Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

henazım

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Beşiktaş
ERKEK: s.a
KADIN:a.s
ERKEK:nasilsin kardesim?
KADIN:elhm iyiyim ya siz?
ERKEK:Allaha hamduseanlar olsun binlerce kez..
KADIN:amin ins.
ERKEK:nerelisiniz?
KADIN:niye sordunuz?
ERKEK:sohbet etmek icin ortak konular yakalamak lazim oacidan yani…
KADIN:ozel konulara girmiyorum kusura bakmayin:(kendini agirdan satan kadin tipi)
ERKEK:siz beni yanlis anladiniz kardes ben sadece islami konularda fakir alisverisi yapmak istiyorum…
KADIN:buyrun o zaman konu belirleyin?
ERKEK:peki konumuz izdivac olsunmu?
KADIN:olabilir.
ERKEK:Islamda evlilik sunnetmidir farzmidir sizce?
KADIN:kisiden kisiye degisir,kimine sunnettir kimine farzdir.
ERKEK:evet haklisiniz .Peki esinizde arayacaginiz vasiflar nelerdir?
KADIN:oncelikle dindar olmali,ruh guzelligi olmali,fedakar,vefakar ve cefakar olmalidir.
ERKEK:anliyorum efendimiz sav de oncelikle dindar olani secmemiz gerektigini ogutluyor.
KADIN:evet ya ben evlenecegim kiside ilk arayacagim ozellik kesinlikle dinine bagli olmasidir,yoksa evlenmem(sanki baska istegi yok hanimefendinin nasilda bi cumlede ozetleyiverdi)
ERKEK:bu arada cemaat ehlimisiniz?
KADIN:evet ya siz?
ERKEK:bende.(beynamaz cemaatindendir asilda)
KADIN:kime baglisiniz?
ERKEK:..........
KADIN:............
ERKEK:hmm.masallah
KADIN:Ne is yapiyordunuz?
ERKEK:ozel bi sirkette satis temsilcisiyim(24 saatin 12 saatini chatte kiz tavlamakla harcarim diyecek degil ya)
KADIN:allah muvaffak etsin helal kazanclar nasip etsin ins.
ERKEK:allah razi olsun,siz ne ile mesgul olursunuz?
KADIN:bende iste basortusunden dolayi okumadim evdeyim(halbuki ya universiteyi kazanamamistir yada hic okumamistir taktige bakin hizaya gelin islam mucahidesi!)
ERKEK:ne kadar guzel demek inancinizdan taviz vermediniz(tahayyul kusatmistir erkegi,karsisinda hayallerinin mucahidesi bi es adayi!)
KADIN:yaaa ozel sorular sormayin lutfen ben buraya dini bilgi edinmek icin giriyorum baska bi istegim yok.(nazina tukurdugumunun taktisyeni)
ERKEK:peki konumuza donelim o zaman peygamber efendimizin,sahabe i kiramin evlilikleri gibi bi evlilik dusunebiliyormusunuz?
KADIN:nerdeeee tirnaklari bile olamayiz,hangi kadin aise ve hatice validelerimiz gibi sevilmek istemez ki(tava gelen mucahide!tiplemesi)
ERKEK:anliyorum ama onlari ornek alip onlar gibi sevmeyi sevilmeyi deneyebiliriz,onlar bizler
icin birer rehberdir(saadede gelen erkek tiplemesi)

KADIN:evet haklisniz?
ERKEK:kac yasindasiniz?
KADIN:23(sehvet bilinci esir alinca hayaller ayyuka cikar ve ozel konu fasli kapanir)
ERKEK:bende 26,sizi gorebilirmiyim cok iyi birine benziyosunuz?(nihayet asil mevzu gelmistir ve erkek niyetini ortaya koymustur)
KADIN:hayir.kimseye gorunmem(hanim kardesimiz kendini agirdan satar)
ERKEK:bana guvenmiyormusunuz?sokakta carsida ne idugu belirsiz sarhos ve berduslar sizi gorebiliyor ve benim onlar kadar bile degerim yok oylemi?(birazda duygu somurusu lazim)
KADIN:peki ama bi seferligine baska gorunmem israr etmeyin lutfen(boylelikle asil maksatlar hasil olmustur)

