Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
HEP NEFİS ÇIKAR KARŞIMA
ÖLÜP ÖLÜP DİRİLSEM
NEFSİMDEN KAÇMAK KOLAY
KENDİMDEN KAÇABİLSEM

Herkez nefsinden kaçmaya çalışır.Peki gerçekten nefsin ne olduğunu bilen varmıdır?Nefis nefis dedikleri şeyin aynada kendi yüzlerini görmekten başka birşey olmadığını nezaman anlayacağız?Biliyorum hiçbirzaman..................
Kafasını kaldırıp ağacı,bulutu,güneşi,ayı,yıldızlarıve gözün gördüğü aklın aldığı herşeyin oluşunu tesadüflere bırak insanmı anlayacak nefsin kendinden ibaret olduğunu.Yoksa tüm varlığı doğa yarattı deyip peki doğayı kim yarattı denildiğinde verecek bir cevabı olmayanlar mı?Yada nüfus cüzdanında dini "İSLAM"yazan evet inanıyorum deyip inandığı yaratıcının ne gibi kudretlere sahip olduğunun farkında olmayan gafillermi?
YA YA haksızlık ediyorum galiba.....................
geceler boyu şefaat ya Resulullah diye inleyenleri, rabbim emretti diye örtünenve çarşafa bürünen nur yüzlülere ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapıldığı halde vazgeçmeyen kadınları, saadet asrında "ANAM BABAM SANA FEDA OLSUN YA RESULULLAH" diyen sahabeleri.her ALLAH deyişimde içimde filizlenen duyguları görmezden gelmek haksızlık olurdu.Gece,akşamdan kurulmuş olan saat haydi teheccüt vakti dediğinde nefis başlıyor iş başı yapmaya "offff nede güzel uyuyordum hadi bu gece kalkmayayım yarın gece kalkarım bu gece çok yorgunum yarın gece dinlenmiş olurum o zaman kalkarım"diye başlar vesveseye ama bir hamle yapar doğrulursun yataktan bir kamçı yer nefis,abdest alırsın birkamçı daha "ALLAHU EKBER"deyip namaza durduğundada büyük bir darbe daha yer.Ve en nihayetinde hakk'ın davetine kulak veren kul ellerini semaya açar.Affedilmek için Peygamber Efendimizin şefaatini almak için yalvarır ki işte o an nefsimin katili olduğum andır.Zaten nefis kaybetmeye mahkum edilmiş bir mahkumdur.Onun dünyadaki zaferi bile ahirette cehennem çukurlarının en ücra köşelerinde kaybolup gidecek basit bir hevestir.Ne var ki kötü olan iyi ile kötünün aydınlık ile karanlığın bu savaşında topladığı yandaşlarınıda aynı cehennem zindanlarına sürükleyecek oluşudur.
ALLAH uğrunda cihad edenlerin kılıcındadır nefsin ölümü.Yakası yırtılmamış duygularında Allah sevgisini saklayan kardeşimin kalbinde,ilmi öğreten hocamın duduklarında,Çanakkale geçilmez diyen Seyit Onbaşının sırtındaki mermide, "Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak"yazan Mehmet Akifin kaleminde Necip Fazılın "Tel tel ve iplik iplik dikselerde ağzımı / tek ses duyacaklar Allahu ekber yoklasalar nabzımı"diye haykıran mısralarındadır nefsin ölümü.
Ey nefsim,Ey aynadaki ben görüyor musun?Sana karşı olan zaferimi duyuyor musun?Bak kulak ver ne diye inliyor kalbim "ALLAHU EKBER"
VE ŞİMDİ ÖL...

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
HEP NEFİS ÇIKAR KARŞIMA
ÖLÜP ÖLÜP DİRİLSEM
NEFSİMDEN KAÇMAK KOLAY
KENDİMDEN KAÇABİLSEM
Bu şiir çok güzel insan kendini kandırmaya çalışır ancak yukarıdakilerle..
Sen bunu midene mi sölüyorsun yoksa :D

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
ALLAH sevgisini saklayan kardeşimin kalbinde,ilmi öğreten hocamın duduklarında,Çanakkale geçilmez diyen Seyit Onbaşının sırtındaki mermide, "Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak"yazan Mehmet Akifin kaleminde Necip Fazılın "Tel tel ve iplik iplik dikselerde ağzımı / tek ses duyacaklar ALLAHu ekber yoklasalar nabzımı"diye haykıran mısralarındadır nefsin ölümü.
Ey nefsim,Ey aynadaki ben görüyor musun?Sana karşı olan zaferimi duyuyor musun?Bak kulak ver ne diye inliyor kalbim "ALLAHU EKBER"
VE ŞİMDİ ÖL...

çok güzel bir yazıydı..
baya etkileyici..
Allah razı olsun kardeşim..

siyahinci

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Diğer
güzel bir yazıydı gercekten
Allah razı olsun paylasımınız için

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
Rabbım sızlerden de razı olsun dostlar...dua ıle...

mabed

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
20
saol meleğim..
Kendini beğenen nefsim şöyle demen gerekmiyor mu?
"RABBİM BENİ BANA BEĞENDİRME."Bilmediklerine "ben bilirim" demekten vazgeçmeyecek misin? NEFSİM! Kitab'a karşı neden soğuksun?Namaza neden ağırsın?Kardeşlerine niçin mesafelisin? Aktüaliteye meraklı, Ahirete duyarsızsın...Hangi kulvarda geziniyorsun?Başını almış nereye gidiyorsun? Oysa Hz. Yusuf şöyle diyordu: Ben nefsimi temize çıkarmıyorum.
Ey nefsim!
Kendini güvende mi hissediyorsun?Oysa Hz. Muhammed (s.a.v), kızı Fatımaya güvence vermemişti...
"Kızım Fatıma nefsini ateşten koru, kıyamet günü senin için elimden bir şey gelmez."
Yoksa kimsenin bilmediği güvencelerin mi var?
Hz. Muhammedin kızına vermediği garantiyi sana veren mi var? Nefsim topraktan geldiğini unutmuş gibisin...Azrail ile randevunu erteledin mi yoksa?
Gerçekte acz içinde yuvarlanan nefis, kendisini üstün görür, kendisiyle gururlanır, kendisini beğenir. Oysa kulluk makamı, ALLAH ın azameti ve büyüklüğü karşısında, kendi acziyetini idrak etmeyi gerektirmektedir.

ALLAH'ım! Göz açıp kapama süresi kadar da olsa bizi nefs-i emmAremizin eline bırakma! Nefsimize kendisini kınama gücü ver! Bize doğruyu ve hakkı ilham et! Nefsimizi şeytanın ilham ve vesveselerinden koru! Bizi rıza makamına eriştir! Bizden razı ol!...

Üst Alt