Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
kalem3.jpg

Evliyanın himmeti, oku geri çevirir
Anadolu evliyasından Fehim-i Arvasî hazretlerine, bir gün bazı tanıdıkları gelip; - Efendim, evliyanın himmeti, yayından çıkan oku geri çevirirmiş, öyle mi? diye sordular. - Evet öyledir, buyurdu. - Himmet nedir? dediler. Himmet, bir velînin feyzi, bereketi, tasarrufu ve yardımı demektir, buyurdu.
- Evliyânın yardımı, vefâtından sonra daha da artarmış. Öyle mi hocam?
- Evet. Evliya vefat edince, kınından çıkmış kılıç gibi olur ki, himmet ve yardımları daha çabuk ve daha seri olur. Bu zatları incitmek çok tehlikelidir.
- Tehlikeli mi?
- Evet. Allahü tealanın sevdiği bir kulu inciten, yedi kat gökten düşmüş gibi olur kardeşlerim.

Şükründen aciziz...
Bir gün de sohbetinde;
- Kardeşlerim, cenab-ı Hakkın bize verdiği nimetlere ne kadar şükretsek, azdır, buyurdu.
- O hangi nimetlerdir? dediler.
Buyurdu ki:
- Evvela İnsan olarak yarattı bizi, hayvan değil. Sonra Müslüman olarak yarattı, gayri müslim değil. Ayrıca Ehli sünnet olarak yarattı, bidat ehli ve sapık değil.
Ve ekledi:
- En mühimi de, Ehl-i sünnet alimlerini tanıttı ve sevdirdi ki, bu, en büyük nimettir.

Herkese nasib olmaz
Sordular:
- Neden en büyük nimettir efendim?
- Çünkü Doğru îmana, Doğru bilgilere ve İhlasa, ancak o büyükleri tanımakla kavuşulur da ondan.
Bir gün de;
- Efendim, hangi dualar kabul olur? diye sordular.
- Ağız haram yemez, dil de yalan söylemezse, edilen duâ kabul olur, buyurdu.
- Pekii hangi dualar kabul olmaz hocam?
Buyurdu ki:
- Haram yiyenin kırk gün duası kabul olmaz. Tıbben de kan değişimi kırk günde tamamlanır. Ne çekiyorsak dilimizden çekiyoruz.

TebessüM

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Ne çekiyorsak dilimizden çekiyoruz :(
Allah razı olsun bu güzel paylaşım için

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Ağız haram yemez, dil de yalan söylemezse, edilen duâ kabul olur, buyurdu

dinimizde en önemli kötü sayılan 2 ahlak

RABBİM MUHAFAZA BUYURSUN

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
Rabbim yalanı diline dolayanlara acısın ve yüreklerine doğruluk versin,çok acı ama ben çevremde yalan söyleyen kişiler görüyorum,görünürde hiçbir işleri aksi gitmiyor ama Mevlam'ın adaleti sonsuz,gün olur hesaplar dökülür....

Yine de Allah(c.c) böylelerini ıslah etsin,doğru yola getirsin inşallah....

peri

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
İNSANLAR NEFİSLERİNE HAKİM OLABİLSELER,YALAN SÖYLEMEYECEKLER AMA ŞEYTAN İZİN VERMİYO İŞTE.ALLAH ISLAH ETSİN.YARDIMCI OLSUN...
NE GELİRSE BAŞA DİLDEN GELİR.
ÇOK BİLİYOSAN AZ KONU DERLER....

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Kalp hastalıkların en büyük tedavilerinden biriside evliyanın himmetidir.rabbim onların himmetinden bizleri ayırmasın.Amin

kerems

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Trabzonspor
Rabbim Haram Lokmadan ve Yalandan Bizleri uzak eyle...
Şeytanın ve nevsimin Şerrinden sana sığınırım...

Yarabbi Bizleri hayvan olarak değilde İnsan olarak yarattığın gayri müslim değilde Müslüman olarak yarattığın, bidat ehli ve sapık olarak değilde
Ehli sünnet olarak yarattıığın için sana binlerce şükürler olsun...

Yarabbi Doğru îmana Doğru bilgilere ve İhlasa kavuşmamıza vesile olan Ehl-i sünnet alimlerinin hürmetine günahlarımızı bağışla...

sürmeli

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
26
Takım
Diğer
Allah cc razı olsun çok güzeldi

Üst Alt