Iste bu diyaloglar islami chat!odalarindaki haller,gerisini zihinlerinizde siz ekleyin.Tabi bu sozler iki kisi arasinda gibi gorunsede ayni sozler belki 100 kisiye soyleniyor.Gunluk yasantisinda selamun aleykum demekle yetinen zevat chatte ALLAHIN salami rahmeti bereketi ihsani ve ikramati uzerine olsun gibisinden uzun selamlar esliginde mukaddesati nefsi arzulari icin hoyratca kullanabiliyor,bir baska deyisle dini istismar ediyor.Iki ayri cinsin saatlerce konusup hic nefsani konusmayacakllari diye bisey sozkonusu olabilir mi?Asla ve kata olamaz.Bu diyaloglara site radyosu dini sohbet ve ezgilerle malesef asr-i seriflerle katkida bulunuyor.Dusunun kuran esliginde namzetler cilveler(maazallah).Bu tur sohbetlere imkan saglayan chat odalarina p…lik yapiyorlar desek agir bi itham olurmu acaba?HZ.peygamberin a.s kadin ve erkek bi basina kaldiginda ucunculeri seytandir sozunun hakikatini misallendirdigimiz chat diyalogunda goruyoruz.Su hadisi hatirlatmakta fayda var,buyuruluyor ki:Her kim ahiret isiyle dunyalik menfaatini temin ederse ahirette nasibi yoktur…Bu tur diyaloglarda ALLAH ve RASULUNUN adi,degisik cemaat ve tarikatlarin isimleri sehevi arzulara kurban edilmektedir.Yalan ve riya chat odalarinin ayrilmaz ikilisidirler…Hal boyleyken duygusal sarhosluga kapilmis adeta transa gecmis chatseverlerin asilsiz safsatalari ne kadar kale alinir dusunmek lazim vesselam…RABBIMIZ BIZI BI AN BILE OLSA NEFSIMIZE BIRAKMA.AMIN.AMIN.AMIN…

engin.

... Bir_Katre ...

Aldığı Beğeniler
67
Takım
Fenerbahçe
Bu konuyla ilgili okuduğum güzel anlamlı düşünmemiz gereken yazılardan biriydi. Bu Hadis-i Şerif başlı başına hayat felsefemiz olmalı.

Peygamber Efendimiz (SAV) buyuruyor ki:Her kim ahiret isiyle dunyalik menfaatini temin ederse ahirette nasibi yoktur…

Şimdi ben Affınıza sağınarak 3temmuzdaki İstanbul 'Da buluşuyoruz konusunda benim aklımda soru işaretleri oluştu. Acaba doğru bişeymi yapıyoruz İslam adına? Neticede masalarda erkek ve bayanlar ayrı yerde otursada birbirini görebilecek durumda olacak/mış (Ben öyle anladım). Erkekler ayrı bi yerde bayanlar ayrı bi semtte olsa bi sakınca olmazda, hal böyle olunca tartışmaya mahal vermeden vicdan rahatsızlığınıda hesaba katarak bu buluşmanın ayrı ayrı semtlerde yapılmasını öneriyorum. AltayMustafa abimden özürde diliyorum onların niyetleri ALLAH için toplanmak buna basta ben sonuna kadar inanıyorum güveniyorum. Ortada büyük bir emek var ve bana belkide kızanlar var ama benim nacizane fikrim bu yönde. HAKK'ın (C.C.) Rızası adına Daha hayırlı olucaktır inanın. Karar siz değerli abilerimizin ablalarımızın tabiki. Belki yanlış düşünüyorum ama kesinlikle tartışmak birbirimizi kırmak adına söylemiyorum.

