- Aldığı Beğeniler
- 29
- Takım
- Galatasaray
Aydın'ın Kuşadası kasabasında medfun bulunan Kuşadalı İbrahim Halvetî hazretlerine, bir gün; - Efendim, emr-i maruf yapmanın sevabı ne kadardır? diye sordular. - Emr-i maruf yaparak bir kişinin hidayetine vesile olmak, bin sene nafile ibadet yapmaktan daha sevaptır, buyurdu. - Pekii bizler nasıl emr-i maruf yapabiliriz efendim? - Ehl-i sünnet âlimlerinin yazdığı İlmihal kitaplarını alıp dağıtmak, vermek, satmak, hediye etmek, en uygun emr-i maruf şeklidir. - Hikmeti ne hocam?
- Çünkü bizzat anlatmak için Âlim olmak lâzım. İlmi olmayanlar, kitap vererek de aynı sevaba kavuşabilirler.
Allah korkusu
Bir gün de;
- Ömründe bir defa samimi olarak Allah korkusundan ağlayan kimseyi, Cehennem ateşi yakmaz, buyurdu.
Sonra şunu anlattı:
Büyük velîlerden Bayezid-i Bistami hazretleri, her gün gözyaşıyla ağlardı. Yakınları;
- Niçin bu kadar çok ağlıyorsunuz? dediklerinde;
- Allah korkusuyla dökülen gözyaşı Cehennem ateşini söndürür, onun için böyle çok ağlıyorum buyurdu.
Tövbe çok mühim
Bir gün de Tövbe ve istiğfardan sordular bu zâta.
- Tövbe edenler hakkında Peygamber Efendimiz ne buyuruyor, biliyor musunuz? diye sordu onlara.
- Hayır, ne buyuruyor? dediler.
- Günahına tövbe eden, hiç günah işlememiş gibidir, buyuruyor.
Ve sordu onlara.
- Yine söyleyeyim mi?
- Seviniriz efendim.
- Hadîs-i şerîfte; Herkes günah işler. Fakat günahkârların en iyisi, tövbe edendir buyuruluyor.
Bir daha rica ettiler.
- Kıyamette, amel defterinde çok istiğfar bulunana müjdeler olsun! hadîs-i şerîfini nakletti
- Çünkü bizzat anlatmak için Âlim olmak lâzım. İlmi olmayanlar, kitap vererek de aynı sevaba kavuşabilirler.
Allah korkusu
Bir gün de;
- Ömründe bir defa samimi olarak Allah korkusundan ağlayan kimseyi, Cehennem ateşi yakmaz, buyurdu.
Sonra şunu anlattı:
Büyük velîlerden Bayezid-i Bistami hazretleri, her gün gözyaşıyla ağlardı. Yakınları;
- Niçin bu kadar çok ağlıyorsunuz? dediklerinde;
- Allah korkusuyla dökülen gözyaşı Cehennem ateşini söndürür, onun için böyle çok ağlıyorum buyurdu.
Tövbe çok mühim
Bir gün de Tövbe ve istiğfardan sordular bu zâta.
- Tövbe edenler hakkında Peygamber Efendimiz ne buyuruyor, biliyor musunuz? diye sordu onlara.
- Hayır, ne buyuruyor? dediler.
- Günahına tövbe eden, hiç günah işlememiş gibidir, buyuruyor.
Ve sordu onlara.
- Yine söyleyeyim mi?
- Seviniriz efendim.
- Hadîs-i şerîfte; Herkes günah işler. Fakat günahkârların en iyisi, tövbe edendir buyuruluyor.
Bir daha rica ettiler.
- Kıyamette, amel defterinde çok istiğfar bulunana müjdeler olsun! hadîs-i şerîfini nakletti