Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

sümeyya

SüKuT

Aldığı Beğeniler
39
Takım
Galatasaray

Iki arkadaş varmış. Çok samimi ve aralarından su sızmaz denecek kadar yakınlarmış. Birisi Ahmet diğeri cemil.

bir gün Ahmet cemile demiş ki "-iki tane evin olsa birini bana verir misin?" cemilde kendinden emin bir edayla "- tabi canım aramızda lafımı olur?" demiş.

Ardından cemil Ahmet’e senin iki tane tarlan olsa birini bana verirmisin " demis.

Ahmet’e elbette canına kurban olsun aramızda lafımı olur? demiş. bu muhabbet değişik şeyler üzerine sürmüş her biri sahip olduğu ev, araba, tarla, bahçe vs . Rahatlıkla yarısını arkadaşıyla paylaşabileceğini iddia ediyormuş.

Derken cemil Ahmet’e sormuş? Senin iki tavuğun olsa birini bana verirmisin? diye.

Ahmet duraklamış ve cevap vermiş"-hayır vermem"

tabi cemil şaşırmış. Daha önce evi arabayı tarlayı gözü kapalı vermeye razı olan Ahmet neden bir tavuk için hayır demişti. Sebebini sordugunda Ahmet’in cevabı manidarmış "- çünkü benim iki tavugum var!"

evet peki biz nerede yer alıyoruz soralım kendimize, hep şöyle şöyle olsa şu şu iyiliği yaparım mı diyoruz, yoksa sahip olduklarımızla yapabileceğimizin en iyisini mi yapıyoruz.?

yoksa sahip değilken ben şunu şunu yaparım deyip, cenabı Hak o imkanları bahşettiğinde hayır hasenat yolunda zerre harcamıyor muyuz.?

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Nede olsa insan oğlu işte....Açtır açtır her zaman açtır...

Derlerya gözünü toprak doyursun....

Allah göz tokluğu gönül tokluğu ve nefs tokluğu versin...

Manidar paylaşımınız için allah razı olsun kardeşim.

Dua ile kalın....

fatsalı

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
796
Takım
Trabzonspor
Emeğine sağlık bacim çok güzel hikaye idi..... gerçekten ihtiyacı olan varsa samimiyetle söylüyorum her konuda varım ben....maddi olsun manevi olsun....ellerine sağlık....

hakan55

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
11
Takım
Fenerbahçe
Rabbim razı olsun manidar bir paylaşımdı. Bizler malımızı mülkümüzü elimizden gider bende de kalmaz deyip vermekten kaçınıyoruz. Oysaki Vermekle birşey kaybetmez aksine kazanırız. Rabbim bizleri onun yolunda harcayanlardan eylesin inşALLAH.

Ahi

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Diğer
Allah razi olsun..

Rabiye_A

Nur yuzlunun sevdalisi...

Aldığı Beğeniler
15
çok guzeldi, emegine saglik canim benim!!

Üst Alt