Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Hira

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Yok yok.. Bu böyle sürüp gitmeyecek. Ya Sana kavuşacağım sonunda ya sensizlikten öleceğim..

Ya yolda eski bir dostuyla ansızın karşılaşmış bir insanın sevinci olacak içinde, ya hiç tanımadan geçip gideceksin yanımdan; tanınmamışlığın beyninden vurulmuşluğunu yaşatarak...

Ya karşımda kollarını sevgiyle açmış bekleyeceksin beni, ya arkanı döneceksin hiç iltifat etmeyerek...

Ya birbirimize sımsıkı sarılacağız onca ayrı geçen zamanın acısını çıkartmak istercesine, ya sırtına kapanıp ağlayacak, kolunu çekiştirecek, yüzünü kendime döndürmeye çalışacağım; " Bırakma beni böyle yol ortasında" diye haykırarak..

Ya " Ayak izlerimi iyi takip ettin. Bana, böylece Kur'ana, böylece Allah'a uydun" diyeceksin, yüzünde güller açacak, birlikte gideceğiz sohbet ederek ve gülümseyerek.. veya " Yolun ortasında kendini bırakan sendin. Sırtını dönen, yüzünü bana dönmeyen sendin" diyeceksin...

işte o zaman gerçekten ölürüm. İşte o zaman yandığımın resmidir. İşte o zamandır ayrılık, hasret, yeis, hüsran ve daha ne beter acı varsa sonsuza dek içmek. İşte o zamandır bir kapıdan kovulup, başka gidecek kapısı olmayanın yaşadığı çaresizlik...
O zaman şimdidir oysa..İşte şimdi, henüz hayattayken hala. Eminim SEn hergün bana bakıyorsun, görüyorsun. Yüzüm sana dönük mü, kollarımı sana açmış mıyım, selamlamış mıyım seni bolca, sevgilerimi sunmuş muyum bugünde en içten dileklerimle, ayak izlerini takip etmiş miyim ?

ben sana gelmiş miyim günlerce, saatlerce, adımlarca , senin gibi yaşamaya çalışarak yaşayışımla anmış mıyım ?

Hayattayken hergün ve her vakit sana gelmyip, en sonunda bir kere o da ölürken mecburen gelen biri olmanın beter halini yaşamak istemiyorum. Göğsünü gere gere " Ben iman ettim. Getirdiklerini baş göz üstüne aldım ve vazifemi hasbelkader ifa ettim. Gösterdiği gib yaparak, yaşayarak seni kabul ettiğimi , sana inandığımı kainata ilan ettim. Sana benzedim ve sen de aynada kendini görmüş gibi beni tanıdın" diyebilmeyi ne çok isterdim

Oysa göğsüm gerilmek yerine daralıyor çoğu kez. Sana olan uzaklığımı , bu sırtı dönüklüğümü , ayak izlerin yol şeklinde önümde dururken sağa sola seksek gibi geçiş ve yalpalayışlarımı neyle izah edeceğimi bende bilmiyorum..

Ne söyleyebilirim ki mazaret olarak ?

"Ben ahirzamanda geldim. geldiğimde her taraf berbattı. Herkes kafasına göre yaşıyordu. Adının anıldığı yerlerden uzaktım.Hep başka şeyleri anıp bahsediyorduk. Medyadaki haberler, senin getirdiğin haberlerin önünde duvar gibi duruyordu. Günah işlmek çok kolay, iyilik yapmak çok zordu...

Bildiğim ve yaşamaya çalıştığım doğrular bu hengamede hedefine varmayan oklar gibi sağa sola uçup gdiyordu.
vs...vs.. Lütfen beni affet, beni kabul et ve bana yüzünü göster.."

Hira

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Olamaz..

Böyle mazaretlerim olamaz...

Ah !

İnsanın sıratı bu dünyada. İnsanın cennetide cehennemi de bu dünyada..Ahiret burada satın alınıyor. Yolu burada yürüyoruz. Geçiyor muyum sanki sıratdan senin gösterdiğin yoldan giderek. Kaçıyor muyum cehennemden , cennete doğr yürüyor muyum

Dünyadayken cenneti yaşamak cennete doğru yürümek ancak SENİNLE yanyana yürümekle mümkün.

Peki nedir öyleyse bu rahmete yeterince dönmeyen yüzüm. Gitmeyen ayaklarım ...Hep ben kaçmaya çalışacak, Sen sana dönük sırtımdan tutup engellemeye mi çalışacaksın endişeyle ?

