Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
Sizlerle taaa ötelere, insanlık tarihinin başına dönelim. Adem babamızın ve Havva annemizin yaratıldığı zamana,
Rabbimiz onları var ettikten sonra cennetine koydu. Cennetin bütün nimetlerini ayaklarına serdi. Ama bir de yasak getirdi. Bir ağaç. Ve onları şeytan konusunda uyardı.

İblis insana düşmanlığını ilan etmişti bir kere. Adem ile eşinin ayaklarını kaydırmak için fırsat kollamaktaydı. Ve günün birinde söylediği yalanla onların akıllarını büyüledi. Derken yasaklı ağacın meyvesinden yediler. Bir anda dünyaları değişti. Yeryüzüne düşüverdiler. Ama ayağa kalkıp, rablerine varan bir yol tuttular. Böylece insan neslinin yolculuğu başlamış oldu (Kardeşlerimizin Bakara 30-39 arasını ve Taha suresi 115-125, Araf 11-25 arası ayetleri okumasını tavsiye ederim).

Düşünsenize bir kere cennette yaşıyorsunuz. Bir dediğiniz iki edilmiyor. Bir eliniz yağda bir eliniz balda. Ne soğuk ne sıcak bilmiyorsunuz. Bu tablonun içine güzellik adına her ne varsa yerleştirilmiş. Sizde hayranlık içinde seyrediyorsunuz. Derken bir hata yapıyorsunuz. Yaşamınız tepe taklak oluyor. Kendinizi yeryüzünde buluyorsunuz. Artık üşüyorsunuz. Karnınız acıkıyor, yiyecek peşinde koşuyorsunuz. Geceler korkutuyor sizi. İliklerinize kadar insan olduğunuzu hissediyorsunuz.

Çölde kaybolmuş gibisiniz.
Yabancısınız. Yalnızsınız. Bir dosta, kılavuza o kadar ihtiyacınız var ki. Bakışlarınız gökyüzünde dolanıyor. Kutup yıldızının parıltısı yüzünüze ışıyor. Rabbinizin yüreğinizi dolduran sıcaklığını hissediyorsunuz bir anda. Üşümüyorsunuz artık. Korkularınız yok olup gidiyor. Her şey size tanıdık gelmeye başlıyor. Ben bu yükü nasıl kaldırırım diye düşünürken, bir de bakıyorsunuz koca dünya yüreğinize sığıvermiş.

Hz.Ademin ki böyle bir yolculuktu işte. Cennette başladı, ve cennette son buldu. Dünyası evine uzanan bir yol oldu. Her insanında yolculuğu cennette başlar ama cennette son bulur mu? Cevabı kendi dünyasında saklı.

Açık olan şu ki; haramlar dikili ağaçlar gibidir. Siz ona yaklaşmadıkça onlar size yaklaşamaz. Ve bu ağacın müptelası insan ve cinden şeytanlar dibinde sizi beklerler. O taraflardan geçmeye görün, hemen karşınıza çıkıp türlü yalanlarla aklınızı çelmeye çalışırlar. Ki haramın meyvesinden yiyesiniz.

Meyve tatlı gelir önce, ama ya sonra. Acısını bütün bir ruhunuz hisseder. Bir kere yoldan saptırdılar mı da, denizde kum şeytanda yalan çok aldatmak için. Bir daha, bir daha derken artık sizde bir yol kesen olup çıkmışsınız.

Salih bir kul olmak işte bu noktada gösterir kendini. Şeytan bile gücünün ona erişemeyeceğini bilir. Çünkü o insan hatasının kendisinden başlayarak bütün bir aleme zarar vermek olduğunun bilincinde ikincisine tevessül etmez. Tövbesine bütün bir hayatını şahid kılar

Diyecek çok daha söz var ama son olarak şunu söylemek istiyorum.Yasak ağaç Adem(a.s.) ve eşi için küçük bir imtihandı. Her ne kadar kaybetmiş olsalarda, bu hatadan kendi paylarına düşen dersi almış olarak asıl büyük imtihanı verdikleri dünyadan kazanmış olarak rablerine döndüler.

