Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

katresu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Diğer
Çocuktum…

Okula yeni başlamış ve herkesin koyu renk giydiği ayakkabıya inat, ben kırmızı ayakkabıyı giymenin zaferini yaşıyordum… (Aslında çoook sessiz ve mülayim insanımdır.)

Okumayı yeni öğrenmeye başlamayı da, ablamın ÖSS hazırlık kitaplarında yapmak için ısrar etmiştim… Niyeyse…?

Vardır; benim garipliklerim, sıradışılıklarım belki de aykırılıklarım…

Yağmurun yağdığı bir gün, “Yağmur yağıyor, Arap kızı camdan bakıyor” misali, pencereden dışarıyı seyrediyordum.

Hiii…!

O da, ne…?

Zavallı bir kedicik, sendeleyerek ayakta kalmaya çalışıyor ama kimse onunla ilgilenmiyor… !

Çıplak ayakla, bir nefeste sokak kapısındaydım. Küçük olduğum için, bana kocaman gelen tombul kediciği kucaklayıp, “Anneeeeee…” diye bağırarak eve girdim.

Annemin dediğine göre, kedicik zehirlenmiş ve ölmek üzereydi.

Aklıma nereden ve nasıl geldi bilmiyorum ama, “Ona yoğurt yedirelim, ölmesin.” diye hem annemin eteğini çekiştiriyor, hem de bağırarak ağlıyordum.

Ne yoğurt yedirme, ne de ağlamak fayda vermemiş ve; sanki, elimde doğmuş, hayatımı birlikte geçirmişim gibi kısacık sürede bağlandığım kediciğim ölmüş, benim de bağırtım artmıştı…

Annem beni susturmanın yolunu bulmuş, kaybettiğim kediciği toprağa gömmeyi teklif etmişti.

Tüm bağırtılı ağıdım anında kesilmiş ve salya sümükleri kolumla silerek; evde bulunan büyücek bir yağ tenekesinden oluşturulmuş çiçek saksısını boşaltarak, kediyi gömme işlemine başlamış ve bitiminde de çıkardığım toprağı saksıya tekrar koyarak, çiçeği de tekrar toprağa ekmiştim bile.

Zavallı anacığım, çaresiz gözlerle beni süzüyor ve bu merasimin bitmesini bekliyordu.

Gömme işlemi tamamlanınca, aynı sokakta yan komşumuz olan ve beni hep şımartan müezzinimizin, kapısına dayanmıştım ağlamaktan kızarmış gözlerim ve ıslak topraktan çamurlaşan ellerimle…

Kedim için dua okumasını, hararetli bir şekilde kısacık bir cümleyle söylemiştim.

Kırmamıştı beni, başımı okşamış ve artık kedimin huzur içinde olduğunu anlatmış, saksının başında da dua etmişti…

Ertesi gün ve sonraki günlerde hep o saksıyı sulamıştım, kediciğimin mezarı kurumasın diye…

Oysa bilemezdim; annemin kediyi tekrar çıkarıp, mahalledeki arsaya gömdüğünü ve saksının içinde sadece çiçeklerin kökünün kaldığını…

EkSen

Çelİşkilli

Aldığı Beğeniler
13
Şu dünya çocuklara kalsa ama yanlızca çocuklara ..

ArorA

Attractive-Heart

Aldığı Beğeniler
3,056
çocuk saflığı ne güzel... elde var çocuk saflığı olsa keşke oysa sadece anılar kalıyor.

gönlüne inşirah katresu bana kendi gömdüğüm hatta çocuk masumiyetiyle yıkayıp kurusun için ipe mandallamak suretiyle öldürdüğüm (Allah Affetsin) civcivlerimi hatırlatan bir yazı oldu, gözlerim nemlendi bide. o oldu ...

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Şimdi bu senin çocukluğunmu yoksa hikayemi :) çocuklar kadar maum olmak ne kadar guzel...

katresu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Diğer
Özleniyor değil mi çocuk masumluğu...?

Aslında hala çocuk çok, ama çocukluk yok...

İş çıkışı ara sokaklarda yürüyüş yaparım, benim mekanlarımdandırlar... Kapı önünde oturmuş çekirdek çitleyen kadınlar, sokakta çıplak ayak koşan ve sefaletin farkında olmayan küçücük çocuklar... Hala çizgili pijama altı giyip atletiyle oturmuş, çay servisi bekleyen kocalar...

Kim, nerede, nasıl yaşıyor...?

Kim/ler için nasıl yardım yapılır...?

Bireysel olarak ne, ne kadar yapılır...?

Sokak çocukları nasıl rehabilite edilip, topluma kazandırılır...?

İnsanların; ekmeğin tadından önce, fiyatını öğrenmek zorunda kaldıkları bu yaşamda masumiyet ne kadar korunur...?

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Özleniyor değil mi çocuk masumluğu...?

Aslında hala çocuk çok, ama çocukluk yok...

İş çıkışı ara sokaklarda yürüyüş yaparım, benim mekanlarımdandırlar... Kapı önünde oturmuş çekirdek çitleyen kadınlar, sokakta çıplak ayak koşan ve sefaletin farkında olmayan küçücük çocuklar... Hala çizgili pijama altı giyip atletiyle oturmuş, çay servisi bekleyen kocalar...

Kim, nerede, nasıl yaşıyor...?

Kim/ler için nasıl yardım yapılır...?

Bireysel olarak ne, ne kadar yapılır...?

Sokak çocukları nasıl rehabilite edilip, topluma kazandırılır...?

İnsanların; ekmeğin tadından önce, fiyatını öğrenmek zorunda kaldıkları bu yaşamda masumiyet ne kadar korunur...?

Çok zor korunuyor malesef etrafta o kadar çok akbaba varki Allah muhafaza ...

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Allah razı olsun kardeşim.Masumiyetlik ve saflık.Aranıpta bulunamayan yani zor bulunan bir şey.Konu çocuk oldumu sorumluluk dahada artıyor.
Ellerinize sağlık.
Vesselam.

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
ALLAh cc razı olsun yüreginize sağlık

Fahl_

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler