Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Gölge

Dost İstersen Allah Yeter

Aldığı Beğeniler
29
Takım
Galatasaray
Aydın'ın Kuşadası kasabasında medfun bulunan Kuşadalı İbrahim Halvetî hazretlerine, bir gün; - Efendim, emr-i maruf yapmanın sevabı ne kadardır? diye sordular. - Emr-i maruf yaparak bir kişinin hidayetine vesile olmak, bin sene nafile ibadet yapmaktan daha sevaptır, buyurdu. - Pekii bizler nasıl emr-i maruf yapabiliriz efendim? - Ehl-i sünnet âlimlerinin yazdığı İlmihal kitaplarını alıp dağıtmak, vermek, satmak, hediye etmek, en uygun emr-i maruf şeklidir. - Hikmeti ne hocam?
- Çünkü bizzat anlatmak için Âlim olmak lâzım. İlmi olmayanlar, kitap vererek de aynı sevaba kavuşabilirler.

Allah korkusu
Bir gün de;
- Ömründe bir defa samimi olarak Allah korkusundan ağlayan kimseyi, Cehennem ateşi yakmaz, buyurdu.
Sonra şunu anlattı:
Büyük velîlerden Bayezid-i Bistami hazretleri, her gün gözyaşıyla ağlardı. Yakınları;
- Niçin bu kadar çok ağlıyorsunuz? dediklerinde;
- Allah korkusuyla dökülen gözyaşı Cehennem ateşini söndürür, onun için böyle çok ağlıyorum buyurdu.

Tövbe çok mühim
Bir gün de Tövbe ve istiğfardan sordular bu zâta.
- Tövbe edenler hakkında Peygamber Efendimiz ne buyuruyor, biliyor musunuz? diye sordu onlara.
- Hayır, ne buyuruyor? dediler.
- Günahına tövbe eden, hiç günah işlememiş gibidir, buyuruyor.
Ve sordu onlara.
- Yine söyleyeyim mi?
- Seviniriz efendim.
- Hadîs-i şerîfte; Herkes günah işler. Fakat günahkârların en iyisi, tövbe edendir buyuruluyor.
Bir daha rica ettiler.
- Kıyamette, amel defterinde çok istiğfar bulunana müjdeler olsun! hadîs-i şerîfini nakletti

HACI BORAN

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
- ALLAH korkusuyla dökülen gözyaşı Cehennem ateşini söndürür

- Günahına tövbe eden, hiç günah işlememiş gibidir, buyuruyor

Hadîs-i şerîfte; Herkes günah işler. Fakat günahkârların en iyisi, tövbe edendir buyuruluyor.

insallah bizlerde her daima tevbe edenlerden oluruz...Aminnnn

Gölge

Dost İstersen Allah Yeter

Aldığı Beğeniler
29
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : HACI BORAN
- ALLAH korkusuyla dökülen gözyaşı Cehennem ateşini söndürür

- Günahına tövbe eden, hiç günah işlememiş gibidir, buyuruyor

Hadîs-i şerîfte; Herkes günah işler. Fakat günahkârların en iyisi, tövbe edendir buyuruluyor.

insALLAH bizlerde her daima tevbe edenlerden oluruz...Aminnnn

Amin İnşallah ...

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
BİR HADİİS ŞERİFTE BEN ACİZEDEN

KALE RASULULLAH - LEV ALİMTÜMÜL HATAYA HATTA TEBLUGASSEMAA'E
SÜMME NEDİMTÜM LETABELLAHÜ ALEYKÜM....

MAĞNASI- Göglere kadar günah işlesenizde sonra pişman olsanız Rabbimize tövbe etseniz tövbeniz kabul olur..

YERİ AÇILMIŞKEN EMRİ BİL MAĞRUF VE NEHİ ANİL MÜNKERLE ALAKALI

ŞÖYLE BİR KISSA AKLIMA GELDİ

Hikaye olunurki CENABI HAK bir Meleğine falan kasabanın altını üstüne getir diye vahıy etti..Melek YARABB onların içinde sana bir defa olsun isyan etmiyen bir zat vardır...

CENABI HAK ise onuda ötekileride helak et buyurur çünkü onun yüzü bir defa olsun o küfür ehillerine o isyankarlara benim rızam uğruna ekşimedi buyurur...

Ve bu olayı sevgili RASULUMÜZ S.A.V Sahabe'i İkram sordular ve dedilerki

Ya RASULLAH İÇİNDE İYİLERİNDE OLMASINA RAĞMEN BİR BELDE BİR MEMLEKET HELAK OLURMU

RASULÜMÜZ BUYURDUKİ - BİTEHAAÜNİHİM VE SÜKUTİHİM ALA MEASİLLAHİ TEALA
MAĞNASI- isyana süküt etmeleri ve bu suretle dünyaya ihanette bulunmaları sebebiyle helak olunur buyurdu ...

YAĞNİ DAHA AÇIKÇASI İNSANLARA İYİLİĞİ EMİR EDİP NEHİLERİ SÖYLEMEDİKLERİ İÇİN HELAK OLUNUR BUYURDU

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
İnşeallah her daim emri bil mağruf neyhil anil münker yapanlardan oluruz.Amin

Allah razı olsun.

Üst Alt