Unutmayın her şafak yeni bir yolculuk başlar. Selam ve dua ile...

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
Gece dökerken hüznünü üstüme üstüme ben çırılçıplak ruhum ve kalbimle,günahlarımın her biri bir yanımı sarmışken ömrümün sıratlarından geçip sana gelmeye niyetleniyorum.Yüzüm ve gönlüm sağa dönük olsada sol omzumağır geliyor,ağlıyorum.Hayal ediyorum altından ırmaklar,akan cennet vadilerini,iri gözlü tazecik eşleri,mis kokulu yemişleri ve haddim olmayarak.Alemlerin,gecenin,gündüzün,ayın ve güneşin sahibini.Ana,baba,yar,yaren neymiş?kimmiş?sen bendeyken diyorum.Riayet etmediğim emirlerin,kulak vermediğim buyrukların düşüyor zihnime,utanıyorum...Tövbeler dileniyorum,mağfiret istiyorum,seni söylüyor hep dudaklarım.Arkadan konuştuklarım,başa kaktıklarım, kapımı çalıyor dilime kramplar giriyor ve susuyorum...Ama bu güle giden dikenli yolda en çok üç harfe sığdırmaya çalıştığım aşk engelliyor beni."Ben bu değilim,ne üç harfe,ne üç güne sığarım"diyor haykırarak.Onunla açıp gözlerini ona kapamalısın yüreğini.
Sevda nedir?deyince yalnız ve yalnız "O" diyebilmelisin diyor yüzüm daha da bir kızarıyor yüzümü seccadeden kaldıramıyorum.Derken;utançla özür diliyorum aşktan.Onun kelamlarıyla dolu bir çuval harfe daldırıyorum ellerimi.
En değerlilerinden bir kaçını bulup seçiyorum kendime,mavi göklerimin en üstüne "Estağfirullah"yazıyorum.Ve kocaman bir levha iliştiriyorum köşesine;
"Bu kalp O'nsuz olan her türlü sevgiye ilelebed kapalıdır"diye..

DuaM

cici anne :)

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Galatasaray
sevgimmm Rabbim razı olsun..

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Bir defasın da Peygamber nEfendimzi yattığı yerden uyandırmışlar ve bakmışlarki üstünde yattığı hasırın izi vucüdunda belirmiş....dünya sizin nurunuz için yaratılmış ken siz bu halde Efendimiz diye söylenmişler sahabaeler....Efendimiz sav. --benim gözümde dünya birinin bir ağaç gölgesinde konaklamasıve kalkıp gitmesi kadar değrlidir--- diye buyurmuşş....

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Salih bir kul olmak işte bu noktada gösterir kendini. Şeytan bile gücünün ona erişemeyeceğini bilir. Çünkü o insan hatasının kendisinden başlayarak bütün bir aleme zarar vermek olduğunun bilincinde ikincisine tevessül etmez. Tövbesine bütün bir hayatını şahid kılar

Diyecek çok daha söz var ama son olarak şunu söylemek istiyorum.Yasak ağaç Adem(Aleyhisselam.) ve eşi için küçük bir imtihandı. Her ne kadar kaybetmiş olsalarda, bu hatadan kendi paylarına düşen dersi almış olarak asıl büyük imtihanı verdikleri dünyadan kazanmış olarak rablerine döndüler

Bu kalp O'nsuz olan her türlü sevgiye ilelebed kapalıdır"diye

ALLAH razı olsun ablam.çok güzeldi.

yüce MEVLAM bizleri bu dünya imtihanından en güzel şekilde,onun istedigi şekilde geçip,S.A.V e layık bir ümmet olup,onunla kevserde beraber olan selim kalp sahibi salih ve saliha kullarından etsin.

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
Allah (cc) razı olsun Melek kardeşim güzel bir yazıydı...
ellerine sağlık...dua ile...

Üst Alt