Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

paçavra92

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
sevgili müslüman kardeslerim öncelikle hepinizden cok özür diliyorum ve hakkınızı helal etmenizi istiyorum. ama benim be ahır zamandakı butun muslumanlarım en buyuk problemı olan cınsellık ve nefıs konusu aklımı karıstırmaya ve sınırları zorlamaya basladı. bu konu hakkındakı gorus ve onerılerınızı merak edıyorum.ozellıkle nefsımızı tutma konusunda. hayırlı gunler.

Firak-i Nigah

~ Ya Bâkî Entel Bâki ~

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Galatasaray
Sürekli takip ettiğim bir site var.Ziyaret edeyim dedim.Gözüme bi başlık çarptı,sonra buraya göz atayım derken sizin başlıgınızı gördüm..Tavafuken sizin sorunuza yanıt verir nitelikde..Ve okudugum konuyu eklemeyi mecbur hissetim..buyrun...

--------------------------------------

İşlenen her günahın içinde acı ve ızdırap vardır, pişmanlık ve mahcupluk vardır, eziklik ve tedirginlik vardır.
Günahları işledikten sonra kalbin nasıl daralıyor, ruhun nasıl bunalıyor, için nasıl yanıyor, kafan nasıl karışıyor, elin ayağın soğuyor ne moral kalıyor insanda ne de şevk ve heyecan... Dümeni kırılmış tekne gibi dalgalar arasında yalpalayıp duruyorsun.
Bununla da kalmıyor, bir de o günahı her hatırlayışta tekrar aynı acıyı çekiyorsun, aynı pişmanlığı duyuyorsun; canın sıkılıyor, "Nereden girdim bu günaha?" diyerek kendi kendini yiyorsun.
O günahlardan aldığın lezzetler birden acıya, eleme ve zehre dönüşüyor. Zaten o balın zehirli olduğunu bilerek tattın, şimdi de onun sancısıyla kıvranıyorsun.
Müstehcen görüntüler kalp aynasını kirletiyor, ruhunuzu karartıyor, beyninizi karıştırıyor,zihninizi altüst ediyor, o edepsiz ve pis manzaralar hayalinizden silinmiyor, çizikler halinde yerleşiyor.
Namaz kılarken gözünüzün önüne dikiliyor, dua ederken aklınıza geliyor, zikir ve tespih çekerken hatırlıyorsunuz.

Kendinizi nasıl mı engelleyeceksiniz? Bir kere böyle sana çok pahalıya mal olan şeytanın şirin gösterdiği, nefsinde sürekli istediği bu "zehirli balı" artık satın almayın, tatmayı bırakın.
Bu zamana kadar işlediklerinin üzerine bir tövbe, istiğfar çizgisi çekin, şeytanın şerrinden Allah'a sığınarak "istiâze" yapın; "Eûzü billâhi..."yi çok okuyun.
Kalbinizi, ruhunuzu temizledikten, hayalinizi ve düşünce melekenizi arındırdıktan sonra lezzet-i ruhaniye dönün.
Ruhun gıdası, imandır, imanın kalpte parlaması, yeşermesi, iyice yerleşmesidir. Bu nasıl olacak? Her yerde, her zaman ve her vesileyle Allah ile beraber olmakla, her varlığın üzerinde Allah'ın isimlerini okuyup cemalini seyretmekle, gerçek güzelliğe erişirsin.
Bütün güzellikleri, güzelleri O yaratmış ve O'nun, O'ndan geliyor. Acaba O'nun güzelliği nasıldır? İşte gel bu güzelliği âşık ol. Yunus gibi, Mevlana gibi...
Çünkü Allah'ı tanımakta ve sevmekte öyle bir lezzet vardır ki, her şey sana O'nu tanıtır, O'nu sevdirir, O'na yaklaştırır.
Böylece süfli/alçak zevklere bedel, yüce zevklere, geçici ve kalıcı izler bırakan zevklerin yerine gittikçe artan saf, temiz ve kalıcı, ebedi zevkleri tatmaya başlarsın.

Bir hadis-i kudsîde Yüce Allah'ın buyurduğu gibi, "(Harama) bakmak şeytanın zehirli oklarından bir oktur. Kim benden korktuğundan dolayı onu terk ederse o günahın yerini iman ile değiştiririm ki, onun tatlılığını kalbinde hisseder."
Bu güzelliği yakalayınca içinde tatlı bir korku oluşur. Bu tatlı korku Allah korkusudur. Yani Allah'ın rahmetinin şefkatine sığınmaktır, O'na yaklaşmak, O'na dönmek ve O'na kulluk etmenin hazzını yaşamaktır.
Son olarak ince bir sırrı vereyim sana: Geceleri tatlı uykundan uyanır da teheccüd namazını kılar, ardından da gönlünü Allah'a açar, O'ndan yardım ister, o günahların alışkanlıklarından, tiryakiliklerinden O'na yönelirsen ve bir de Peygamberimizin şu meşhur duasını tekrar edersen inşallah rahatlarsın:
"Allah'ım, göz açıp kapayıncaya kadar da olsa beni nefsimle baş başa bırakma!"
Bu arada "Gençlik Rehberi" isimli kitabı elde eder okursan, imanın lezzetini, ibadetin zevkini, günahlardan çekinmenin tadını alırsın, nefsini dizginler, ruhunun emrine girersin.

Mehmed Paksu

------------------------------------

paçavra92

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
emeğinize sağlık Allah razı olsun.çok güzel bir çalışma paylaşmışsınız.bu söylediklerinizi ciddiye alacagım. lakin bır problem daha var. mesela dısarı cıktıgımızda haraam gordugumuz zaman kafamızı cevırebılırız bu ustelık ımanı ve nefıs kontrolunude arttırır ama tv bılgısayar gıbı sanal ortamları kullanıoruz ve burada ısler cok zorlasıor. en bassıtınden facebook msn gıbı portallarda bıle cıkabılıor boyle seyler. ustelık saygın haber sıtelerınde bıle reklam amaclı boyle seyler cıkabılıor. artık bu konuyu hastalık kabul etmeye basladım. bır sure ustune dusup durdursam bıle gerı saglıksız dıyet yaptıktan sonra hızla kılo alır gıbı yenıden baslıorum. ustelık zaman gectıkten sonra vucut daha cok ıstıor gıbı.
???????????????????

Gülistan

İMAM HATİP'Lİ

Aldığı Beğeniler
25
Takım
Diğer
Esselamü Aleyküm.sevgi değer kardeşim siz gönülden tövbe etmemiş bir açık kapı bırakmışsınız.Allah'a teslimiyetten sonra zevk alma olasılığı kalkar.bahanelerle bir yere varamazsınız.kendi kendinize Rabbim ! Beni görüyor işitiyor korkusunu taşımalısınız.
Çünkü Allah'ı tanımakta ve sevmekte öyle bir lezzet vardır ki, her şey sana O'nu tanıtır, O'nu sevdirir, O'na yaklaştırır.
Böylece süfli/alçak zevklere bedel, yüce zevklere, geçici ve kalıcı izler bırakan zevklerin yerine gittikçe artan saf, temiz ve kalıcı, ebedi zevkleri tatmaya başlarsın.

Allah'a Emanet olunuz.

paçavra92

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
cevabınız için teşekkür ederim. yani şunu mu diyorsunuz eger tam teslımıyetle Allaha yaklasır ve emın bır tovbe edersen Allah sana yardımcı olur. Tam teslimiyetle Allaha ulaşmak herkesin harcımıdır?

paçavra92

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
bu arada gençlik rehberi isimli kitabın yazarını söylermisiniz

*SANDALCI*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
artık bu konuyu hastalık kabul etmeye basladım. bır sure ustune dusup durdursam bıle gerı saglıksız dıyet yaptıktan sonra hızla kılo alır gıbı yenıden baslıorum. ustelık zaman gectıkten sonra vucut daha cok ıstıor gıbı.
???????????????????

Zafiyetten doğan bu gibi durumlar, deniz suyu içmeye benzetilmiştir.
Susadıkça içersin, içtikçe daha çok susarsın.

Sadece bir eser, dua bulup bu rahatsızlıktan kurtulmayı beklemeyin.
Cüzi iradenizi ortaya koyup, fiili dua etmeniz gerekir. Yolunda bulunun, nefsinizle mücadeleye azim ve ihlasla başlayın. Allah yardım eder inşaAllah.

E.K.

