Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Çoban

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Kusura bakmayın,belki sert dille yazmış olabilirim,ama konu tesettür olunca keskin fikirliyimdir..Hele ki biraz daha zaman geçsin diye bakılırsa olaya sinirleniyorum elimde olmadan..
Bir kul neyi bekler tesettüre bürünmek için?Evet herşeyin bir zamanı vardır,RABBİM o hidayeti ona belli bir zaman sonra nasib edecektir belki ama ayet açıkken ve bir sürü örnek etrafta barınırken neden hala uzak durur insan anlayamıyorum samimiyetle söylüyorum bunu..
"Zamanla yapılır,zamanla şöyle olur" diyerek mazaretleri "zaman"ın arkasına saklamak bana biraz tuhaf ve saçma geliyor..
RABBİM;yanlışsam eğer kendimi düzeltmeyi nasib eylesin..

Allah razı olsun kardeşim...
Örtünme konusunda örtünen kişi o örtünün hakkını verebiliyorsa örtünmeli..Baskıyla zorlamayla örtünme olmaz.. Ben tanıyorum çocuklarına baskıyla örtenler çocuklar ana-babasının yanında örtülü ama onların olmadığı yerde açık.. Oysa ev onların serbest dolaşabileceği bir ortam ama evde kapalı dışarıda açık..kapanmadan önce bunu neden niçin yaptığını insanın bilmesi lazım...Ve örtüyü üzerinde hakkını vererek taşıyabilme şuuru olması lazım..

KaTrEe

Enderun-i

Aldığı Beğeniler
15
Özlem Albayrak'ın şu yoruma çok hoşuma gitti

Başını örten ama dar giyen kadınlar da var, başını örtüp tesettüre uygun giyinen de. Ama namaz kılıp zina yapan, Hac'ca gidip işçinin hakkını vermeyen dindar erkekler de var. Hepsini tartışalım. Sadece birini almanız haksızlık ve bütünü görmenin önüne geçiyor. Kaldı ki, başını örten ama dar kıyafetler giyen kadınları günaha sevkeden şey, büyük ölçüde genelgeçer beğeni kıstasları ve moda sektörü. İnsan nefsi olan bir varlık, bu yer de bir sınav alanı. Modern hayat, dayattıkları, doğasında süslenmek olan kadının sınavını daha da zorlaştırıyor. Ama sadece kadınların günahlarını tartışmak İSLAMIN TEK temsilcisi kadınlarmış gibi davranmak anlamına geliyor ve erkeklerin elini rahatlatıyor. İslam, 'kadınlarınızı ortamlarda dilinize dolayın, kendinizi asla sigaya çekmeyin' diyor da bizim mi haberimiz yok?

Gülistan

İMAM HATİP'Lİ

Aldığı Beğeniler
25
Takım
Diğer
Esselamü Aleyküm.
Kusura bakmayın,belki sert dille yazmış olabilirim,ama konu tesettür olunca keskin fikirliyimdir..Hele ki biraz daha zaman geçsin diye bakılırsa olaya sinirleniyorum elimde olmadan..
Bir kul neyi bekler tesettüre bürünmek için?Evet herşeyin bir zamanı vardır,RABBİM o hidayeti ona belli bir zaman sonra nasib edecektir belki ama ayet açıkken ve bir sürü örnek etrafta barınırken neden hala uzak durur insan anlayamıyorum samimiyetle söylüyorum bunu..
"Zamanla yapılır,zamanla şöyle olur" diyerek mazaretleri "zaman"ın arkasına saklamak bana biraz tuhaf ve saçma geliyor..
RABBİM;yanlışsam eğer kendimi düzeltmeyi nasib eylesin..
bu bakış açısına bende katılıyorum.kapanmayı kafasında bitiren kişi için bol giyinmek sorun olamaz.bahanelere sarılmamamk lazım.zamana bırakarak nefsimizi hoş ediyoruz.Allah yar ve yardımcımız olsun inşallah.Cümleten Allah'a Emanet Olunuz.

engin.

... Bir_Katre ...

Aldığı Beğeniler
67
Takım
Fenerbahçe
RESULLAH S.A.V CEHENNEMLE MüJDELEDiĞi öRTüLü ÇIPLAKLAR

Ebû Hüreyre (r.a)'dan rivayetle Resulü Ekrem şöyle buyurmuştur:

Ümmetimden henüz görmediğim cehennemlik olan iki sınıf vardır.

Bunlardan bir sınıfı kadınlardır ki,

giyinik oldukları halde elbisleri örtülmesi gereken yerlerini,

örtecek derecede kalın sık ve geniş olmadığı için onlar çıplak gibidirler.

Başları da deve hörgüçleri gibidir.

Onlar iffet sınırının dışına çıkıcı ve çıkarıcılardır.

Onlar cezalarını çekmeden cennete giremezler."

Alıntı

Üst Alt