Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Uhuda_Sevdalı

....Sonun Başlangıcı....

Aldığı Beğeniler
21
Takım
Galatasaray
Bahçıvan bir sabah bağında güzel bir gül açtığını gördü. Baktı, seyretti, hoşlandı, gönlü ısındı ve onu, sanki âşık olmuşçasına korudu. Gözünden kıskanıyor, esen yelden sakınıyordu.

Bir sabah ne görsün!.. Bülbülün biri gülün dalına konmuş, yapraklarını bir bir koparıyor, zedeleyip yaralıyor. Önce bülbülü kovaladı. Ama gülü boynunu bükmüş, mahzunlaşmıştı. Ertesi sabah gül ile bülbül arasında aynı hadisenin yaşandığını, gülün daha kötü hırpalandığını gördü. Bu sefer bülbüle kastetmek istedi. Ama bülbül uçup gitmişti. Bahçıvan güle bakıp bakıp ağladı. Üçüncü gün bülbül yine gelecekti. Ona bir tuzak kurdu, bülbülü yakaladı. Ne çare bülbül tuzağa düşesiye kadar gülün bütün yapraklarını yok etmişti, sevgiliye kıymıştı. Üstelik de girdiği kafesten bahçıvana şöyle diyordu:

- A insafsız adam!.. Sana ne yaptım ki beni kafese kapattın? Eğer sesimi beğendiğin için beni hapsettiysen ben zaten senin bağının bülbülü değil miyim?!.. Eğer başka bir suç işlediysem bunu bilmek elbette benim hakkımdır, söyle, neden bu kafesi bana reva gördün?

Bahçıvan olup biteni anlattı, gülünü kopardığı için kendisini cezalandırdığını söyledi. Bu sefer bülbül sesini daha da yükseltti:

- Yani şimdi sen, yalnızca bir iki gün içinde solacak bir gülü telef ettim diye mi bunu bana reva gördün?.. Bunun için mi hürriyetimi kısıtladın?!.. Bu seninki adalet midir?!..

Bağcı merhamete geldi, bülbülü bıraktı. Özgürlüğüne kavuşan bülbül bahçıvana şöyle dedi:

- Ey iyi kalpli âşık, mademki sen bana hürriyetimi verdin, ben de sana hazine vereyim. Bahçenin falanca yerini kaz.

Bahçıvan orada bir küp altın buldu. Sevindi, yeni gül bahçeleri yapmaya ahd etti. Bu arada bülbülü affetti, her seher şakıyışlarını lezzetle dinlemeye başladı. Ve bir sabah merakını yenemeyip ona sordu:

- Bahçemdeki hazineyi toprak altındayken biliyorsun da gül dalının yanına kurduğum kapanı gözünün önündeyken nasıl bilmedin?

- Senin kapanın kaza ve kaderin gereğiydi, diye başladı söze bülbül. Kadere karşı hikmet gözü kapanır. Kişi ne kadar açıkgöz olursa olsun kazaya karşı kördür.

....Alıntı...

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Güzel anlamli bir paylasimdi kardescanim emegine paylasan yüregine saglik tesekkürler
Cenab-i Hak herdaim razi olsun
Selam ve Dua ile........

züleyha

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Her sözün doğru olmalı; fakat her doğruyu söylemek, doğru değil.
Herşeyi maddede arayanların akılları gözlerindedir, göz ise maneviyatta kördür.
Bir derdin dermanı, başka bir derde zehir olabilir. Bir derman, haddinden geçse, dert getirir.

BEDİÜZZAMAN

Doğruyu söyleyenlerin ve doğruyu tavsiye edenlerin en hayırlısı şüphesiz ki Allahtır. Allah; gerek peygamberlerini ve gerekse kitaplarını insanlığın doğruya yönlendirilmesi için göndermiştir.

Eğer doğru her yerde söylenemez ise, Musa peygamber ilahlık davasında bulunan firavnun sarayında hakkı haykırmakla yanlış yapmış demektir. Hatta sadece o değil bütün elçiler de bu mantığa göre yanlış yapmışlar demektir.

Bu sözü yeni said mi yoksa eski said mi söyledi bilemem ama, bu sözü ile bukalamun gibi olmayı tavsiye ettiği ortadadır. söylenmeyen doğrunun kime ne faydası varmış merak ettim doğrusu.

Bakara Suresi 159 İndirdiğimiz açık-seçik delillerle, kılavuz mesajı; biz onu Kitap'ta insanlara ayan-beyan gösterdikten sonra gizleyenlere, işte onlara, hem Allah lanet eder hem de diğer lanet okuyanlar lanet eder.

Uhuda_Sevdalı

....Sonun Başlangıcı....

Aldığı Beğeniler
21
Takım
Galatasaray
pardonda benim imzama niye bu kadar taktınız anlamadım
Üstad Bediüzzaman ın güzel ve benim çok beğendiğim bir sözdür bu

Doğruyu söyleyenlerin ve doğruyu tavsiye edenlerin en hayırlısı şüphesiz ki Allahtır. Allah; gerek peygamberlerini ve gerekse kitaplarını insanlığın doğruya yönlendirilmesi için göndermiştir.

bu sözünüz doğrudur fakat
Üstad Bediüzzaman sözünden gerektiği zaman yalan söylenebilir gibi bi mana çıkarmanız doğru değildir
lütfen öncelikle okuduğumuzun gerçek anlamını biraz düşünüp sonra doğru yada yanlış olduğunu söyleyelim
ve Üstad Bediüzzaman hakkında bir şey söyleyecekseniz önce onun hakkında gerekli bilgiyi toplayın ki
daha sonra sorun yaşamayalım

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
@Züleyha;

Senin üzerine haktır ki, her söylediğin hak olsun.
Fakat her hakkı söylemeye senin hakkın yoktur.
Her dediğin doğru olmalı; fakat her doğruyu demek doğru değildir.
Zira senin gibi niyeti halis olmayan bir adam, nasihati Bazen damara dokundurur, aksülamel yapar.

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Allah c.c. ebeden razı olsun Uhuda_Sevdalı kardeşim.Yüreğinize sağlık.

Bu arada imzanız da çok çok güzel.Rabbim doğruluktan ve doğru insanlardan ayırmasın.

:alkis::alkis::alkis:

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Bu sözü yeni said mi yoksa eski said mi söyledi bilemem ama, bu sözü ile bukalamun gibi olmayı tavsiye ettiği ortadadır. söylenmeyen doğrunun kime ne faydası varmış merak ettim doğrusu.

Mesela bana şuan çok faydası var.

Çünkü Bediüzzaman Hz'nin bukelamın gibi olmayı tavsiye ettiği iftirası, burdan sizin nasıl bir kişilğe sahip olduğunuz hakkında şahsen bana bazı işaretler veriyor.

Eğer ben bu işaretleri burada direk söylersem, siz züleyha kardeşimin kalbini kırabilme ihtimalim ortaya çıkıyor. Onun için bazen susmak daha hayırlı olabiliiyor.

Üst Alt