Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Hz. Peygamber (sav) diğer bir hadis-i şerifte şöyle buyurmuştur:

“Ölü mezara konduğu vakit mezar: ‘Yazıklar olsun sana ey âdemoğlu, benim hakkımda seni kim aldattı? Benim fitne, karanlık, yalnızlık ve kurtlar, böcekler yeri olduğumu bilmiyor muydun? Üzerimde bir ileri bir geri gezinip dururken beni düşünmedin mi?’ Der.”

“Şayet iyi insan ise onun namına bir yetkili mezara cevap verir ve der ki: ‘Bu adam iyiliği emretti ve kötülükten sakındırdı ise ne dersin?’ Mezar: ‘O zaman ben onun için yeşil bir bahçe olurum. Cesedi de nur olur ve ruhu Allah'a yükselir.” (Taberani, Hâkim, İbn Ebi'd-Dünya)

İnsan bir yere oturduğu zaman, altına halı ya da minder seriyor. İşte kabir toprak olduğu için oraya bir şeyler döşemek lazımdır. Kim salih amel işlerse, Allah-u Zülcelâl, onun kabrine halılar ve döşekler serer.

Buna göre her Müslüman için gerekli olan şey, kabir azabından Allah'a sığınmak ve kabre girmeden önce salih ameller işleyerek orası için hazırlanmaktır. İnsan kabre girdikten sonra, bir tek iyi amel işlemek için geri dönmesine izin verilmesini ister, fakat bu arzusu yerine getirilmez. İşte o zaman pişmanlığa gömülür.

O halde aklı başında olan kimse, ölülerin durumunu düşünmelidir. Ölüler iki rek’at namaz kılmak için veya bir defa kelime-i tevhid söyleyebilmek için veyahut bir tek kere Allah-u Zülcelal'i zikretmek için izin isterler, fakat kendilerine izin verilmez. O zaman da günlerini gaflet içinde harcıyorlar diye, yaşayanlara hayret ederler.

Onun için Yahya bin Muâz (rahmetullahi aleyh) şöyle demiştir: "Ey Âdemoğlu! Rabbin seni selamet ve esenlik yurdu olan cennete davet etmiştir. Sen dünyada iken bu davete icabet edersen, o yurda girersin. Fakat kabre konulduktan sonra, icabet etmiş olmayı temenni edersen, iş işten geçmiş olur."

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
çok önemli ve güzel bir konu can abim..
kabrini nur ile döşeyenlerden olalım inşaAllah...
Allah razı olsun abim..

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Rabbim razı olsun inşaAllah Rabbim herşeyin hayırlısını nasip etsin cümlemize..

umutumut

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Takım
Galatasaray
ALLAH razı olsun.Ölümü daim aklımızda tutabilmek davranışlarımızı düzenlemekte bizlere büyük ölçü olacaktır.

sbetül

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Allah razı olsun rabbimin huzuruna vardığımızda memnun olduğu kullarından eylesin kabir ve cehennem azabı göstermesin inşallah inananlara

fatsalı

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
796
Takım
Trabzonspor
Elleine sağlık kardeş...faydalı bilgi için teşekkürler.........

sümeyya

SüKuT

Aldığı Beğeniler
39
Takım
Galatasaray
Rabbİm bİzlerİ kabİl azabindan korusun İnŞallah. Allah razi olsun abİm Çok gÜzel bİr konuydu. YÜreĞİne saĞlik.

Üst Alt