Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
DEVE İLE FARE

Bir fare bir devenin yularını eline aldı kurula kurula yollara düştü. Deve tabiatındaki mülâyimlik yüzünden sessizce farenin arkasından hiç itiraz etmeden yürüdü. Bunun üzerine fare kibirlendi: Ben ne pehlivan ne yiğit biriymişim ki koskoca deveyi sürükleyip götürüyorum dedi kendi kendine. Deve farenin bu düşüncesini ve gururlanmasını anladı. Hele bir sırası gelsin, ben o zaman senin dersini verilim diye düşündü, sabırla yürümeye devam etti. Gide gide derken büyük bir ırmağın kenarına vardılar. Fare ırmağı görünce durdu. Adeta kanı dondu. Deve bunu görünce, Ey dağlarda ovalarda önümde yürüyüp yol gösteren, neden durdun, sen benim kılavuzum, öncümsün yürü ki arkandan geleyim dedi. Fare geri geri çekildi. Bu su pek büyük, pek derin bir su boğulmaktan korkuyorum dedi. Su devenin ancak dizine geliyordu: Aa kör fare, su diz boyuymuş, neden bu kadar korktun? A hayvanların yüz karası dedi deve. Fare, Dizden dize fark var, senin için karınca olan bizim için ejderha sayılır. Senin için diz boyu olan su benim boyumu yüz kere aşar dedi. Deve, Öyleyse, bir daha küstahlık etmeye kalkışma da canın yanmasın. Kendin gibi farelerle boy ölçüş, devlere yanaşma!Fare hatasını çoktan anlamıştı.
Tövbe ettim, Allah (c.c) rızası için beni bu sudan geçir diye yalvardı. Toprak yemeye alışırsan, seni bundan men etmeye kalkana düşman olursun. Puta tapanlar bu tapınmayı huy edindiklerinden bunu men etmeye kalkanlara düşman olmuşlardır.​

(Mesnevi'den)​

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
Hatasız kul olmazmış ama sonradan hatayıda anlamak lazım tabiki..Ellerine saglık abi.

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
Kibirlenmenin sonu..Herzaman husrandır..

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
Böbürlenenlerin ve kalbinde zerre kadar kibir bulunanaların vay haline.....
Hak Teala katında hiçkimsenin hiçkimseye üstünlüğü yoktur;takva dışında......
Tek ibadetle üstünlük sağlanır,mal,mülk,makam,mevki,güzellik,yakışıklılık,zerafet bunların hiç kıymeti yok içler boş ise........

Allah yardımcımız olsun.....

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
Böyle insanlar günümüzde fazlasıyla var.Öyle çok ki yürüdükçe çarpıyorsun.Bu da zamanın cilvesi olsa gerek...herkes amir,herkes pehlivan,herkes bilmem bişey.

Ama kimse kendi değil,içi değil,özü değil.Sevgiler.Çok güzel bir alıntı.

imam_hatip_li

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Ravi:Amr İbnu Şuayb an Ebihi an Ceddihi

Hadis:Resulullah (sav) buyurdular ki: Kıyamet günü, mütekebbirler küçük karıncalar gibi haşrolunurlar. Onları her yönden zillet bürümüştür. Cehennemde Büles denen bir hapishaneye sevkedilirler. Ateşlerin ateşi onları bürür. Cehennem ehlinin irinleri kendilerine içecek olarak verilir. Bu içeceğe tinetu`l-habal denir."

HadisNo:5221 Ktubu Sitte

Allah razi olsun guzel bir yazi...

mehmet27

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Eline saglik cok güzel bir kissa.Kibirlenmenin sonu gercek her zaman hüsranla biter

mabed

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
20
paylaşım için tşkler.
Zorbalar ve kendini begenmisler. Kiyamet Günü Allah (C.C) nazarinda hor görüldükleri için herkesin ayaklan altinda çignenecek tanecik iriliginde Mahser toplantisina gelirler.

semerkand

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Diğer
15683a09e526a289ed47d7e096129056.jpeg

Bir fare bir devenin yularını eline aldı kurula kurula yollara düştü. Deve tabiatındaki mülâyimlik yüzünden sessizce farenin arkasından hiç itiraz etmeden yürüdü. Bunun üzerine fare kibirlendi:

"Ben ne pehlivan ne yiğit biriymişim ki koskoca deveyi sürükleyip götürüyorum." dedi kendi kendine.

Deve farenin bu düşüncesini ve gururlanmasını anladı.

"Hele bir sırası gelsin ben o zaman senin dersini veririm." diye düşündü, sabırla yürümeye devam etti.

Gide gide derken büyük bir ırmağın kenarına vardılar. Fare ırmağı görünce durdu. Âdeta kanı dondu. Deve bunu görünce:

"Ey dağlarda ovalarda önümde yürüyüp yol gösteren, neden durdun, sen benim kılavuzum, öncümsün yürü ki arkandan geleyim." dedi. Fare geri geri çekildi:

"Bu su pek büyük, pek derin bir su boğulmaktan korkuyorum." dedi.

Su devenin ancak dizine geliyordu:

"A kör fare su diz boyuymuş, neden bu kadar korktun. A hayvanların yüz karası." dedi deve. Fare:

"Dizden dize fark var, senin için karınca olan bizim için ejderha sayılır. Senin için diz boyu olan su benim boyumu yüz kere aşar." dedi. Deve:

Öyleyse, dedi. Bir daha küstahlık etmeye kalkışma da canın yanmasın. Kendin gibi farelerle boy ölçüş devlere yanaşma!" Fare hatasını çoktan anlamıştı.

"Tövbe ettim, Allah (c.c.) rızası için beni bu sudan geçir." diye yalvardı.

- Toprak yemeye alışırsan, seni, bundan menetmeye kalkana düşman olursun.

- Puta tapanlar bu tapınmayı huy edindiklerinden bunu menetmeye kalkanlara düşman olmuşlardır.

(Mesnevi'den)

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
ALLAH c.c. razı olsun kardeşim bu güzel paylaşımınız için.......

Üst Alt