Konuyu saptırdığım için hakkınızı helal edin. Günümüzde çok ailenin yuvasını yıkmıştır, çok ocağa ateş düşürmüştür bu chat olayı. ALLAH İnsi ve Cinni şeytanın ve nefsin her türlü oyunlarından Korusun inşaALLAH. Ahir zamandayız bundan on sene önce böyle olaylar aklımza dahi gelmezken şimdi haberlerde olanları görüyoruz. Kimbilir bi on sene sonra neler olucak. ALLAH herşeyin hayırlısını versin. RABBİM istikametinden ayırmasın. (AMİN)ALLAH Razı olsun

seylan_54

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,393
Henazım Hanım ile Engin Bey'in sözlerine kısmen katılıyorum. Ama çoğunlukla katılmıyorum.

1- İnternette yapılan chat'ler sakıncalıdır ancak burada önemli olan niyettir. Eğer yapılan her sohbete günha gözüyle bakacaksak burada yapılan sohbetler külliyen günah. Böyle bir yazıyı haklı göstermek forumdaki erkekleri zan altında bırakmaktan başka birşey değildir. Çünkü forumdaki aktif üyelerin çoğu bayanlardan oluşuyor. Ben şahsım olarak burada olan erkeklerin kötü bir niyet taşımadığına inanıyorum. İnsanların niyetinin kız tavlamak veya bayanları çeşitli emellerine alet etmek istediklerini düşünmüyorum. (Aynı şekilde bayanlarında böyle bir düşüncede olmadığını az çok tahmin edebiliyorum) Böyle bir niyetleri olsa bu forumda değil başka forumlarda pekala zaman geçirebilirlerdi.

2- İstanbul etkinliğinin sakıncalı olacağını düşünmüyorum. Çünkü yukarıda yazdıklarım bu durum için de aynen geçerli olmakla birlikte konuyu biraz daha açmak istiyorum.
Günümüzde artık erkeklerin ve kadınların hemen her alanda ortak hareket ettikleri yadsınamaz bir gerçek. Bu durumu okul sıralarından tutunda iş hayatında, sosyal yaşantının her alanından, siyasette, vs. hemen her alanda görebiliriz. Günlük hayatın hemen her aşamasına sirayet etmiş bulunan bu yaşam tarzında bizler karşı cins hakkında sürekli "acaba" diyerek yaşayabilir miyiz? Zaten bu şekilde bir sorgulama modunda hareket etmek bizlerin iyi niyetinin değil, kötü niyetinin göstergesi olur.

Bu düşüncelerim dini yaşantımıza uydurmaya çalışmak değildir. Günümüzün koşulları 1.400 yıl öncesinin koşullarıyla aynı olmadığından dolayı İslamiyetin muhkem olan değerlerine sahip çıkarak İslamiyetin müteşabih kurallarının günümüz koşullarına uyarlanması gerekmektedir. Sanırım müteşabih kurallarından birisi de bu durum olsa gerekir.

engin.

... Bir_Katre ...

Aldığı Beğeniler
67
Takım
Fenerbahçe
Güzel kardeşim doğru söylemişssin tabiki niyet önemli, 1400 yıl önceki koşullardada değiliz, tabiki artık bayan erkek içiçe okulda otobüste yolda işte beraber yürümekte ancak bunlar zaruri durumlar. Bizim buluşma işimizin zaruriyet olduğunu düşünmüyorum. Kaldıki bende görüşelim diyorum ancak erkekler atıyorum kadıköyde bayanlar beşiktaşta. Kendi kendilerine daha rahat hareket ederler. Katılırsın katılmazsın ayrı konu bana göre doğruları söylüyorum. Niyet olarak Uhibbunun ve Mustafa abinin temiz ve saf duygularla bu görüşmeyi plandıklarından adım gibi eminim. ''Demekki senin niyetin bozuk böyle düşünüyorsun!'' diyebilirsin onada eyvallah. Niyetleri ancak ALLAH bilir. Asla ve katiyen tartışma olsun karşılıklı polemik olsun diye değil Sadece benim KENDİ fikirlerim bu yöndedir .

seylan_54

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,393
''Demekki senin niyetin bozuk böyle düşünüyorsun!'' diyebilirsin onada eyvallah.

