Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

mihri-ban

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Orjinal Yazarı HayalMavisi
Sadi Şirazininn aşkı çok güzel bir tarifi var:
"aşk, ateşten bir denizi mumdan kayıkla geçmeye benzer" der

gelelim benim nacizane görüşüme.
şartlanmışlıklarımızdanmıdır nedir nedense aşkı kendisine helal olmayan birine duyulan his olarak algılayıp ona göre yanıtlar yazarız. peki insan eşine aşık olamaz mı?

"olamaz" diyenleri duyar gibiyim :) genelde evlilikler aşk yada abartılmış sevgi ile başlayıp sonunda hüsran ile neticelendiğinden olsa gerek.

fakat ben bunun olumlu örneklerini de gördüm. anti parantez bunu da belirtmek isterim. (birbirine zamanla aşık olan çiftleri yani)

aşık olduğu şeyde yok olur insan, sürekli onu düşünür, onu hayal eder, onun hoşuna giden davranışlar yapmak ister, ne yana baksa onu görür. bu sebeple Allah aşkı aşkların en güzelidir. sonunda vuslat olan tek aşk allah aşkıdır. kula duyulan aşkta firak vardır. üzüntü vardır.

kusurlarla bezeli birine aşık olduğunuz zaman onun hep iyi yanlarını görürsünüz. gün gelir gözdeki perde yavaş yavaş kalktığında ızdırap duyarsınız, hayal kırıklığı yaşarsınız.

fakat insan evvela sever ise ardından o kişi helali olur ise ve aşkların en güzeline ermede el ele yürür ise birbirlerini de aşka yakın şekilde severler..

ve bana göre evlenecek çiftlerin birbirini sevme sebeplerinin başında da imani ve ahlaki yönden güzellikleri geliyor. ardından o güzel aşk geliyor.

sır burada gizli

düşüncenize katılıyorum ......

eslem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
ya bişi sorucam aşık olmakdan korkan arkadaşlar nasıl evlenicekler heralde evlendikleri gün eşlerini görmeyi düşünmüyolar :D

lafım yanlış anlaşılmasın aşık olmakdan kastım gezip dolaşıp helal dairesinin dışına çıkmak değil.. ama sonuçda bir insanın evlenmesi için evleneceği kişiyi görüp sevip yada aşık olup evlenmesi iiçin bir hak tanınmışdır ..yoksa sevmeden, görmeden, tanımadan evlenip sonradan boşanmakmı daha iyi ..

birde ben inanmıyorum yada hiç rastlamadığım için inanamıyorum bu zaman da gunahdan korkup 3. kere bakmayan insan çok çok nadirdir ..belki de % 3 kişidir..

OkuKalem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Orjinal Yazarı eslem
ya bişi sorucam aşık olmakdan korkan arkadaşlar nasıl evlenicekler heralde evlendikleri gün eşlerini görmeyi düşünmüyolar :D

lafım yanlış anlaşılmasın aşık olmakdan kastım gezip dolaşıp helal dairesinin dışına çıkmak değil.. ama sonuçda bir insanın evlenmesi için evleneceği kişiyi görüp sevip yada aşık olup evlenmesi iiçin bir hak tanınmışdır ..yoksa sevmeden, görmeden, tanımadan evlenip sonradan boşanmakmı daha iyi ..

birde ben inanmıyorum yada hiç rastlamadığım için inanamıyorum bu zaman da gunahdan korkup 3. kere bakmayan insan çok çok nadirdir ..belki de % 3 kişidir..

:D Katılıyorum...

bazı arkadaşlar en büyük aşk ALLAH Aşkıdır diyorlar.. nedir Allah aşkı ... ÇOK MERAK EDİYORUM .. bu sölediklerine inanarakmı söylüyorlar... ??

eslem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Alıntı:
Orjinal Yazarı eslem
belki de % 3 kişidir..

eslem sen istatikçi olsaymışsın keşkem

olurum musab seni kırcağıma yumurta kırırırm :D :D

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
neyse konumuza dönelim hemen geyix olayına döndürme :D

Hasbi

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
İsteyen istediği ölçüde sevsin sevdiğini sırf dünyevi olan sevgi bakalım kime faide getirecek....

Ölçüye vurgu yapıyorum ...