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Diğer
Buraya kadar verilmiş olan cevaplara katılmamak mümkün değil.Ancakbu sözler her ne kadar gerçek olsada,özellikle bu zamanda..iyi dilek temennilerinden öte bir anlam taşımaz hale geldi.
Tabiki insan Rabbini tanırsa,ona teslim olursa bu ve buna benzer bütün sıkıntılarından kurtulur.Tabiki insanın bu konuda gayret göstermesi gerekir.Ama sorunda bu değilmi zaten..bütün yanlışları bilerek yapmıyormuyuz.Arkadaşımızın dediği gibi" Tam bi teslimiyetle ALLAH a ulaşmak,herkesin harcımıdır"..
Evet..herkesin harcıdır..çünkü insan ALLAHa tam bir teslimiyetle teslim olabilecek şekilde yaratılmıştır.Sorun bunun nasıl olduğunu bilip bilmemekle ilgili.
Nasılki bedenin hastalıklarının tedavisi maddi anlamdaki ilaçlarla oluyosa,ruhsal hastalıkların tedaviside manevi ilaçlarla olur.Bu kaçınılmaz olarak böyledir,anlasakta anlamasakta..istesekte istemesekte böyledir.
Bu tedaviyi elde edebilmenin tek çaresi,insan ruhunu tanıyan ve onun hastalıklarını bilen bir doktor bulup onun vereceği ilaçları kullanmak.
Lafı uzatmadan söyleyecek olursak,bu doktorlar ..velilerdir..yada halk arasındaki tabirle evliyalar veya ALLAH dostları denilen kimselerdir.
Bir kimse ancak Rabbini tanımış birini bulupta ona tabi olursa,Rabbini bilir hale gelir.Rabbini bilince onu sever,O'nu sevincede bütün sıkıntıları biter.
Öncelikle bu konu üzerinde düşünmek gerekir.
Ayrıca olaya biraz daha gerçekçi bakacak olursak,şunuda söyleyebiliriz.Ama söylemeden önce bir menkıbe..
İki veli zat kendi aralarında sohbet ederken biri diğerine sorar.."akıllı kişi kimdir" diye..diğeri cevap verir.."efendim akıllı kişi odurki..iyiyi ve kötüyü birbirinden ayırd edebilsin" deyince,diğer mubarek "senin o dediğini sokak köpekleride yapıyor" der.
Bu sefer o sorar.."efendim siz söyleyin,akıllı kişi kimdir" deyince bu sefer o cevap verir "akıllı kişi odurki..iki iyinin arasından en iyisini seçebilsin"
Cinsellikle ilgili sıkıntıların cevabı burdaki örneğe benziyor.
Eğer bir kimsenin,bu manada harama gitme tehlikesi varsa,bu tehlikenin önüne geçebilmek için kendi kendini tatmin edebilir,hatta bazı alimler..bu sıkıntının şiddetine göre bunu yapmak vacip olur ..demişlerdir.
Hani sanki biraz önceki örneğin tersine bi şekilde..iki şer arasından ehven-i şer olanı seçmek gibi..ama,alışkanlık haline getirmemek..böyle bi sıkıntı yokken yapmamak şartıyla.
Son olarak,bu sıkıntıyı çekenlere eğer yerine getirmek mümkünse..Peygamber a.s.ın bi tavsiyesi "Evlenmeye güç yetiremeyen,oruç tutsun" (ama orucu oruç gibi tutmak kaydıyla..yoksa iftarda sahurda beş öğünlük yemek yemekle oruç maksadına ulaşmaz)
Gerçi bu zamanda evli olmak bile pek bi fayda sağlamıyor ama...

paçavra92

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
sayın e.k. soyledıklerınızın dogruluk payı var.Ama benım bunu yapabılen arkadaslarım tanıdıklarım var. kontrol mekanızmasını mukemmlel calıstıran arkadaslarım var. hanı onlar gıbı olabılmek ıstıyorum.eger onlar yapıyorsa ben neden yapamym kı. umarım yukarıdakı tavsıyelr bana yardımcı olacak tesekkur ederım

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
sayın e.k. soyledıklerınızın dogruluk payı var.Ama benım bunu yapabılen arkadaslarım tanıdıklarım var. kontrol mekanızmasını mukemmlel calıstıran arkadaslarım var. hanı onlar gıbı olabılmek ıstıyorum.eger onlar yapıyorsa ben neden yapamym kı. umarım yukarıdakı tavsıyelr bana yardımcı olacak tesekkur ederım

Hocamiz giremese bile kardesim ben iletirim insAllah..
Rabbim yar ve yardimciniz olsun size yardimci olsun diye ben yönlendirdim..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt