Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sevda_lı

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Galatasaray
Fetullah Gülen İsraili haklı buldu

Tarih 04 Haziran 2010

Fethullah Gülen İsrail'in kanlı baskınını değerlendirirken, İHH'nın İsrail'den izin almamasını eleştirdi ve "İsrail'in onayı olmadan hareket etmek, otoriteye başkaldırıdır" dedi. ( Hoca daha öncede İsrail'de ölen çocuklar için sabaha kadar ağlamıştı - Bhaber.net )

WASHINGTON - Fetullah Gülen, İsrail'in Gazze'ye yardım gemilerine düzenlediği ve en az 9 kişinin hayatını kaybettiği baskını değerlendirdi.

ABD'nin Pennsylvania eyaletinde yaşayan Gülen, "İnsani Yardım Vakfı" gemisinin İsrail'den izin almamasını eleştirdi.

Amerikan Wall Street Journal gazetesine demeç veren Gülen, yaşananlarla ilgili "Gördüğüm şeyler hoş değil. Çirkin şeylerdi" dedi.

OTORİTEYE BAŞKALDIRDILAR
İnsani Yardım Vakfı İHH'nın varlığından kısa bir süre önce haberdar olduğunu belirten Fethullah Gülen, organizatörlerin İsrail'in onayı olmadan hareket etmesini otoriteye baş kaldırı olarak niteledi.

BİZİMLE İLİŞKİLİ DERNEĞE DE İZİN ALIN DEDİM
Gülen, İsrail'le uzlaşma yolunu seçmemenin faydalı sonuçlar doğurmayacağını söyledi ve kendi hareketiyle ilişkili bir derneğin Gazze'ye yardım götürmek istediğini, ancak onlara İsrail'den izin almaları gerektiğini söylediğini anlattı.

Gülen ayrıca, bu olayda suçluyu bulma görevinin Birleşmiş Milletler'e bırakılmasının en iyi seçenek olduğunu sözlerine ekledi.

Söyleşiyi gerçekleştiren muhabir, Gülen’in evinin koridorunda büyük bir Türkiye haritası, Kuran’dan bir ayet ve Boğaz üzerinden geçen bir Türk F-16’sının resmi bulunduğunu da aktardı.

Alıntı : http://www.bhaber.net/haber/5485-fetullah-gulen-israili-hakli-buldu.html

"İsrail'in onayı olmadan hareket etmek, otoriteye başkaldırıdır" diyen FETHULLAH GÜLEN HOCA EFENDİYE KARŞI ŞUNLARI DEYEBİLİRİZ;

Peygamber Efendimiz Hira'dan inmek için Ebu Cehil'den izinmi aldı.
Hayber'i fethederken yahudiden izinmi aldı.
Hz. Ömer Kudus'e girerken izinmi aldı.
...
Selahattin Eyyübi Haçlılarla savaşırken haçlılardan izinmi aldı.
Fatih İstanbul'u fethederken Bizans'tan izinmi aldı.

İstiklal Harbini yapanlar Yunanlıları kovmak için Yunanlılardan izinmi aldı.

Düşmandan izin alınmaz ancak haddi bildirilir deyiniz

Alt kısımda yazan kırmızı yazılı bölümü başka bir siteden aldım...

Sebep

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3,661
Takım
Galatasaray
Gülen'in açıklaması akla ziyan: 1.Sivil itaatsiz bir eylem için otoriteden izin alınır mı? 2. Uluslararası sular İsrail egemenliğinde mi ki İsrail otorite kabul edilsin? 3. Türkiye devleti tanıdı diye vatandaşlar İsrail'in meşruiyetini tanımak zorunda mı?

azerin

uhuvvetnur

Aldığı Beğeniler
12
Haberin asıl kaynağı burasıdır

http://online.wsj.com/article/SB10001424052748704025304575284721280274694.html

Türkçeye çeviren Doğan Haber Ajansından bir vatandaştır. Çevirmenin kendi görüşleride metin içinde yer almıştır fasık bir haberdir araştırılmaya değerde bir haberdir kısa süre içerisinde Hoca Efendi bu konularla alakalı açıklamasını herkes görecektir.