İslam ölçü dinidir..Hiçbir sevgi Allah(c.c.) sevgisini geçmemeli ...Diyorum...

konuyu başka taraflara çekmeyelim...

sevgi,aşk,mutluluk,hüzün,sinir,öfke,merhamet gibi duygular verilmiş ne yani şimdi bunlarımı kullanmayalımmı diyenler varsa ...

ben tartışma ortamına girmeksizin sadece alacağım tepkiye rağmen doğruyu söylüyeceğim..

evet bunlar kullanılmalı ama yerine göre kullanılmalı seveceğin insana kızmamalısın kızacağın kişiyi sevmemelisin..

mesela senin için hayırlı olanı söylüyene senin hoşuna gitmedi diye kızmamalısın..
mesela senin imanına söz edene ona sevgi nazarıyla bakmamalısın..

Her şeyin ölçüsü var kişi sevdiğini Allah(c.c.) için sevmeli...Buğz ettiğine de Allah(c.c.) için buğz etmeli..

ben seni seviyorum derken "seni Allah(c.c.) için çok seviyorum" demek çok mu zor bumu zorunuza gidiyor Allah(c.c.) aşkına..

Konu başlığı bir kimseye aşık olmak günahmı...benim cevabım eğer ölçü kaçıyorsa evet zaten hüküm sahibi Allah(c.c.)dır...

neden biri muhalif yazı yazdığı zaman tekzip etme tazyik etme anlayışı var bunu anlıyamıyorum...

Hepimizin müşterek noktası adalet değilmi neden sözlerimizi adalet terazisinde tartmıyoruz..

konyali-kiz

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
8
Original von YaMusaB
Aşık olmak günah değildir, çünkü eğer kötü birşey olsa eminim Allah bizlere bu duyguyu vermezdi...
Evet Ismail abi aski inkar edemessin ask insnain yaratilsiindan beri var olan bir seydir ask yotur demekte günahtir
cünki aska vardir ve Allah o duyguyu bizede vermistir
hicbirsey asksiz ve sevgisiz olmaz

ya benim baska bir problem var
ben rüyamda gördügüm birine asik oldum
rüyamda bir kac kere görmüstüm sonra bu rüyam benim kafayi karisitirdi
sonra bir gün bakitmki o kisi gercekten var :sulugoz:

bence asik olmak güzel birsey ben suan oldugum icin Allaha daha cok bagliyim
onu bana versin diye
ama o türkiyede

basima kac kere birilerinin aban asik olma belasi cikti karsima
tabi ben inanmadim cünki Türkyiede insan inanamiyor o gercekten asikmi oldu yoksa almanyaya gelmek icinmi böyle yapiyor ?(
ama hepsinden basim belaya girmeden uucuz kurtuldum Allaha sükür
cep numaramam kadar herseyi bulmuslar ya
bu yüzden cep nomu cöpe atmisitim

keremm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Galatasaray
Orjinal Yazarı yarali-gönül
Original von YaMusaB
Aşık olmak günah değildir, çünkü eğer kötü birşey olsa eminim Allah bizlere bu duyguyu vermezdi...
Evet Ismail abi aski inkar edemessin ask insnain yaratilsiindan beri var olan bir seydir ask yotur demekte günahtir
cünki aska vardir ve Allah o duyguyu bizede vermistir
hicbirsey asksiz ve sevgisiz olmaz

ya benim baska bir problem var
ben rüyamda gördügüm birine asik oldum
rüyamda bir kac kere görmüstüm sonra bu rüyam benim kafayi karisitirdi
sonra bir gün bakitmki o kisi gercekten var :sulugoz:

bence asik olmak güzel birsey ben suan oldugum icin Allaha daha cok bagliyim
onu bana versin diye
ama o türkiyede

basima kac kere birilerinin aban asik olma belasi cikti karsima
tabi ben inanmadim cünki Türkyiede insan inanamiyor o gercekten asikmi oldu yoksa almanyaya gelmek icinmi böyle yapiyor ?(
ama hepsinden basim belaya girmeden uucuz kurtuldum Allaha sükür
cep numaramam kadar herseyi bulmuslar ya
bu yüzden cep nomu cöpe atmisitim

desene beyaz atlı prensimi gördüm diye. :D :D :D :D

Üst Alt