Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
BENİ YORMA!

Yusuf-ı Hemedânî hazretleri bir gün evinde iken gönlüne dışarı çıkmak arzusu geldi. Hâlbuki cuma gününden başka bir günde dışarıya çıkmak âdeti değildi.
Bu arzu o kadar ağır bastı ki, bunun sebebini çözemedi. Derken merkebine bindi. Allahın dilediği yere gitsin! diyerek binitinin yularını salıverdi. Merkep onu şehrin dışında bir mescidin yanına kadar götürdü.
Orada bir genç başını eğmiş, murakabe halinde idi. Bu genç Yusuf-ı Hemedânfnin müridiydi. Mürşidini karşısında gören genç, Sultanım, halledemediğim bir derdim var, iyi ki buradasınız! dedi.
Genç meselesini mürşidine anlattı. Mürşidinin verdiği cevap ile müşkil meselesini çözdü. Böylelikle sıkıntıdan kurtuldu. Yusuf-ı Hemedânî onun rahatladığını görünce, Evladım! Ne vakit bir sıkıntıya düşersen şehre gel, derdini bana söyle. Beni buraya kadar yorma dedi.
Muhyiddin İbnül-Arabî hazretleri bu hadiseyi anlattıktan sonra şöyle der: Sadık bir mürid, rabıtasında mürşidini yanına getirmeye güç yetirebilir.

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
Sadakatle ilerlersek eğer mutlaka Allahu Teala'dan ödülümüz gelecektir....

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
vay mubarek ne mubarek

RABBİM şefaatlerine nail eylesin

zübeyde

abim seni cok özledim:(

Aldığı Beğeniler
4
Takım
Galatasaray
amin çok güzel ya allah yar ve yardımcınız olsun insallah

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Sadık bir mürid, rabıtasında mürşidini yanına getirmeye güç yetirebilir

Amenna ve saddakta.

güzel bir yazı idi..abim yüreğine sağlık

RABBİM bizleri murşidimizin verdiği adapları (hatme,vird,rabıta,sohbet,gece teheccüd namazına kalkmak,her gün en az bir cüz kuran okumak,nefis tezkiyesi,müekked olan sünnetleri yapmak,vs.)en güzel şekilde yapıp,ALLAH ın muhabbetine ulaşan ihlaslı muminlerden etsin.

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
bir şekilde darda olana Rabbim yardım gönderiyor..inşaAllah bizlerdende yardımını eksik etmez Mevlam..

esencemrem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
[BLINK]Sadık bir mürid, rabıtasında mürşidini yanına getirmeye güç yetirebilir.
[/BLINK]

Kısa ve öz hayrullah kardeş ALLAh razı olsun...

Üst Alt