehlike irticadır diyor

PKK lideri ve İmralı mahkûmu Abdullah Öcalanın da Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer gibi düşündüğü ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezerin Harp Akademileri Toplantısı başta olmak üzere, hemen hemen yaptığı her konuşmada, İrtica en büyük tehdit açıklamalarına, İmralıda yatan PKK lideri Abdullah Öcalanın da destek verdiği belgelendi.
Avukatlarıyla yaptığı görüşmede, Türkiyedeki tüm gelişmeler hakkında bilgiler veren, PKK ve yandaşlarına talimatlar yağdıran Apo; irticadan, 28 Şubat sürecine, AB ile görüşmelerden Fethullah Gülen Hocafendi'ye kadar çok geniş yelpazede görüşlerini aktarıyor.
Aponun en dikkat çekici sözleri, 13 Mayıs 1999 tarihinde yani 28 Şubat sürecinin en etkin olduğu dönemde, avukatlarıyla yaptığı görüşmede ortaya çıkıyor. Apo, 13 Mayıs tarihli görüşmesinde avukatlarına aynen şu cümleleri söylüyor: En büyük tehlike irticadır. İrticacı kesim, bizim için çok büyük tehlikedir. MHP, kesinlikle onlar kadar tehlikeli değildir. Hatta MHP, kendi içindeki şahinleri tasfiye ediyor. MHP, idamı da onaylamayacak. Hep birlikte göreceğiz, iddia ediyorum, MHPde sertlik yanlıları dışlanacak. MHP ve MHPlilere kimse karışmasın. MHP kesinlikle idamı kaldıracak. Burada yapılan görüşmelerden edindiğim izlenim bu yönde. Avrupanın Türkiye üzerinde etkisi fazla yok. Değişmeleri Avrupa için yapmıyorlar. Bu devlet bizim için imha kararı almışsa, Avrupa dikkate alınmaz, gizli yapılır. Kaldı ki, biz deli miyiz deniliyor.
28 ŞUBATI OLUMLU BULDUM
Abdullah Öcalanın İmralıya getirildikten sonra avukatlarıyla yaptığı görüşmelerin tutunaklarından oluşan, Abdullah Öcalanın Avukatlarına Verdiği Talimatlar, İmralı PKKnın Yeni Karargahı mı? isimli kitapta, bu ifadelerin yanısıra Öcalanın 28 Şubat sürecine de destek verdiği anlaşılıyor.
Neden Kitap yayınlarından çıkan kitapta, Aponun 6 Eylül 2000 tarihli görüşmede, avukatlarına 28 Şubatı destekler tarzda talimatlar verdiği görülüyor. 28 Şubat sürecinin PKKya yaradığını açıkça dile getiren Apo şunları söylüyor: 28 Şubat süreci demokrasiye açık bir form getirmiştir. Değerlendirmeyenler, ciddiye almayanlar siyasi tasfiyeye uğrarlar... Şimdi 28 Şubat'la ilgili bir değerlendirme de yapmış oluyorum. 80lerden sonra irticai hareket yükseldi. PKKnin 84 atılımından sonra Türk İslâm Sentezi'nde alabildiğince açılım yaşandı. Ordunun bunun üzerinde durması, yalnız birkaç memuru kadro dışına atma sorunu değildir. Cumhuriyetin laik niteliği değişiyor. Demokratik niteliği zaten gelişmemişti. 28 Şubat bir tarzdır, anlamaya çalışıyorum. Objektif olarak bakmaya çalışıyorum. Türkiye tarzı laikliğin aşılması, demokrasinin tamamen ortadan kalkması, Cumhuriyetin niteliğini değiştirdi. Cumhuriyet, rant ve çete cumhuriyetine dönüştü. 96 sonrası süreci olumlu buldum. Bize gelen kısa notlarda, Devletin raydan çıktığı, PKKnin de bundan çıkarı yoktur deniyordu. Ben o zamandan sonra devleti çok ciddi ele aldım. Bu eğilime dikkat etmeli diyordum. Buna uyduk.
Fettullah Gülen Hocaefendi hakkında, Fethullah Gülen kontrol altına alınacak diyen Öcalan; 6 Eylül 2000 tarihli görüşmesinde de, 20 yıllık dinci eğilimin yerine ne geçebilir?.. Türkiyenin klasik laikçileri, İslâmı dışlıyor, inkâr ediyor. İslâmın demokrasi formunun şekillenmesi gerekir. Fetullah Gülen yumuşak davranıyor. Belki bu tavrıyla da kazanabilir. Fetullah Güleni doğrudan karşıya almak gerekmez. Demokratik bir eğilime dönüşebilir diyor.
Anladığım kadarıyla, devlet HADEPe Refah'tan daha olumsuz yaklaşmıyor gibime geliyor diyen PKK lideri, 29 Ağustos 2001 tarihli görüşmede İmralıda Suriyeden daha özgür olduğunu şu cümlelerle anlatıyor: Benim Suriyedeki yaşamım da çok zordu. Orada da özgür değildim. En ufak bir hatada imha bile olurdum. Burada kendimi daha özgür hissediyorum.
VAKİT.

MuhacirEnsar

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Fenerbahçe
allah belasi versin ne diyim......milyonlarca insanın katili .....

kerems

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Trabzonspor
Yanlış ve Tehlikeli bir kıysalama Sezer ne olursa bir cani değil...

Bebek katili cani birisiyle Sezeri kıyaslamak çok radikal bir eleştiri..

Belki bu fikirlere katılabiliriz ama bu söylem Vakit gazetesine ve gerçek mağdurlara zarar verir...

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
KEREMS KARDEŞİM SEN YANLİŞ ANLAMİŞSIN SEZERİN KATİL OLDUĞUNU YAZMIYOR. İKİSİDE İSLAMI TEHLİKELİ GÖRDÜKLERİ İÇİN KİYASLAMIŞLAR.

kerems

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Trabzonspor
ORiJiNAL YAZARI : furkan21
KEREMS KARDEŞİM SEN YANLİŞ ANLAMİŞSIN SEZERİN KATİL OLDUĞUNU YAZMIYOR. İKİSİDE İSLAMI TEHLİKELİ GÖRDÜKLERİ İÇİN KİYASLAMIŞLAR.

Mesele benim yada bizlerden birilerinin yanlış anlaması değil. Sezerin nasıl bir yapıya sahip olduğunu hepimiz biliyoruz. Vakit bu haberle insanların eline koz veriyor ben sabahtan beri "siz apoyla sezeri kıyaslayan kafalara sahipsiniz" diyenlerle uğraşıyorum...

Bu söylemin davamıza hiçbir katkısı olmaz ve bizi çıkmaza sürükler...

Doğal olarak "İbasetler Kısıtlanabilir" gibi tarihi bir gaf yapan sezere tepkiler verilecek ama bu çok radikal olmuş...

MuhacirEnsar

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Fenerbahçe
walla
ben bilmiyom kiyaslaması aslen olamaz....

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Harp Akademileri Komutanlığında yaptığı konuşmada ibadetlerin kısıtlanabileceğini savunan Cumhurbaşkanı Sezere memleketi Afyondaki akraba ve hemşerilerinden de büyük tepki geldi.

Cumhurbaşkanı Sezerin Afyonda bulunan teyzesinin damadı Muammer Uzun, din özgürlüğünün kısıtlanamayacağını ifade ederek, Cumhurbaşkanımızı gerçekten çok takdir ediyorum. Ama bazı istisnai durumlar var. Ancak, inançlı insanlarımıza yönelik tavrı bir garip. Herkesin bu konuda Cumhurbaşkanına tepkisi var. İnançlı kesimin hepsinin bu konuşmalara tepkisi var. Ben de dahil olmak üzere dedi.
AK Parti Afyon İl Başkanı Kadir Hancıoğlu, Anayasada inanç özgürlüğünün güvence altına alındığını belirterek, Madem laik bir sistemde yaşıyoruz, o zaman hiç kimse inandığı gibi yaşayan insanlara karışmasın. Ama Türkiyede laiklik ne yazık ki inanan insanların inandıkları gibi yaşamasına müdahale anlamına geliyor. Bırakın herkes istediği gibi ibadetlerini yapabilsin dedi.
DIŞ GÜÇLERİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRÜYOR
Büyük Birlik Partisi Afyon İl Başkanı Cemil Çoker de, bireylerin inanç özgürlüğüne kimsenin karışamayacağını söyledi. Sezerin açıklamalarını talihsizlik olarak nitelendiren Çoker, şöyle konuştu: Türkiyenin en tepesinde, hepimizi temsil eden bir kişinin toplumu geren bu yönde mesajlar vermesini doğru bulmuyorum. Bu konuşmalar dış güçlerin ekmeğine yağ sürüyor. Bizi bölmek, parçalamak isteyenlerin ekmeğine yağ sürüyor. Memleketi Afyonda da büyük tepkilere neden oldu.
HİÇBİR CUMHURBAŞKANI
BU KADARINI SÖYLEMEMİŞTİ
Anavatan Partisi Afyon il Başkanı Uğur Sal ise, din özgürlüğünü kimsenin kısıtlayamayacağını ifade ederek, Bugüne kadar hiçbir Cumhurbaşkanının bu yönde konuşması olmamıştı. Cumhurbaşkanı neden böyle konuştu? diye sordu. Memur Sendikaları Konfederasyonu Afyon İl Başkanı Yardımcısı İrfan Ağılönü de, Cumhurbaşkanı Sezerin ifadelerini tasvip etmediklerini belirterek, Devlet inanan insanların inanç özgürlüğünü yasalarla garanti altına almalı. Cumhurbaşkanının açıklaması hukuk devletine yakışmıyor. Birlik ve beraberlik mesajlarının verilmesi gerektiği bir zamanda, hassas olduğumuz din konusunda yapılan bu açıklamalar, Cumhurbaşkanının kendi memleketi Afyonda büyük tepkiyle karşılandı diye konuştu.
MÜSLÜMAN, BİR MUSEVİ KADAR DA MI ÖZGÜR OLAMAYACAK?
Türkiye Kamu-Sen Afyon il Başkanı Abdullah Umurhan ise, Yüzde 99u Müslüman olan ülkemizde bir Müslüman bir Musevi kadar özgür olamayacak mı? Türkiyede nasıl bir Musevi inançlarını özgürce yaşayabiliyorsa, bir Müslüman da aynı derecede özgür olabilmeli. Özellikle başörtüsü ile ilgili yasak kaldırılmalı dedi.
HERKESİN İNANCINI YAŞAMA ÖZGÜRLÜĞÜ VARDIR
Afyon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Melih Yurter de, şöyle konuştu: Sayın Sezerin açıklamaları karşısında şaşırdım doğrusu. İnançlara kısıtlama getirilmesi mümkün değil. Kişinin inancının, kamu düzenini sarsacağı veya kamu düzeninde sıkıntı oluşturacağını gibi gerekçelerle kısıtlanabileceğini söylemek, ne insan hakları ve ne de demokrasi ile bağdaşır.

Üst Alt