Hep Sen benim için üzülecek, ben ise hiç yokmuşsun gibi mi davranacağım ? Güzel parfümler sürünmüş bir akrep olacak fani dünya karşımda, zehrinden habersiz ona koşmaya mı çalışacağım senin elinden kurtulmak isteyip.. En kırmızı, en büyük, en tatlı ama zehirli elmayı mı ısırmak isteyeceğim senin elinle gelen güzellikleri , şifaları umursamayıp...

Yok, yok ! Bu böyle sürüp gitmeyecek..

Ey ruhum ruhunun parçası olan "Sallallahü Aleyhi Vesselem" ! Ya sana döneyecğim yüzümü, ya seni soluyacağım, seni içeçeğim, seni anacağım her dem gösterdiğin gibi yaşayarak, ya da öleceğim...

Oysa sen, hep yüzünü bana dönmüş duruyorsun karşımda. Ben bazen mukabele ediyor, çoğu kez yumuyorum gözlerimi, sırtımı dönüyorum sana..Sen kollarımı tutuyor, ayak izlerini takip etmem için ikaz ediyorsun beni..

SEVGİLİM " Sallallahü Aleyhi Ve Sellem" zaten sırtımı sana döndüğüm zamanlarda ne kadar ölgün olduğumu, solduğumu Ve Efendim ayak izlerini takip etmeyp farklı izlerin peşine düştüğümde ayaklarımın nasıl yara bere içinde kaldığını görüyor ve şefkatli yoldan gitmeyip darbe aldığım her vakitte üzülüyorsun biliyorum.

Lütfen

Bir gün yanına gelirsem , bana yüzünü dön!

beni selamla...

Ve böyle olması için de , yaşarken yüzümü hep sana dönmem, sana dönük yaşamam için bana dua ve yardım et ! Hepimize !

Amin....

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
Günah işlemenin kolay,iyilik etmenin ise zor olduğu bir hayat yaşıyorken insanlık;

"Ey ruhum ruhunun parçası olan "Sallallahü Aleyhi Vesselem" ! Ya sana döneyecğim yüzümü, ya seni soluyacağım, seni içeçeğim, seni anacağım her dem gösterdiğin gibi yaşayarak, ya da öleceğim..." diyebilmek çok güzel......

"Seni yaşamadan ölmek haramdır müminlere"........

çok derin ve güzel bir yazı,sağolasın Hira....

peri

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Ey ruhum ruhunun parçası olan "Sallallahü Aleyhi Vesselem" ! Ya sana döneyecğim yüzümü, ya seni soluyacağım, seni içeçeğim, seni anacağım her dem gösterdiğin gibi yaşayarak, ya da öleceğim..."

YÜREĞİNE SAĞLIK HİRA....
RUHUMUZU AYDINLATTIN............
ALLAHIM SANA İBADET ETMEDEN YAŞAMAK GÜNAHTIR BİZLERE....

Hasbi

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
es saletü vesselemü aleyke ya resullallah

Şu fani alemde ona bolca selam ulaştıranlardan ve ebedi alemdede onun şefaatine nail olanlardan oluruz inşaAllah..

Hira Abla Allah(c.c.) razı olsun..

Hira

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Umarım cümlemiz kırık , dökükte olsa; yara bere içinde de olsak; herşeye rağmen en sonunda yüzümüzü O'na "Sallallahü Aleyhi Vesselem" çevirmeyi başarırız. Allah cümlemize nail etsin. Hepinizden razı olsun inşaAllah. Amin..

" Ey insanlar

Size kendi içinizden öyle bir peygamnber geldi ki, sizn sıkıntıya uğramanız ona pek ağır gelir. O size düşkün , mü'minlere çok şefkatli, çok merhametlidir " (tevbe,128..)

"Ey insanlar, ey Müslümanlar ! Böyle hadsiz bir şefkatiye sizi irşad eden ve sizin menfaatiniz için bütün kuvvetini sarf eden ve manevi yaralarınız için, kemal-i şefkatle, getirdiği ahkam ve Sünnet-i seniyyesi ile tedavi edip merhem vuran bir zatın bedihi şefkatini inkar etmek ve gözle görülen re!fetini itham etmek derecesinde O'nun sünnetinden ve tebliğ ettiği ahkamdan yüzlerinizi çevirmek ne kadar vicdansızlık, ne kadar akılsızlık olduğunu biliniz" ( 11. Lem'a ..8. nükte, s:107)

Hira

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Allahumme sallı ala nebıyyına MUHAMMED "Sallallahü Aleyhi Vesselem"

Üst Alt