Acizane

hizmet..hicret..sehadet..

Aldığı Beğeniler
27
Takım
Diğer
Gülen'in sözlerine Arınç'ın yorumu
050620101936088242359_2.jpg

Bülent Arınç, Fethullah Gülen'in İsrail'in gemi saldırısı ile ilgili sözlerini, 'Hocaefendi her zaman olduğu gibi doğruyu söylüyor.' şeklinde değerlendirdi

Fethullah Gülen’in bir ABD gazetesine verdiği röportajda İHH’yi eleştirmesi siyaset çevrelerinde de yankı buldu. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gülen cemaatine yakın isimlerce düzenlenen 8. Türkçe Olimpiyatları’nın Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada Marmara Gemisi’nde ve ardından yaşanan gelişmeleri hatırlattı ve şöyle devam etti: “Şimdi bu olay karşısında muhterem Hoca Efendi’nin konuşmasının bana ne anlama geldiğini soruyorlar. Hoca Efendi her zaman olduğu gibi doğruyu söylüyor. Her şart altında, her durum altında ve her şeye rağmen müspet hareket etmeliyiz ve bunun imkanlarını araştırmalıyız. Bunun için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Zulme uğrayabiliriz ama zalim olmayacağız. Hiçbir zaman zulmetmeyeceğiz. Haksızlıklara karşı da sabırlı, metanetli elbette duracağız. Müspet hareket budur ve bu hareketi takip eden herkes Türkiye’de de dünyada da kazanmıştır” dedi.

Fethullah Gülen’in 12 yıldır haksız şekilde ülkesinden uzakta yaşamak zorunda bırakıldığını ileri süren Başbakan Yardımcısı “Hoca Efendi de yarın uçağa binip geldiğinde Türkiye’ye havaalanında onu çiçeklerle karşılayacak olanlar, hakkında binbir türlü iftira yapanlar olacak. Türkiye bu noktaya gelmiştir, emin olunuz. Ağızlarını her açtıklarına Hoca Efendi’ye iftira yağdıranlar şimdi kendilerine destek bulmak için onu referans göstermeye başladılar. Çiçeklerini de hazırlamaya başlasınlar artık. Bu Türkiye’nin bu müspet hareketi savunan insanlarının da başarısı olacaktır” diye konuştu.

Acizane

hizmet..hicret..sehadet..

Aldığı Beğeniler
27
Takım
Diğer
israil ve yahıdilerin esas amaçi fitne çikarmaktir türkiye büyük bir lokmadir fitneler ile yorumlar ile parçalanmaya sebebiyet vermek zaten esas amaçidir bu oyuna gelmeyelim lütfen ...aklı selim sağ duyulu olarak fevri ne davraniş ne de yorum yapilmasin ...

rabbim cennet vatanimizi muhafaza ve muvaffak eyleisn ebeden ki ecedecektir yeterki sabirli allah rizasini gözeterek sünneti seniyye yolu ile yolumuza devam edelim nusret o zaman kazanilir müjdesini Efendimzi sav vermiştir aman fitneye düsmayelim oyunlara gelmeyelim ...uyumayalim oyuna gelmeyelim

sevda_lı

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Galatasaray
onlar bizi sevmez biz onlar gibi olmadıkça kusura bakmayın ama onlar gibi olmaya çalışıyorz...

Peygamber Efendimiz ( s.a.v ) gibi güneşi sag ayı sol elime koysalar davamızdan vazgeçmem demek lazım.fetullah gülene artık inancım kalmadı.gülen cemaati olmayan dinler arası diyaloğa ( ismi değişti Pardon medeniyetler ittifakına ) devam etsin...çünki Allah indinde tek din islamdır...

Sebep

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3,661
Takım
Galatasaray
Hoca efendi her şeyi en iyi şekilde biliyor nasıl olsa.. Hatta Kendisi Dış İşleri Bakanımız olsun

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Kimseye birilerini kimse zorla sevdirtmiyor sevdirtemez.Onun için sevenlere saygı gösterin lütfen..

blackholes

Blackholes & Revelations

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Diğer
Fetullah Gülen beklenmedik bir tepki vermiş ama ben çok ta şaşırmadım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt