Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Habibemsin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Bu konuyu belki hepinizde bir yerlerde bir sekilde tartismisinizdir.
Istedimki bunu birde burada konusalim.
Yanliz herkezden ricam kimse Arama motorlarinda veya baska sayflarda kopya edip yapistirmasin!
Herkez bildigi kadar kendi düsüncelerini yazsin!
Tabi bu sorumuzun cevabini en sonunda güzel bir sekilde yazacagim...

Allaha Tanri denirmi?
Evet diyorsaniz neden sakincasi olmadigini yazarsiniz!
Hayir diyorsaniz neden denilemez aciklamasini yazarsiniz!

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
Tabiki her dinin kendine göre farklı bir soyleyiş biçimi vardır ama bence denilmemesi gerekmektedir..Fikirlerinizi bekliyorum..

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Allah ismi ile Allah'dan başka hiçbir mabud anılmamıştır ve O nun benzeri de yoktur.....
Tanrı ve Hüda isimleri Allah gibi özel bir isim değil aksine ilah, rab, mabud gibi umumi bir isimdir. Arapça'da ilah ın çoğuluna alih,rab"ın çoğuluna erbab , Ancak Allah'ın çoğuluna "Allahlar" denildiği ne işitilmiş, ne görülmüştür

Bu bakımdan zaruret olmadıkça Allah mefhumu karşılığında yine ve yalnız Allah kelimesini kullanmalıdır....

ben böyle biliyorum canım

sifaderyasi

ESKİ DOST

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Diğer
İnsanı, dünyayı, kâinatı, görülen veya görülemiyen bütün varlıkların yaratıcısı. Allah ezelidir; yani varlığının başlangıcı yoktur, çünki yaratılmamıştır ve varlığı devamlıdır, sonsuzdur. Hiç bir şey yokken o yine vardı. Allah'ın ilmi, kudreti ve iradesi ve diğer sıfatları da sonsuzdur. O herşeyi ve hepimizi her an bilir ve görür. Allah'ı doğru olarak bilmek için ondört sıfatını doğru ve tam anlamıyla bilmek lâzımdır. Allah ismi bu sıfatları da kapsar. Allah'ın müslümanlarca zikredilen 99 ismi vardır. Bu isimler, O'nu doğru olarak bilmemiz, Allah'ı daha iyi anlamamıza yardımcı olur. Allah'a Tanrı demek çok yanlıştır. Allah isminin mânasını ifade eden başka bir kelime hiç bir dilde yoktur. Tanrı sözü müslümanlıktan önceki Türklerin şamanizm denilen batıl dinlerinde güneş ilâhı manasına gelen Tengri sözünün bugünkü dilde aldığı şeklidir.

(Bütün Esmâ-i Hüsna'nın ifâde ettiği mânalar ile bütün sıfât-ı kemâliyeye Lâfza-i Celâl olan "Allah", bil'iltizam delâlet eder. Sair ism-i haslar yalnız müsemmalarına delâlet eder. Sıfatlara delâletleri yoktur. Çünki: Sıfatlar, müsemmalarına cüz olmadığı gibi aralarında lüzum-u beyyin de yoktur. Bu itibarla ne tazammunen ve ne iltizâmen sıfatlara delâletleri yoktur. Amma Lâfza-i Celâl bil-mutâbakat Zât-ı Akdese delâlet eder. Zât-ı Akdes ile sıfât-ı kemaliyye arasında lüzum-u beyyin olduğundan, sıfatlara da bil-iltizam delâlet der. Ve kezâ Uluhiyet ünvanı Sıfât-ı kemâliyyeyi istilzam etmesi ism-i has olan "Allah"ın da o sıfâtı istilzam ettiğini istilzam ediyor. Ve kezâ, "Allah" kelimesi de, nefiyden sonra sıfatlar ile beraber düşünülür. Binâenaleyh, "Lâ İlâhe İllallah" kelâmı, Esmâ-i Hüsnânın adedince kelâmları tazammun ediyor. Bu itibarla, şu Kelime-i Tevhid kelâmı delâlet ettiği sıfatlar itibariyle bir kelâm iken bin kelâm oluyor. M.N.)

Zühre

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
En güzel isimler (el-esmâü'l-hüsnâ) Allah'indir. O halde O'na o güzel isimlerle dua edin. Onun isimleri hakkinda egri yola gidenleri birakin. Onlar yapmakta olduklarinin cezasina çarptirilacaklardir. (Araf:180)

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
Arkadaşlarımız gayet güzel açıklamışlar..bize söz kalmamış..benim de kanaatim odur ki;ALLAH(c.c) kelimesi yerine tanrı kelimesi kullanılmaz..

hakan_48

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Bencede Allah (c.c.) tanrı denmez. Kuranı kerimde Allah (c.c.) 99 ismi celilesi vardır ama hiç tanrı ismi zikredilmemiştir.

AskSairi

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Fenerbahçe
Original von Zühre
En güzel isimler (el-esmâü'l-hüsnâ) ALLAH'indir. O halde O'na o güzel isimlerle dua edin. Onun isimleri hakkinda egri yola gidenleri birakin. Onlar yapmakta olduklarinin cezasina çarptirilacaklardir. (Araf:180)

peri

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
HER DİNİN KENDİNE GÖRE KULLANIŞ ŞEKLİ VAR AMA TANRI KELİMESİNİ BEN KABUL ETMİYORUM.
ALLAH'TIR BİZİM DİNİMİZDE.

Habibemsin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Cenabi Allahin söylendigi zaman kalb ve gönülleri dolduran ve kainati manalandiran allah ismi celali ve doksandokuz mübarek ismi ve sifatlari bulunuyorken Onu baska uyudurma isimlerle anmak yakisiksiz bir hareketdir.
Bilhassa Allah ismini söylememek icin israrla Tanri kelimesini kullanmak iyi niyetten kayaklanan bir düsünce degildir.
esasen tanri kelimlesi bir olan Allahi tanimayip baska uyudurma mabutlara isim olarak verilmistir. Yertanrisi göktanrisi gibi...
Halbuki Cenabi Allah böyle isime ihtiyaci olmadigi gibi kendi bildirdigi isimlerin disinda carilmasini dua ve niyaz edilmesini istemektedir.
Ismi Ahmed olan bir insana Agac ismi Hatice olan insana Dal diye cagirirsaniz size ne kadar kizacagini hatta darilip küsecegini yanlislikla söylemisseniz "Benim ismim agac /dal deyil Ahmed veya Haticedir " diyecegi kesindir.
Bir kul olan insan kendi ismiyle deyilde uyudurma bir isimle cagrildigi zaman nasil kiziyorsa kainatin Rabbi olanYüce Allah kullarinin kendisini uyudruma isimlerle cagirilmasina hic riza gösterirmi?

Alinti:
Meseleler ve cözümleri
Mehmed Paksu

Üst Alt