Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

semerkand

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Diğer
y1pZtsftlYyWvyMWjPg7fBQVfH_FYYk7xfqQtrqEQ99QE4HFUGIEkZs4z81v32gJ6RVswcIwDE98Uw

Gavsımızı sevmek Kalpdeki Allah sevgisinden kaynaklanmaktadır.
Bu sevgi insanı Allah’ın rızasına ulaştırır. Allah için olan sevginin azı da büyük menfaat verir. Bu konuda Hz. Rasulullah (s.a.v) şöyle buyurur:
“Allahu Teala şöyle buyurur: “Benim için birbirini seven, birbirini arayıp soran, birbirini ziyâret eden, birbirine infak ve ikramda bulunanlara
muhabbetim hak olmuştur.”272
“Allahu Teala kıyamet günü şöyle buyurur: “Benim rızam için birbirlerini sevenler nerede? Hiçbir gölgenin bulunmadığı bugün onları kendi rahmet gölgemde gölgelendireceğim.”273

“Canımı elinde tutan Allah’a yemin olsun. İsterseniz size Allah’ın adıyla yemin edebilirim; Hiç şüphesiz Allah’ın kullarının en sevimlisi, Allahu Teala’yı kullarına sevdiren ve yeryüzünde halka nasihat ederek dolaşanlardır.”274

Ebû Zerr (r.a) anlatıyor:

Rasulullah’a (s.a.v):

“Ya Rasulellah! Bir adam bir topluluğu seviyor, fakat onların ameline gücü yetmiyor, bunun durumu nedir?” diye sordum. Rasulullah (s.a.v):

“Sen ey Ebâ Zerr, sevdiklerinle berabersin” buyurdu. Ben:

“Ben Allah ve Rasulünü seviyorum.” dedim. Rasulullah (s.a.v):

“Şüphesiz sen sevdiklerinle berabersin.” buyurdu. Ben sözü üç defa tekrar ettim, Efendimiz (s.a.v) de aynısını tekrar etti.”275

Enes (r.a) anlatıyor:

Rasulullah’a (a.s) bir adam gelerek:

“Ya Rasulellah! Bir adam birisini hayırlı ameli ve hâlinden dolayı seviyor, fakat onun gibi amel edemiyor, bunun durumu nedir?” diye sordu. Rasulullah (a.s):

“Kişi sevdiği ile beraberdir.” buyurdu.

Rasulullah’ın (a.s) ashabının bu hadisi duydukları gün sevindikleri gibi sevindiklerini hiç görmedim.”276

272 Ahmed, Müsned, V, 229; Hakim, Müstedrek, IV, 169-170.
273 Müslim, Birr, 12.
274 İbnu Ebi’d-Dünya, Kitabu’l-Evliya, 53; el-Hindi, Kenzu’l-Ummal, XVI, 103. (No: 44069) Biraz farklı lafızlarla.
275 Ebu Davud, Edep, 113.
276 Buhari, Edep, 96; Müslim, Birr, 50; Ebu Davud, Edep, 113.

engin.

... Bir_Katre ...

Aldığı Beğeniler
67
Takım
Fenerbahçe
RABBIM bızlerede hayırlı insanlarla beraber olmayı nasip etsin. ALLAH razı olsun.

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
RABBIm cc sevdiklerini sevdigimiz eyleyip onlardan ayirmayıp onlarla beraber eylesin.

Üst Alt