Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

fedayi

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
ORiJiNAL YAZARI : muhammed_ata
Derman kardeşim öncelikle duymuştum sanırım diye bişi söylemeniz çok büyük bir yanlış buna çok dikkat etmeniz gerekir..

Bildiğiniz bir ayet veya hadis varsa yazın yoksa vardı duydum sanırım demekle büyük bir vebal altına girmiş oluyorsunuz..

Lütfen kardeşlerim bir ayet veya hadis yazarken kaynağıyla yazın..

Bildiğim kadarıyla demişsin ben bunları ilk defa sizden duydum canı malı namusu toprağı için ölenlere ilk defa sizden şehid olduğunu duydum..

Bir insanın şehid olabilmesi için ilk başta iman gerekli ondan sonra eğer üzerindeki yaşadığı topraklar islam ile yönetiliyorsa ve o insan o topraklar uğruna ölürse şehittir..

Yoksa bu gün dünyanın dört bir yanında toprak için canı malı için savaşan var sen bunlara şehid diyebilirmisin..

Ona bakarsan israilliside pkk lısıda bizimkiler şehid diyor..

Yanlış anlaşılma olmasın ben askerlerimizi bunlarla kıyaslamıyorum..

Geçenlerde esir düşen askerlerimiz daha düne kadar kahramanken bu gün ise hain ilan ediyorlar.

Bu insanlar hakkında hüküm vermek okadar kolaymı..

Dikkat edersen derman kardeşim sen bütün kelimelerinde türklüğü müslümanlıktan önce kullanıyorsun..

Herkes türk olamaz demişsin nasıl böyle bir söz kullanıyorsun bir türkün bir araptan bir kürttten ne üstünlüğü olabilir..

Hiç bir insan kendi ırkını seçme hakkına sahip değildir..

Üstünlük ancak takvadadır bu gün kim daha takvalıysa üstün olan odur..

Lütfen bir daha yazarken islami hükümlerle bunlara karar verin kendi kafandan bunlara hüküm veremez siniz..

İsraile rusyaya karşı savaşırken illaki zafer elde edilecek onları yeneceğiz diye bişi varmı müsülmanlar için her zaman zafer vardır şehadette en büyük zaferdir..

Fzehra abla seni kast etmedim derman kardeşi ifade ettim ki bu hata yanlışa bir daha düşmesin yazarken düşünerek yazsın..
s.a kardeşime katılıyoyrum kimse delilsiz ayet hadis yazmasın vede ben müslümanım deyib bugün ölenleriçin şehit demesin vatan derkende hangi vatan kukla vatan dan bahsediyorsanız öyle zaten şehitte allahın dini yücelsin diye ölenler şehit olurlar küfür rejiminin yolunda ölenler şehit deyildironlar bilselerki baştaki komutanlar tarafından satıldıklarını bi bilseler ah bir bilseler asıl o paşaları kimin komutanları olduğunu onlarla savaşırdı bu ülkede bu rejimden kurtulur islam devleti olurdu.

derman_isterim

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Sevgili Peygamberimiz (a.s.) de birçok hadislerinde vatan sevgisinin ve savunmasının önemli bir görev ve sevabı çok bir hareket olduğunu haber vermişlerdir. Bu konuda birkaç hadis zikredelim:
D' **EFH' DB'! 'D9/H H' 3' DH' 'DDG 'D9'AJ) A'0' DBJ*EHGE A'5(1H' J' 'JG' 'DF'3

Siz düşmanla karşılaşmayı dilemeyiniz; Allah'tan afiyet isteyiniz. Düşmanla karşılaştığınız zaman da sabır ve gücünüzle karşı koyunuz.,

9JF'F D' *E3GE' 'DF'1 9JF (C* EF .4J) 'DDG H 9JF ('** *-13 AJ 3(JD 'DDG

İki göze ateş dokunmayacaktır. Biri Allah korkusundan ağlayan göz; diğeri de Allah yolunda, gece vakti ( karakol) bekleyen (nöbet tutan) ve düşman gözleyen göz

derman_isterim

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Şehitlik malıyla, canıyla Allah yolunda, Onun dinini yüceltmek, sahibi olduğu yurdunu, vatanını, ırz ve namusunu korumak amacıyla savaşan kimselere; niyet ve gayretlerini kanlarıyla mühürlemiş olmaları sebebiyle Allah'ın verdiği bir unvandır. İslam Dinine göre bütün ameller niyetlere göredir ve Allah için yapılan hiçbir amel karşılıksız kalmayacaktır. Hal böyle olunca en değerli varlığı olan canını Allah yolunda feda eden kimselere Allah, şehitlik unvanını layık görmüştür.

Şahadet (Şehitlik), dini bir kavramdır. İslam dininin bilerek ve isteyerek Allah için, din vatan ve kutsal değerleri için ölümü göze almanın bedeli olarak insana bahşettiği yüce bir makamdır. Şehit, kelimesi, aynı zamanda Allahın sıfatlarındandır. Kuran-ı Kerimde Şehit (Şüheda), Şahit, Şahitlik ve Şahadet, gibi kavramlar bir çok yerde geçmektedir.

Burada konumuza örnek teşkil etmesi bakımından Kuran-ı Kerimin muhtelif ayetlerini şöyle sıralayabiliriz:

"Allah yolunda öldürülenlere "ölüdür" demeyin. Aslında onlar diridirler fakat siz bunu bilemezsiniz." (2/154)

Allah adaleti ayakta tutarak, kendisinden başka ilah olmadığına şahitlik etmiştir. Melekler ve ilim sahipleri de öyle. Ondan başka ilah yoktur. O güçlüdür, hikmet sahibidir.(3/18)

"Allah yolunda öldürülür veya ölürseniz, Allah'ın bağışlaması ve rahmeti onların topladıklarından daha iyidir." (3/157)

Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma. Bilakis onlar diridirler,Rableri katında Allahın, lütfünden kendilerine verdiği nimetlerin sevincini yaşayarak rızıklandırılmaktadırlar. Arkalarından kendilerine ulaşamayan (henüz şehit olmamış) kimselere de hiçbir korku olmayacağına ve onların üzülmeyeceklerine sevinirler. (3/169,170)

Kim Allaha ve Peygambere itaat ederse, işte onlar, Allahın kendilerine nimet verdiği peygamberlerle, sıddıklarla, şehitlerle ve iyi kimselerle birliktedirler. Bunlar ne güzel arkadaştır. (4/69)

"Öyleyse, dünya hayatına karşılık ahireti satın alanlar, Allah yolunda savaşsınlar. Kim Allah yolunda savaşırsa ister ölsün ister galip gelsin. Biz ona büyük bir ödül vereceğiz."(4/74)

Üst Alt