Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

paçavra92

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
duyarlılıgınız cok cok tesekkur ederim sayın can kenarı mutlu olurum bılgılendırırsenız..

E.K.

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Diğer
Dünkü yazıya son bir madde daha belirtmeyi unuttum diye düşünürken ,sizin cevabınızda buna gerek olmadığını gördüm..
Sıkıntının konusu ne olursa olsun..o konu ile ilgili olarak insana destek sağlayabilecek en büyük yardımcı eş,dost,arkadaş çevresidir diycektim,ama gerek yokmuş.Söylediğinize göre çevrenizde zaten bu konuda imrendiğiniz,örnek almak istediğinz kimseler varmış..normal olarak sorunun bitmesi gerekir..çünkü ortada bi sorun var ve bu sorunu halletmiş birileri var..bak ve aynısını sende yap...
Diye kestirmeden bi cevap olmuyo değilmi...eğer olsaydı..biz şu anda bunları konuşuyo olmazdık..
Bu konuya düz mantıkla bakacak olsak bile,sorunun asıl cevabı kendiliğinden ortaya çıkar...bu ve buna benzer sıkıntıların..yada daha açık bi ifade ile her türlü yanlışın..günahın..gafletin arkasında yatan sebebp ne..eğer bu sebep bulunur ve bu sebep ortadan kaldırılırsa..ne günah kalır..ne gaflet..nede yanlış..
Bütün bunların bir tek sebebi var..oda ..nefs..
Tedavi edilmesi gereken asıl o..Sandalcınında dediği gibi...kitap okumak yada dua ezberlemekle bu iş olmaz..eğer olsaydı..hiç bir insanın bu gibi konularda sıkıntısı kalmazdı
Dünde söylediğimiz gibi...bizim gibi olan kimseler,ancak bir veliye bende olduktan sonra gerçek anlamda rahat edebilir..yoksa..rahat yok..(tabi bu söz sizler gibi kulluk yapamadığını kendine dert edinen kimseler için geçerli..yoksa..kullukla ilgili derdi olmayan yada yaptığını yeterli görenler için değil)
Ben tavsiye üzerine aranıza yeni katıldım diyebilirim..siteyi araştırma imkanımda olmadı..ama hani derler ya.."bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyliyeyim"..tavsiye eden kimseye bakarak doğru yerde olduğuma inanıyorum..(arada farklı maksatlarla gelenler bizi ilgilendirmez zaten)
ALLAH kendi yolunda hizmet etmek isteyen herkesin yolunu açsın..niyetini sabit kılsın...ecrini artırsın inş...ve öncelikle bu siteyi ve sitede bulunanları tenzih ederek söylüyorumki..bence bu gibi konularda yani din-iman meselelerinde daha dikkatli olmak gerekir..soruları ortaya değilde..ehil olan kimselere sormak gerekir ..diye düşünüyorum.
Çünkü bu sanal ortamda öyle sorularla karşılaştımki...insan hayret ediyor...neden böyle yaptınız diye sorduğumda.."araştırdım...soruşturdum..bana böyle cevap verdiler" deyip işin içinden çıkıyor (yada çıkamıyor)
Hepimiz birbirimize yardımcı olmak adına konuşuyoruz yada yazıyoruz..Peygamber a.s. bir hadiste buyurdularki "En büyük ihanet,kendisine soru sorulan bir kimsenin ..cevabını bilmediği halde,o soruya cevap vermesidir"
Biliyosunuz,ihanet eden kimseye..hain.. denir
Bize sorulan sorunun cevabını kitaptan bulup okumakta çözüm değil..çünkü..bakalım o cevap soru sahibinin gerçek cevabımı..bazen öyle olurki..aynı soruyu soran üç kişiye ayrı cevap vermek gerekebilir...bunu anlayabilmek için,o soruyu soranı tanımak lazım..ona o soruyu sorduran asıl sebebi anlamak lazım..
Birisi size ..namaz nasıl kılınır diye sorsa..ona bile hemen cevap veremezsiniz..bakın bakalım..sağlammı..sakatmı..oturarakmı kılması gereken biri..bunu sormasının sebebi ne...tek başınamı..cemaatlemi ..diye soruyo..vs..vs..
Hoşgörünüze sığınarak,soru sormanın ve cevap vermenin önemine değinmek istedim sadece ..

katresu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Diğer
Hepimiz birbirimize yardımcı olmak adına konuşuyoruz yada yazıyoruz..Peygamber a.s. bir hadiste buyurdularki "En büyük ihanet,kendisine soru sorulan bir kimsenin ..cevabını bilmediği halde,o soruya cevap vermesidir" Biliyosunuz,ihanet eden kimseye..hain.. denir

Alıntının konuyla direkt alakası olmamakla beraber, en beğendiğim kısmıdır...

Zira sitemizdeki tartışmaların ve hatta ayrılıkların en büyük sebebi, yeterli bilgisi olmadığı halde soruya cevap verilmesi ya da cevap verenin susturulması olmuştur...

Parmak basılması gereken bir konu idi... Teşekkürler.

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Aramıza hg hocam hayırlı olsun uyelıgınız ıns cevabından emın oldugumuz kısıyı yada kısılerı asla susturmayız ıns sızden faydalanırız ....

katresu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Diğer
Zira sitemizdeki tartışmaların ve hatta ayrılıkların en büyük sebebi, yeterli bilgisi olmadığı halde soruya cevap verilmesi ya da cevap verenin susturulması olmuştur...

cevabından emın oldugumuz kısıyı yada kısılerı asla susturmayız ....

Bu cümle benim yazdığıma geldiği için, cevaplıyorum İlminur kardeşim...

"Cevabından emin olduğumuz ya da emin olamadığımız" bunu net olarak belirleyecek ilmi bilgisi olan ehil biri var mı sitede?

Var ise, neden zamanında sorduğum soruya net cevap vermedi ve hepimizi yıpratacak / eksiltecek tartışmalara son noktayı koymadı?

İyi niyetle düşünürsem, böyle ehil birinin olmadığına inanıyorum. Aksi takdirde var ise ve susupta olanları seyreylemişse de, diyecek bir söz bulamıyorum..

*SANDALCI*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Sayın E.K, güzel bir konuya değindi. Bir konuşma/nasihat bize iletildiğinde ;
Kim demiş, kime demiş, ne demiş, ne için demiş ve hangi makamda demiş? Bunları bilmeden konuşmak, fikir vermek doğru olmaz.

Karın ağrısı şikayeti ile doktora iki kere gittim. Birinde gaz sıkışması için ilaç verdi. Diğerinde Safra kesesini ameliyatla aldı. Her ikisinde de şikayetim aynıydı. Demek ki biri karnım ağrıyor dediğinde ne şu ilaçları al diyebilirim, ne git ameliyat ol diyebilirim. Anlatmak istediğim, ben konuşuyorsam bildiğimden, aynısını yaşadım bile diğemeyiz. Sadece işi ehline bırakırız.

Dini konularda, çerçevesi/içeriği belli hadiselerde nakil yapabiliriz. Kaynağın sağlam olmasının mesuliyetinin bizde olduğunu unutmadan tabi ki..

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Bu cümle benim yazdığıma geldiği için, cevaplıyorum İlminur kardeşim...

"Cevabından emin olduğumuz ya da emin olamadığımız" bunu net olarak belirleyecek ilmi bilgisi olan ehil biri var mı sitede?

Var ise, neden zamanında sorduğum soruya net cevap vermedi ve hepimizi yıpratacak / eksiltecek tartışmalara son noktayı koymadı?

İyi niyetle düşünürsem, böyle ehil birinin olmadığına inanıyorum. Aksi takdirde var ise ve susupta olanları seyreylemişse de, diyecek bir söz bulamıyorum..

tabııkı var ısım vermek ıstemıyorum fakat bazı konularda gerekenı yapmadıkları ıcın bende uzgunum ama o susturduklarımıza gelınce sadce bıldıklerını sanıyorlardı soyledıklerı dogru olsa bıle soyleme tarzları yanlıstı burda susturulma kelımesı bence pek uygun olmadı ....

Gülistan

İMAM HATİP'Lİ

Aldığı Beğeniler
25
Takım
Diğer
E.aleyküm. verilen cevaplar arkadaşımızın rahatsızlığına faydasağlar inşallah.Bu arada yardım bekleyen arkadaşımızdan da özür diliyorum .Allah'a Olan teslimiyeti yapabilmek içinde Yüce Rabbimin nasip etmesi gerekir.İnşallah KARDEŞİMEDE nasip olur.Allah'a Emanet olunuz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt