Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

loreS

"ALLAH dE KaLBiM"

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Beyazıd Bistami k.s.Rivayetle;
Birgün dicle nehrinden karşı tarafa geçecektim yanına varınca diclenin 2 yakası bana yol vermek için birleşti.Dehal kendimi toparladım ve Dicleye şöyle dedim;
_And olsun ki ben buna kanmam zira sandalcılar bir adamı yarım akçeye geçiriyorlar.Ama sen 30 senelik amelimi istiyorsun!O halde mahşer için hazırladığım ameli salihlerimi asla burada yarım akçeye verip ziyan edemem bana Kerim lazım keramet değil !!
Nefse boş gelen bir fiil olarak keramet gerçek Hak dostlarının büyük bir hassasiyetle üzerinde durdukları bir meseledir zira kerameti bir kenara koyup bir anlık zorluğa katlanmanın bedeli ya geçici bir yorgunluk yada 3 5 kuruş masraf veya kullarının gözüne meçhul kalmaktır ancak keramete sarılmanın bedeli ise bazen o ana kadar yapılan ameli salihlerin tamamıdırki bu insanı yüceliklere eli boş götüren bir gönül iflasıdır onun için bütün arifler Hakkın murad etmesi müstesna halkın rızasını ve takdirini kazanmak demek olan keramete asla meyletmemişler daima Kerim Olan Mevlanın rızasını ve tahsile gayret etmişlerdir.Bu meyanda Evliyaullahın büyüklerinden Sehl bin Abdullah et_Tüsreri ne güzel buyurur;
_Kerametlerin en büyüğü kötü huyları iyi huylarla değişmektir.Üstelik bazı kerametler ağlayan çocuklara oyalansınlar diye verilen bir oyuncak gibidir.Bunu veliler değil ancak gaflet erbabı arzu eder.Onlar bununla oyalanır ve nicelerini de oyalarlar.Onun için her daim en mühim mesele Cenabı Hakkın "Emrolunduğun gibi her daim dosdoğru ol!(Hud 112)buyruğunu ifadır.

engin.

... Bir_Katre ...

Aldığı Beğeniler
67
Takım
Fenerbahçe
Her daim en mühim mesele Cenabı Hakkın "Emrolunduğun gibi her daim dosdoğru ol!(Hud 112)buyruğunu ifadır.

ALLAH Razı olsun

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
Paylasimin icin Allah razi olsun Kurbanim..

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
GAyret kuldan rahmet RABBIM den .RABBIM cc onun yolunda gayretli kullarından eylesin,gayretli kullari ile beraber eylesin.ALLAh cc nur eylesin sadatlarin himmetinden mahrum etmesin.

loreS

"ALLAH dE KaLBiM"

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Amin...Allah sizlerden de razı olsun.s.a.

Magrip

Hizmet Nimettir.

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Galatasaray
Aleykümselam.

Allah razı olsun inşallah Kardeşim. Emeğine Bereket.

Üst Alt