Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Aziz Mahmud Hüdâî hazretleri, Celvetiyye tarikatının mürşidi idi. Ama vaktiyle şeyhi Muhyiddin Üftâde hazretlerinin yanında tasavvuf terbiyesi gördü. Daha sonra icazet alınca müslümanları irşad etmeye başladı.
Muhyiddin Üftâde hazretleri'nin tekkesi Bursa'da idi. Bursa'nın Çekirge semti, o dönem ba lık bahçelik, çok güzel mesirelik bir yerdi.
Bir kış günü kar ya mış, ortalı ı bembeyaz yapmıştı. Üftâde hazretleri sohbet ederken, "Keşke, Çekirge'nin güzel üzümlerinden olsa da yesek!" dedi.
Müridi Aziz Mahmud Hüdâi hazretleri "Hâşâ, velîden yalan meydana gelmez" diye düşündü.
Sohbet bitince sepetini eline aldı, tekkenin Çekirge'deki ba ına gitti.
Asmalardaki karları silkeledi, üzüm salkımlarını sepetine doldurdu ve şeyhine getirdi.
Şeyhi ona sordu:
"Mahmud! Bu mevsimde üzüm olur mu?"
"Sultanım! Mürşid yalan söylemez. Madem ki sen olsa da yesek dedin, Allah üzümü yaratmaya kadirdir, diye iman ettim. Ba a gittim, bu üzümleri buldum ve size getirdim."
Aziz Mahmud Hüdâî hazretleri'nin bu kerameti üzerine, mürşidi Muhyiddin Üftâde hazretleri ona şöyle dedi:
"Bir meşelikte iki aslan olmaz! Artık sen İstanbul'a git, oradaki müslümanları irşad etmeye başla!.."

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Sag olun kardeşim,

Paylaşım çok güzeldi....

Erenler boşuna ermiyor ;(

KAMELYAM

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
HAY MAŞALLAH.. :)

GERÇEKTEN ÇOK HOŞ

PAYLASIM İÇİN SAGOLUN.. :)

eslem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Allah razı olsun hayrullah kardeşim her üsküdara gitti imde kabrini ziyaret etmeye çalışıyorum mevlam gitmeyen arkadaşlarada nasip eder inş..

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : Bayram

Aziz Mahmud Hüdâî hazretleri'nin bu kerameti üzerine, mürşidi Muhyiddin Üftâde hazretleri ona şöyle dedi:
"Bir meşelikte iki aslan olmaz! Artık sen İstanbul'a git, oradaki müslümanları irşad etmeye başla!.."

Allah (cc) razı olsun abim emeğine sağlık...

fatsalı

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
796
Takım
Trabzonspor
elelrinzie sağlik bayram kardeş çok gzüel paylaşımınız için teşekkürler.....

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
ORiJiNAL YAZARI : eslem
Allah razı olsun hayrullah kardeşim her üsküdara gitti imde kabrini ziyaret etmeye çalışıyorum mevlam gitmeyen arkadaşlarada nasip eder inş..

giderkende bu aciz e dua buyurun inş.
ALLAH razı olsun..

nakşi_bendi

Ya BAKİ Entel BAKİ!

Aldığı Beğeniler
7
sağolasın bayramkardeş çok hoş bir konu paylaşmışsın

vakkas

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
42
Takım
Diğer
allah razi olsun kardes ben hayatini okudum ,aziz,mahmut hüdayi ,hz, lerinin

ve hocasi üfdadi ,hz, leri duasinda söyle diyo padisahlar ardinca yürüsün senin diye düa ediyo ve ,

aziz mahmut hüdayi ,hz, leri ikinci murat hanin atina biniyo ve padisahda ardi sira geliyo düada taakkuk ediyo .

rabbim hepimizi onun sefaatine nail eylesin nsaallah amin.

Üst Alt