Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Gölge

Dost İstersen Allah Yeter

Aldığı Beğeniler
29
Takım
Galatasaray
Mekke'de medfun Hüseyin Musulî hazretleri, bir ev sohbetinde; - Gayesiz yaşamayın, buyurdu. Gayesiz yaşayan, bunalıma düşer. Ve ekledi:
Müslümanın mutlaka bir maksadı, gayesi, hedefi olmalıdır.
Sordular:
- Efendim, gayesiz yaşayanların bunalıma düşeceğini buyurdunuz, değil mi?
- Evet, öyle dedim.
- Gayesi olan bunalıma düşmez mi?
- Hayır düşmez.
- Pekii Müslümanın gayesi ne olmalıdır hocam?
- Dînimizin emirlerini yerine getirmek olmalıdır. Çünkü İslâma uyan, bunalıma düşmez. Üstelik çok mutlu ve huzurlu olur.
Hikmetini sordular.
- Çünkü İslâmiyette her sıkıntının halli, her problemin çaresi vardır, buyurdu. İslâm âlimleri, geceli gündüzlü çalışarak bunları tesbit etmiş ve kitaplarına yazmışlardır.
Şöyle bitirdi:
- İslâmiyette çaresizlik yoktur. Dolayısıyla bunalım da olmaz.

En büyük lezzet
Sohbet sırasında;
- Kardeşlerim, her lezzeti tattım. Din kitabı okumaktan, İslâmiyeti öğrenmekten daha lezzetli bir şey bulamadım, buyurdu.
Ve ekledi:
- Ama maalesef gençler kitap okumuyorlar. Dolayısıyla kalb gıdasız kalıyor. Netice, huzursuzluk oluyor tabii.
Sordular:
- Kalbin gıdası nedir ki efendim?
- Din kitabı okumak, yâni İslâmiyeti öğrenmektir.
- Öğrenilmezse? dediler.
- İslâmiyet bilinmeyince kalb gıdasız kalır ve zayıf düşer. Zamanla küfre bile kayabilir maazallah.
Korktular.
- Küfre mi kayar efendim?
- Evet. Bunun da sonu bunalım tabii. İçki, kumar derken dünya hayatı biter. Netice sonsuz Cehennem, Allah korusun.
Çâresini sordular.
- Çare, her gün bir miktar ilmihal kitabı okumaktır, buyurdu. Bir sayfa da olsa, mutlaka okumaktır.

MuhacirEnsar

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Fenerbahçe
Pekii Müslümanın gayesi ne olmalıdır hocam?
- Dînimizin emirlerini yerine getirmek olmalıdır. Çünkü İslâma uyan, bunalıma düşmez. Üstelik çok mutlu ve huzurlu olur

allah razi olsun....

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Ama maalesef gençler kitap okumuyorlar. Dolayısıyla kalb gıdasız kalıyor. Netice, huzursuzluk oluyor tabii.
Sordular:
- Kalbin gıdası nedir ki efendim?
- Din kitabı okumak, yâni İslâmiyeti öğrenmektir.
- Öğrenilmezse? dediler.
- İslâmiyet bilinmeyince kalb gıdasız kalır ve zayıf düşer. Zamanla küfre bile kayabilir maazALLAH.

yüreğine eline sağlık..ALLAH razı olsun abim.çok güzel bir yazı yüreğin gibi güzel.

RABBİM bizleri selim kalp sahibi olan muminlerden etsin.

Üst Alt