Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Bilgilendirdiğin iyi oldu abla dikkatli oluruz inşeallah.

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
Uzmanlardan gelen uyarıya göre ;
değerli site sakinleri az evvel hpolat kardeşimle msn den yazışırken

aniden ondan bir dosya geldi bana bak bu benim resmim diyordu

ben açmaya kalmadı birden msn çöktü aynı anda meyersemnm bu not herkeze gitmiş ..

şimdide bilal maral kardeşimden geliyor ama wirüs programını çalştırdığımdanmınıdır neden bilinemez dosya işe yaramadan bilal kardeş düşüyor tekrar giriyor tekrar aynı dosyayı yolluyor..bu böyle devam ediyor

şimdi demek istediğim oki eyer sizede böyle bir dosya gelirse hemen msn nizi kapatın açmayın ve şu işlemi yapın

başlata girrin ordan yardım destekten sistemi geri yükleyi seçin ve çalıştırı tıklayın inşallah düzelir ben öyle yaptım düzeldi...

:D

Bu numara her sene yapılıyor..Ama bu seneki biraz daha etkili oldu..Yukarıdaki yazıda dikkatimi çeken birşey oldu.Yüklenen bir program olmadıgı için "Sistem Geri Yükleme" kısmında çıkması imkansız gibi geliyor.Eger çıkmazsa aşagıdaki yöntemi deneyin.

MSN'den karşınızdaki kişi onaylamadan rar.zip.exe şeklindeki hiç bir dosyayı kabul etmeyin.

Ancak kabul ettiğiniz zaman da bu virüsü temizlemeden msn'i açmayın çünkü siz yollamasanız bile bu virüs kişi listenizdeki tüm kişilere size geldiği aynı yöntemle otomatik olarak gidiyor...

Virüsü temizleme yoluna gelirsek ilk yol biraz karışık:

1-Yapmanız gerekenler:

Başlat menüsünden Çalıştır'ı açın ve "regedit" yazın.

4585calistir.jpg

HKEY_LOCAL_MACHINE->SOFTWARE->Microsoft->Windows->CurrentV ersion->ShellServiceObjectDelayLoad klasörünü bulun.

1525kayitduzenle.jpg

sağdaki pencereden "printers"="{CLSID}" bölümünü silin.

3518shelllocal.jpg

Daha sonra ilk "regedit"e girdiğiniz bölüme dönün ve oradan HKEY_CLASSES_ROOTCLSID bölümüne gidin...
Burada printers bölümünü bulup printers ID'yi silin tekrardan.Biraz karışık olduğu için dikkatli bakmanız gerekmektedir...

Şimdi bilgisayarınızı yeniden başlatın. Ve "Bilgisayarım"a girin oradan ana sürücünüze girin. Windows klasörünün içerisinde bulunan

%System% otiffy.dll
%System%printers.exe
%userprofile% ew.txt

%Windows%images0{rastgele bi numara}.zip (büyüklüğü:119KB)
%Windows%photos0{rastgele bi numara}.zip (büyüklüğü:119KB)
%Windows%album{rastgele bi numara}.zip (büyüklüğü:119KB)
%Windows%photo{rastgele bi numara}.zip (büyüklüğü:119KB)
%Windows%pictures0{rastgele bi numara}.zip (büyüklüğü:119KB)
%Windows%picture{rastgele bi numara}.zip (büyüklüğü:119KB)

dosyalarını silin hangileri var ise... Ancak bu dosyalar gizli dosya şeklinde olabileceğinden pencerenin üst bölümünde bulunan araçlar sekmesine tıklayıp Klasör Seçenekleri'ni açınız.

1810klasorsec.jpg

Yukarıdaki uzun işlemlerin ardından virüsün silinmiş olması lazım :) Eger halen duruyorsa Kaspersky son sürümünü (aşağıdaki linkten) indirerek bilgisayarınızı tarayabilirsiniz.

http://downloads1.kaspersky-labs.com/products/release/english/homeuser/kav7.0/kav7.0.0.125en.exe

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
ahhh onur ahhh bunu yapabilmerm için bilmem kaç furun ekmek yemem lazım bu beni aşar ablammm

bypolat

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4
Takım
Fenerbahçe
benim pc çöktü malesef.formatladım...

Zühre

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
ben msn açmıyorum.. o yüzden hiç problem çıkmıyor :D :D