Engin Bey,

Sizi kötü niyetli veya niyeti bozuk olmakla itham etmedim. Yanlış anlaşılmasın. Ben sizde dahil olmak üzere buradaki herkesin iyi niyetli olduğunu düşünüyorum. Bu düşünce sisteminin sonuçları hakkındaki düşüncemi anlatmaya çalıştım.

Siz olaya bir pencereden yaklaşmışsınız bende başka bir pencereden. Amacım polemik yaratmak değil ortak bir payda da buluşmaya çalışmaktır.

Bi_iznillah

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
15
Takım
Trabzonspor
yazılan yorumlar ziyadesi ile üzdü :(
cevap yazmamayı denedim ama susmak kabul etmektir vebalinden korktum...

islamın ölcüsü bellidir, nettir...
her çağ ve zaman içindir...

Diyanet'ten İslami sohbet sitelerine veto!!!!

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan, İslami sohbet siteleri ile ilgili kurum dergisinde bir makale yayınladı. Diyanet İşleri Başkanlığı İslami sohbet siteleri için internet kullanıcılarını uyarırken kadınlara dikkatli olun uyarısı yaptı....

Volkan Yanardağ'ın haberi:

İslami sohbet sitelerine, Diyanet İşleri'nden veto geldi. Kurumun dergisinde, bu sitelere giren gençlerin duygusal olduğu belirtildi, kadınlara 'dikkatli olun' dendi

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan, İslami sohbet siteleri için uyarı var. Başkanlığın aylık dergisinde İslami duyarlılıkları olan kişilerin toplumsal ortamlara daha az girdiği, bu nedenle sosyalleşme ihtiyacını sanal ortamda giderdikleri kaydedildi.

Dergide, 'İslami sohbet sitelerine gençlerin, yaratılışları gereği daha duygusal oldukları, duygusal temelli kararlar verdikleri için özellikle de bayanların temkinli olmalarında yarar vardır' denildi.

Psikiyatri Uzmanı Dr. Alper Evrensel tarafından kaleme alınan yazıda, 'Sanal bağımlılık ve İslami sohbet siteleri' mercek altına alındı. Yazıda özetle şunlar kaydedildi:

GİZLİLİK GÜNAHI KOLAYLAŞTIRIYOR: Sanal ortam, kişinin nefsiyle baş başa kalmasına sebep oluyor. Yalnızlık ve gizlilik, günahı daha kolay işlenebilir kılıyor.

Çevreden çekinceleri olan insanlar bilgisayar başında kendisini çok daha rahat hissedebiliyor.

İNTERNET ATEŞ GİBİ: Eğer bir bayan, yeterince sosyalleşemiyorsa sanal ortama yönelmesi doğaldır. Bu noktada sınırları belirleyen unsur, bayanın ne yaptığının bilincinde olmasıdır.

Bilgisayar ve internet ateş gibidir. Onu ne amaçla kullandığınıza göre faydası ve zararı değişir.

KÖTÜ NİYETLİLERE DİKKAT: İslami sohbet sitelerini, sosyalleşme ihtiyacının bir ürünü olarak görmek mümkündür.

Dini duyarlılıklarının olması bir ortak payda olunca da iletişim kolaylaşmaktadır. Ancak bunu da suiistimal eden kötü niyetli insanların olabileceğini akıldan çıkarmamak gerekir.

'ÇEVRİMİÇİ TEHLİKEDEN' KURTULMA YOLLARI

Diyanet İşleri Kurumu'nun dergisinde yer alan bir başka yazıda ise internet bağımlılığından kurtulmak isteyenlere tüyolar verildi.

Dergide internet bağımlılığı, 'çevrim içi tehlike' olarak nitelendirilirken, tehlikeden korunmak için şunlar önerildi:

- Günlük kullanım için belli bir süre belirleyin ve bunun dışına çıkmayın.

- Bilgisayarı aile bireylerinin ortak kullandığı alana çıkarın.

