Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Nur34

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3,761

A1D80C0F-E6B1-4D4B-B57D-909989A58BBB.jpeg

Bitki Yetiştirmenin Olumlu yönleri​

Journal of Physiological Anthropology dergisinde yayımlanan bir çalışma, kapalı yer bitkileriyle etkileşime geçmenin (dokunmak ya da koklamak gibi) fizyolojik ve psikolojik stresi azaltabildiğini gösterdi. Teksas A&M Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen bir araştırmaya göre de, çalışma alanınızda saksı bitkileri bulundurmak problem çözme becerilerinizi önemli ölçüde artırabiliyor. Kansas Devlet Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, saksı bitkilerini ve çiçekleri “cerrahi hastalar için müdahalesiz, ucuz ve etkili bir tamamlayıcı tedavi” olarak tanımlıyor. ????

Bu yazıyı babamda okumuş olmalı ki dün gidip bize sümbül ve adını bilmedigim bi cicek almıs :D
Dikkatinizi çekerim “bize” diyorum neden çünkü 2 tane :D
Yahu ben senin ince düsünmelerini severim be adam hzhz cok tatlı adamsın valla ????????

tabi bu fırsatı kacıramazdım hemen dedim ki “diger kızlarını arayayım da herkes yerini konumunu bilsin” ????

eneeem “onlarada whatsappten çiçek emojisi yolladım” demez mi:byll:

baba 60 küsür yasında bu kime niye yaranma çabası :D
Neyseki yine herkesin gönlünü aldı, en cokta annemin ❤
bu gaz ona bi 6 ay gider hzhz
Sonbahara Allah kerim :

Can benim düş benim ellere nesi :utang:

Bunlarda saksıya ektigim adını bilmedigimiz çiçeklerimiz 4 tane var 2 si annemin 2 si benim :D
(Bence hepsi annemindi ama kız cocuklarınında böyle bi huyu var çiçek görmesin havada kapıyo)

50DF26A1-46DF-4D6D-B85B-11DA5A0251A5.jpeg

EC09E44D-A963-4D3D-9E15-71CC6A4D2E5F.jpeg

Can benim düş benim nesi.

Nur34

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3,761
@Beste
Ben teşekkür ederim beğeniniz için ????????

Nur34

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3,761
Evet aynen öyle haklısınız ???? ben de bir toprakla uğraşan biri olduguma gore

...vuslat

gökyüzünü bilmeyen leke sanıyor kuşları...

Aldığı Beğeniler
19,193
Seviyorum saksıda çiçekleri...
Sabahları kalkınca günaydın kızlar diyorum misâl:)
Hediye gelen orkideyi saksı değişimi yaptım...kökler yok gibi ...cebellwşiyoruz bakalım yaaa nasip????????
Teşekkür ederim ablacm...selam söyle çiçeklerine????

Nur34

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3,761
Orkidelerin üç kısımlarından 4santim yukarıdan buducaksin canım teşekkürler bu bilgiler belki işine yarar

Orkide için sulama hayati derece önemlidir. Fazla sulama bitkinin köklerine onarımı zor hasarlar verir. Orkidenin sulaması bitki ihtiyacına ve iklime göre değişir. Ancak genellikle haftada bir kez ya da aynı ölçüdeki suyu iki ayrı güne bölerek ve dinlenmiş oda sıcaklığındaki su ile sulanmalıdır.

...vuslat

gökyüzünü bilmeyen leke sanıyor kuşları...

Aldığı Beğeniler
19,193
Orkidelerin üç kısımlarından 4santim yukarıdan buducaksin canım teşekkürler bu bilgiler belki işine yarar

Orkide için sulama hayati derece önemlidir. Fazla sulama bitkinin köklerine onarımı zor hasarlar verir. Orkidenin sulaması bitki ihtiyacına ve iklime göre değişir. Ancak genellikle haftada bir kez ya da aynı ölçüdeki suyu iki ayrı güne bölerek ve dinlenmiş oda sıcaklığındaki su ile sulanmalıdır.
Ablacm o aşama için köklerin canlanması gerek galiba...beklemedeyim
Tavsiyrn için teşekkür ederim????

Üst Alt