- Gün içinde internete girdiğiniz saati değiştirin.

- Gençlere internete girmeyi yasaklamayın.

- Onlara saat sınırı koyun.

- Arkadaşları ile internet dışı iletişim kurmasını özendirin.

SAF DUYGULARLA GÜVENİYORLAR

İslami duyarlılıkları olan kişiler günahla daha az karşılaşmak için toplumsal ortamın içine daha seyrek giriyor olabilir.

O nedenle insanları tanıma ve onlardan kötülük gelebileceği bilgisi yeterince gelişmiyor olabilir.

İslami sohbet sitelerine giren gençlerin yaratılışları gereği daha duygusal oldukları, duygusal temelli kararlar verdikleri için özellikle de bayanların temkinli olmalarında yarar vardır....

......

http://www.yenidendogus.net/sahabeler/36008-ben-seni-goerueyorum-ya.html

(Hz.Aişe(r.a) gözleri görmeyen İshak(r.a) yanına her geldiğinde kendini sakınır,örtüsüne çeki-düzen verirmiş.Onun bu durumunu hisseden İshak(r.a)bir gün sorar:
-Ey müminlerin annesi!Bem ama olduğum halde benden de sakınıyorsun.Halbuki ben sizi görmüyorum!
Hz.Aişe(r.a)cevap verir:
-Evet,sen beni görmüyorsun fakat ben seni görüyorum )

chate ,özellikle de islami chate HAYIR!!!!

islam dini evrenseldir....

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
Değerli Dostlar;
Bu konu neden bu kadar saptırılıyor anlamış değilim.
Birkaç konuda daha buna benzer bir olayla karşılaştık.
Yazılanları okudukça kendimi (bizim köyümüz insanının tabiriyle) Karacahil hissettim. O kadar içerledimki yazılanlara... Biz dinimizi hiç bilmeyen biriymişiz gibi geldi. Bu sitede sıradan hissediyorum kendimi. (ve ayrılmayı düşünüyorum)
Biz burada kimsenin bir kılına zarar gelsin istemedik.
Hiç kimseye kötü gözle bakmadık
Kimseden ekstra birşey istemedik
Hiç kimseyi izdivaç programına davet etmedik.
Hiç kimseyi başka biriyle görüştürmeye (chat) çalışmadık.
Hepimiz yüz göz olalım demedik. (Aynı ortamda ayrı olalım istedik)
Tek başımıza karar almadık. (En az 30-40 üyemize pmden ulaşıp fikir aldık ve öyle yayınladık)
Bu olaya bu gözle bakan sadece 1-2 kardeşimiz var. (Ben onların düşüncesinden şüphe ediyorum.)(Her zaman açık konuşurum ve bir insanı kaybedeceksem bu şekilde kaybedeyim. Zaten o insan hiçbir zaman beni kazanmak için çaba sarfetmemiş insandır!) (ve asla bir insanı kaybetmekte istemem)

Hepinize Teşekkür Ederim.

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
Genel anlamda okuyunca epey kırıldım
Adi hissettirdiniz bana kendimi..
Siteyide buna vesile ediyormuşum gibi..
Ağlamaktan cevap veremedim.
Konuşmaya hiç halim yok
..

engin.

... Bir_Katre ...

Aldığı Beğeniler
67
Takım
Fenerbahçe
ALLAH ALLAAAAH. Abi yapmayın etmeyin olayın sizle ilgisi yok diye yazdım oraya niye böyle yapıyorsun mustafa abi, uhibbu. benim size ne gibi bi karsı tavrım olabilir. Ben özür diliyorum burdan Mustafa abiden ve Uhibbudan. Büyüklük onlarda kalsın hatamızı bu seferlik maruz görsünler. Karşı fikir beyan etmenin yeri yok demekki burda

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
Estagfurullah fazla üzerimize alındık sanırım..
Bizde alınmassak kim alırdı ki?

Hevesimiz kaçtı inşaallah toparlanırız..
Toparlanamassak hiç iyi şeyler olmayacak..

Üst Alt